Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu

Lontoo Sky Garden – kuin urbaani puutarha kattojen yllä

marraskuu 6, 2018

Lontoo Sky Garden

Jonottaminen Lontoon Sky Garden-pilvenpiirtäjälle on kaiken ajan ja vaivan väärti, ja yllättävään janoonkin löytyy paikan päältä pelastus.

MIKÄ: Yksi Lontoon tunnetuimmista näköalapilvenpiirtäjistä; sisällä myös ravintoloita ja baareja
MIKSI: upeat 360 asteen näkymät Lontoon kaupungin ylle (mm. Thames-joki, Tower Bridge, London Bridge)
MISSÄ: Lontoon keskustassa osoitteessa Fenchurch Street 20; lähin metroasema Monument
MITEN: Ilmainen sisäänpääsy on varattava Sky Gardenin sivustolta etukäteen noin viikkoa ennen toivottua vierailua

Lontoo Sky Garden

Kello lähenee yhtätoista aamupäivällä, kun suuntaamme tiemme Bank-metroasemalta kohti Lontoon Sky Gardenia. Kymmenisen minuutin suunnistamisen jälkeen tunnistamme olevamme oikeasssa osoitteessa pitkälle kiemurtelevan jonon perusteella. Asetumme sen jatkoksi ja esitämme etukäteen varaaman ilmaisen sisäänpääsylippumme tarkastajalle, joka arvioi, että puolisen tunnin päästä olemme jonon kärjessä.

Lontoo Sky Garden

Onneksi emme ole tehneet tiukkaa minuuttiaikataulua ensimmäiselle kokonaiselle päivällemme Lontoossa, joten jäämme kiltisti jonottamaan – tai ainakin allekirjoittanut jää. Mr Chile lähtee puolestaan reippaana miehenä metsästämään lähintä kahvilaa, joka löytyykin aivan muutaman harppauksen päästä ja palaa mukanaan kaksi pahvista takeaway-cappuccinokuppia. Nyt kelpaa odotella, sillä aurinko paistelee ja viileähköstä tuulenvireestä huolimatta keli on syyskuun lopun Lontooksi mitä mahtavin! Mielessäni hoen myös, että kokemus on varmasti jonottamisen arvoinen, kunhan pääsemme Sky Gardenin huipulle.

Lontoo Sky Garden

Sisätiloihin päästessämme kävelemme lentokenttämäisen turvatarkastuksen läpi ja asetumme hissiin, joka vie meidät ja kourallisen muita kävijöitä modernin futuristisesti suunnitellun rakennuksen 35:nteen kerrokseen. Huipulla suuntaamme ensimmäisenä ulkoilmatasanteelle, joka on suojattu korkealla lasilla tuulen varalta. Näkymät Lontoon kaupungin ylle siintävät yhtä hulppeina kuin viitisentoista vuotta sitten ostamissani matkamuistopostikorteissa. Lontoota tarkemmin tuntematta tunnistan lintuperspektiivinäkymästä syksyisen rusehtavan Thames-joen sekä sitä halkovan, komean jyhkeänä seisovan, ikonisen Tower Bridgen sillan.

Lontoo Sky Garden

Lontoo Sky Garden Marimente

Lontoo Sky Garden

Lontoo Sky Garden Marimente

Kaiken aiemman jonottamisen, odottamisen ja kuvaamisen jälkeen Mr Chile virkkoo, että nyt on muuten olunen paikallaan, maksoi mitä maksoi. Niinpä nousemme vehreän puutarhamaisen tilan läpi portaat vielä ylemmäs avaran tilavaan ja vaaleasävyiseen City Garden Bariin.

Lontoo Sky Garden

Lontoo Sky Garden

City Garden Barissa lasillisen proseccoa saa 10 punnalla ja oluen kuudella – ei liian paha sijoitus, huomioon ottaen näkymät sekä muuten ilmaisen sisäänpääsyn! Toisinaan budjettireissaajakin löysää lompakon nyörejä, kun tuntee saavansa rahalleen kyllin kernaasti vastinetta.

Lontoo Sky Garden Marimente

Mikä on sinun suosikkipaikkasi näköalojen ihailuun Lontoossa?

Seuraa Marimenten vinkkejä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Susanna marraskuu 8, 2018 at 22:47

  Hyvät kuvat. Käymisen arvoinen sky garden

  • Vastaa Mari marraskuu 13, 2018 at 19:03

   Kiitos Susanna! Todellakin suosittelen Sky Gardenissa piipahtamista Lontoon reissulla.

 • Vastaa Timo marraskuu 11, 2018 at 21:22

  Mukava nähdä sisuksetkin tuosta puutarhasta – viime vuonna pääsiäisreissulla Lontoossa rupesin katsomaan paikan varaamista tänne liian myöhään ja piti jättää tämä muistiin seuraavalle kerralle.

  • Vastaa Mari marraskuu 13, 2018 at 19:05

   Kiitos kommentistasi Timo! Meillä jäi myös tosi viime tinkaan tuo varaus, ja onnistuin saamaan ilmeisesti jotain ylijääneitä paikkoja aamupäivästä. Sisusta tosiaan yllättää kaiken modernin lasikuoren jälkeen!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.