Pallontallaajat.net
Valikko

Mikä Marimente?

Perustin Marimente -matkablogin tammikuussa 2013 lähtiessäni viiden viikon Pohjois-Amerikan reissulle Meksikoon, Kanadaan ja USA:aan.

Miksi Marimente?

Rakastan palavasti kauniisti soljuvaa ja energistä espanjan kieltä, etenkin lattariespanjaa.

Espanjaksi -mente– lyhenne usein kuvaa, millä tavalla jokin asia tehdään. Esimerkiksi perussanaan natural (luonnollinen) lisättäessä tämä pääte saadaan sana naturalmente, mikä tarkoittaa ‘luonnollisesti’. Sama esimerkiksi tranquil (rauhallinen) muuttuu sanaksi tranquilamente (rauhallisesti).

Tällä samalla logiikalla sovellettuna sana Marimente, joka ei kieliopillisesti tarkoita virallisesti mitään, merkitsee minulle itselleni sitä, että teen asiat Marimaisesti, Marillisesti – omalla tavallani, minun tavallani. Liikaa murehtimatta siitä, mitä muut mahdollisesti siitä ajattelevat.

Näin ollen haluan kannustaa ja inspiroida muitakin tekemään elämässä valintoja oman itsensä vuoksi, ei tietyllä kaavalla, mitä kaikki muut seuraavat – jos ei siltä tunnu.

Jokainen on lopulta itse vastuussa omasta elämästään, teoistaan ja päätöksistään, jotka siihen vaikuttavat. Uskaltakaa elää itsellenne!

Toim. huom. ‘Marimente’ toimii espanjan lisäksi samalla periaatteella myös useilla muilla latinaan pohjautuvilla kielillä, muun muassa italiaksi ja portugaliksi!

1 Kommentti

 • Vastaa Lauri Vainikka heinäkuu 30, 2019 at 15:08

  Hei Marimente,
  blogisi on hyvin inspiroivasti kirjoitettu. Vinkkisi Italian kieleen ovat kaikki kokeilemisen arvoisia, ja palaan näihin varmasti myöhemminkin. Hyvää loppukesää Alankomaihin! :-)
  Distinti Saluti,
  Lauri Vainikka

 • Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.