Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu Ruokamatkailu

3 edullista ruokavinkkiä Lontooseen

lokakuu 4, 2018

3 edullista ruokavinkkiä Lontooseen

Voisiko olla parempaa tapaa tutustua Lontoon paikalliseen elämänmenoon kuin kaupungille ominaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kautta?

Ruokamatkailun edesmenneen edelläkävijän ja sanasepän Anthony Bourdainin sanoin vapaasti suomennettuna:

“Mielestäni ruoka, kulttuuri, ihmiset ja maisema ovat täysin toisistaan erottamattomia”.

Enpä osaisi paremmin kuvata sitä tunnetta, kun pääsen istahtamaan lennon jälkeen ensimmäiselle kotoisalle terassille tai kuppilan penkille, tarkkailemaan ohikulkevia ihmisiä uudessa ympäristössä ja maistelemaan paikallisen ruokakulttuurin antimia.

Valtavana, usean eri kulttuurin mekkana Lontoo tarjoaa kulinaristiseen tutkiskeluun aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Toisinaan olisikin haastavaa mennä nimeämään, mikä on kaupungille tuikityypillistä perinneruokaa maailman eri kolkista rantautuneiden moninaisten vaikutteiden vuoksi.

3 edullista ruokavinkkiä Lontooseen

Tässä nimenomaisessa ruokamatkailun hengessä halusin alkutekijöikseen listata viime viikonloppuisen Lontoon pikapyrähdyksemme parhaat ruokavinkit. Lontoon yleistä hintatasoa esimerkiksi majoituksen suhteen silmällä pitäen pääsimme toteamaan, ettei syöminen englantilaisessa miljoonakaupungissa ole loppuunsa niin kallista, kuin osa matkailijoista toisinaan uskoo.

Näillä ruokavinkeillä pääset ainakin alkuun Lontoon suurkaupungin kaikenkirjavassa tyyssijassa:

1. Rehdin ronskia pubiruokaa: The Hawley Arms

3 edullista ruokavinkkiä Lontooseen Marimente

Tunnetun ja supersuosituin Camden Marketin ruokakojuissa murkinoinnin sijaan suuntaa aivan sen kupeessa sijaitsevaan perinteiseen brittiläiseen Hawley Arms-pubiin. Useampi Lontoo-opas suosittelee Poppie’s Fish & Chips-ravintolaa, jonka kävimme myös testaamassa ja toteamassa, että parempaa laatua saa edullisempaankin hintaan. Hawley olikin tämän jälkeen seuraavana päivänä aivan satunnainen löytö ja suorastaan onnenkantamoinen! Meidän lautasillemme päätyivät kananrintaburger sekä fish & chips eli uppopaistettua kalaa ja ranskalaisia. Molemmat annokset saapuivat pöytään varsin tuhtien ranskanperunoiden kera, ja maksoivat kahden suurehkon olusen kyydittäminä yhteensä 27 euroa.

Hawleysta löytyy myös ulkoilmaterassi, jonne päiväsaikaan osuu sopivasti hienon sään suosiessa auringonsäde jos toinenkin.

Osoite: Castlehaven Road 2, Camden, NW1 8QU Lontoo

2. Itä-Lontoon rosoisia tunnelmia: Spitalfields Market

Spitalfields Market Lontoo

Shoreditchin rennon, vaihtoehtoisen ja nykyisin aavistuksen verran hipsterimäisen alueen tuntumassa sijaitsee suuri Spitalfieldsin ruokamarkkinatori. Erityisesti suosittelen kokeilemaan argentiinalaisia empanadoja eli täytettyjä ja paistettuja taikinanyyttejä, joita löytyy Changon kojulta muutamalla eri täytteellä (muun muassa kana, liha ja juusto). Tuhti empanada maksoi 2 puntaa eli reilut parisen euroa kappale, mikä on Lontoon hinnoissa mielestäni kohtuullisen kätevä lounas- tai alkupaladiili.

Spitalfields Market Lontoo empanadat

Empanada Lontoo

Markkinakojujen lisäksi alueella seisoo ruokarekkoja parkissa vino pino. Ja jos empanadat eivät nostata sen suurempia vesi kielellä -elämyksiä, löytyy markkinoilta murkinaa aivan joka makuun aina Istanbulin dürüm-rullista sisilialaisiin arancino-herkkuihin.

Osoite: Horner Square 16, E1 6EW Lontoo

3. Mehevää pizzaa Napolin tyyliin

Lopuksi seuraa Marimenten toimitukselle tyypilliseen tapaan pizzeriavinkki: Franco Manca! Etenkin ilta-aikaan kannattaa varautua jonottamaan hetkinen ja napata vaikkapa lasi viiniä viereisestä kuppilasta. Vaikka kyseessä on ketju, on Franco Mancan pizza Italiassa asuneenkin mittapuulla mitä mehevintä ja ainesosat tuoreita. Ja kuinka edulliseen hintaan: meidän neljän hengen seurueemme pizzat ja juomat maksoivat yhteensä 43 puntaa eli noin 49 euroa.

Franco Manca Lontoo Marimente

Tämä oli lisäksi ja hieman yllätyksekseni kertaheitolla maukkaampaa kuin yksikään kokeilemani pizzeria Venetsiassa, josta saa yhtä lailla maistuvaa pizzaa, joskaan ei välttämättä Napolin tasoista. Francoa suosittelivat myös Lontoossa kolmisen vuotta asuneet italialaiset kaverimme, eikä lainkaan suotta. Marimenten toimitus suosittelee myös, mikäli pizzanhimo iskee Lontoossa.

Osoite: useita sijainteja ympäri kaupunkia; me nautimme pizzamme Covent Garden kupeessa osoitteessa Maiden Lane 39, WC2E 7LJ Lontoo.

Mikä on sinun ykkösherkuttelupaikkasi Lontoossa?

Seuraa Marimenten vinkkejä ja kuulumisia myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.