Pallontallaajat.net
Valikko
Amsterdam

Terassivinkki Amsterdamiin: Lokaal Edel

elokuu 11, 2018

Terassivinkki Amsterdamiin

Elokuuta viedään tätä menoa jo hyvää kyytiä, ja olen ensimmäinen syysflunssan ohella myös ehtinyt bongata puista syksyn ensimmäiset kellastuneet lehdet. Tällä viikolla kelien muuttuessa usean viikon miltei loputtomista helteistä normaalin epävakaiseksi Hollannin sekametelisääksi halusin pienen suunnittelemattoman tauon jälkeen palata jälleen blogin pariin.

Uskon kuitenkin, että vaihtelevista ilmoista ja syksyn orastavasta tuoksusta huolimatta kesää ja hienoja hetkiä myös kelien suhteen on vielä jäljellä tälle vuodelle. Tämän vuoksi halusin vinkkailla teille tästä idyllisestä löydöstä Amsterdamissa, jonka bongasimme Mr Chilen kanssa menneellä viikolla. Jos kaupungin ydinkeskusta on jo kertaalleen koluttu ja hakusessa on astetta rauhallisempi tukikohta lounaalle, aperitiiville tai vaikkapa kokonaiselle illalliselle kanaalinäkymällä, älä missaa tätä!

Terassivinkki Amsterdamiin

Kyseessä on urbaanimaisen rento ja visuaalisesti kaunis Lokaal Edel, joka sijaitsee kaupungin länsipuolella, rauhallisen kanaalin äärellä, lyhyen ratikka- tai pyörämatkan päässä Amsterdamin kiireisimmästä ydinkeskustasta.

Me olimme liikkeellä keskiviikkona myöhäisiltapäivästä, kun Edelin viihtyisällä ulkoterassilla oli vielä jäljellä muutamia vapaita pöytiä. Varsinaiseen after work-aikaan ja myöhemmin illalla saapuessa kannattaa tehdä etukäteen pöytävaraus, etenkin viikonloppuisin. Jo päiväsaikaan terassi on varsin viihtyisä, ja voin vaan kuvitella, miten tunnelmalliseksi se muuttuu valoineen myöhempään aikaan elokuun samettisen pehmeissä illoissa.

Terassivinkki Amsterdamiin

Edel pitää kiinni ruokalajiensa ainesosien tuoreudesta ja laadusta, ja päivittää säännöllisesti ruokalistaansa satokauden ja kulloinkin saatavilla olevien ainesten mukaan. Reilun puolen vuoden huolellisen kenttätyötutkimuksen jälkeen täältä ovat löytyneet myös Amsterdamin parhaat bitterballenit, eli perinteistä hollantilaista baariruokaa edustavat uppopaistetut ja sisältä mausteiset lihapullat, jotka tarjoillaan usein hollantilaisen sinappidipin kera.

Gin & tonic -drinkkien ystäville Edel on myös oiva valinta, ja toki listalta löytyy myös kuplivaa juotavaa espanjalaisen cavan muodossa. Ylläolevassa kuvassa komeilee viikon takaista Amsterdamin Pride-viikkoa varten lanseerattu Pink Gin -cocktail, sateenkaaren väreissä tietenkin!

Osoite: Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam
Ratikkapysäkki: Witte de Withstraat (linjat 17 ja 7)
Lisätietoja Edelin omalla sivustolla lokaaledel.nl.en.

Lisää täsmävinkkejä Amsterdamin matkalle ja etenkin paikallisiin herkkuihin löytyy myös tästä aiemmasta postauksesta.

Seuraa ja pysy Marimenten matkassa:
Instagram @maricomente
Twitter @Marikomente
Facebook

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.