Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu

Matkailu ja somen käyttö: “Tärkeämpää on hetkessä eläminen”

syyskuu 14, 2018

Matkailu ja sosiaalinen media

Sosiaalisen median kanavien voima on kantava sekä matkan aikana että matkaa suunnitellessa. Omista matkakokemuksista raportoiminen ja toisten käyttäjien päivitysten seuraaminen jäävät kuitenkin toissijaiseksi toiminnaksi itse reissuun keskittyessä – ja hyvä näin.

Tämä oli yksi keskeisimmistä päätelmistä viime maanantaina 10.9. järjestämämme Twitterin #matkachat’in pohjalta, jossa käsittelimme sosiaalisen median käyttöä niin matkan aikana kuin reissuja suunnitellessa. Lisäksi juttelimme siitä, missä menee somettamisen raja, vai pitäisikö ylipäätään vetää rajoja sille, kuinka paljon aikaa viettää somettaen ja miten paljon sisältöä eri kanaviin kannattaa päivittää.

Kanavista suosituimmaksi mainittiin useimpien osallistujien mukaan Instagram, jonka Stories-ominaisuus eli 24 tunnin sisällä häviävät ‘stoorit’ eli tarinat tuovat helpon, hauskan ja nopean tavan päivittää kuulumisia lähes reaaliajassa. Toiseksi suosikkikanavaksi chatin osallistujat nimesivät Facebookin, ja yleiseen matkailusta keskusteluun ja fiilistelyyn puolestaan #matkachat mainittiin useampaan otteeseen mitä parhaimmaksi syyksi olla Twitterissä!

Caldonazzo Italia Marimente

Keskusteluun osallistujien mukaan somettamisen raja liittyy eritoten matkaseuraan; yksin puhelimen kanssa puuhastelua ei nähdä niin pahana kuin Instassa roikkumista silloin, kun tarjolla on matkaseuraa perinteisesti kasvotusten. Toisaalta chatissa pohdittiin, ettei aivan jokaista reissun hetkeä tarvitse jakaa seuraajilleen, vaan sen sijaan suodattaa ja valikoida matkan huikeimmat tähtihetket muidenkin reissuinspiraatioksi.

Vinkkivitosena somekäytön hyödyistä reissua suunnitellessa tulivat esiin majoitusyritysten tarjoamat alennuskoodit ja -kampanjat, joista saa useimmiten tiedon vain seuraamalla kyseistä yritystä somessa. Lisäksi kohteiden erilaisista kulttuuritapahtumista tiedotetaan erityisen paljon Facebookin ja Instagramin kautta, ja poikkeustilanteista kuten lentoliikenteen lakoista uutisoidaan nopeasti Twitterissä.

Näin ytimekkäästi koottuna joka maanantain nopein puolituntinen oli tälläkin kertaa varsin vauhdikas!

Tässä kooste mielenkiintoisen keskustelun parhaista paloista ja hienoista oivalluksista:

Sosiaalisen median käyttö matkalla #matkachat

K1: Kun olet reissussa, kuinka tärkeää sinulle on päivittää ja seurata somea? #matkachat

K2: Mitä eri sosiaalisen median kanavia päivität matkan aikana, ja onko jokin kanava ylitse muiden? #matkachat

K3: Missä kulkee mielestäsi kohtuullisen somekäytön raja reissussa? #matkachat

K4: Oletko koskaan kokenut niin vakavaa someähkyä, että olet ottanut taukoa kaikista kanavista? #matkachat

K5: Mikä on paras tapa, jolla somekanavista voi hyötyä positiivisesti matkan aikana ja/tai sitä suunnitellessa? #matkachat

Löytyykö teiltä lisää huomioita somettamisesta reissun päältä käsin?

P.S. Ensi maanantain 17.9. #matkachat’issa on aiheena kaikenkirjavat turistihuijaukset, joista kovin moni aktiivisesti reissaava on jossain vaiheessa reissurupeamaa ottanut tuntumaa. Tervetuloa mukaan seuraamaan keskustelua ja jakamaan kokemuksia!

#matkachat

Marimenten toimituksen somepäivityksiä ja kuulumisia suoraan Amsterdamista käsin voit seurata

Instagramissa @maricomente

Twitterissä @Marikomente

Facebookissa facebook.com/marimenteblogi/

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa