Pallontallaajat.net
Valikko
Majoitusvinkit

“Koti on kaikkialla maailmalla” – Pohjoismaat ja kodinomainen majoitus

kesäkuu 25, 2018

Pohjoismaat kodinomainen majoitus

*Postaus on osa kaupallista yhteistyötä Forenomin kanssa #matkachat’in yhteydessä

Puhdas ja koskematon luonto, rosoisen kauniit rannikkokaupungit sekä pienet, symppikset maakuntakohteet vetävät suomalaisia kesämatkailijoita puoleensa.

Jos Pohjoismaita täytyisi luonnehtia matkakohteena yleisesti, tulee monelle reissaajalle mieleen ehkäpä jotain edellisten kuvailujen kaltaista. Viime maanantain #matkachat’issa 18.6. oli aiheena ‘Pohjoismaat uusin silmin’, jossa sivusimme suurilta osin myös kokemuksia ja vinkkejä kodinomaisista majoitusvaihtoehdoista Pohjoismaiden matkakohteissa.

Tavallaan hieman harmittaa tunnustaa, että allekirjoittaneelle Pohjoismaiden kohteet ovat Suomea ja Ruotsin Tukholmaa lukuunottamatta täysin tuntemattomia. Tuntuu, että matkakohteita puntaroidessa Etelä-Euroopan maat tai kaukokohteet kuten Latinalainen Amerikka ovat usein vetäneet pitemmän korren etelämaisella eksotiikallaan ja suhteellisen varmalla auringollaan.

Tästä huolimatta eikä mitenkään vähiten #matkachat’in ansiosta kävi jälleen ilmi, että Pohjoismaissa riittäisi tutkimista aivan siinä missä Etelä- tai vaikkapa Keski-Euroopan maissakin. Erityisesti kaupunkikohteista minua kiinnostaa perinteisen Tukholman lisäksi värikäs Kööpenhamina, ja Mr Chile puolestaan ihastui Reykjavikin omintakeiseen pienen suuren kaupungin tunnelmaan taannoisella Islannin reissullaan.

Tukholma

Yhteenveto ja päätelmiä chatin pohjalta:

– Pohjoismaiden kaupungeista kiehtoi chattiin osallistujia monien muiden hienojen kohteiden ohella etenkin Kööpenhamina. Tämän lisäksi myös vähemmän tunnettuja, piilotettuja helmiä tuotiin esille.

– Kodinomaista majoitusta suositaan etenkin silloin, kun ollaan lapsiperheen voimin tai muuten isommalla porukalla liikkeellä.

– Etenkin ruokaan liittyvät teemamatkat ja -kierrokset kiinnostavat – erikoisimpana ehdotuksena esille tuli salmiakkikiertomatka halki Pohjoismaiden!

– Eniten askarruttivat kodinomaisten majoitusten vaihteleva varustustaso sekä käytännön asiat kuten vierailijan vastuu loppusiivouksen tai oikeudet viime hetken peruuntumisen suhteen.

– #Bleisure-termi (business + pleasure) eli työn ja vapaa-ajan yhdistäminen matkalla herätti mielenkiintoa, eikä ollut käsitteenä vielä tuttu aivan kaikille.

– Asiantuntevia täsmävinkkejä Pohjoismaiden kohteiden kesään sateli mitä ilahduttavin määrä!

Oulu Marimente

Tässä koottuna chatin parhaat palat – kiitos vielä osallistujille ja seuraajille hienosta juttutuokiosta!

K1: Mikä on mielestäsi juuri nyt kiinnostavin pohjoismainen kaupunki ja miksi? #matkachat

K2: Mikä on mieleenpainuvin kokemasi majoitus Pohjoismaissa? Entä kotimaassa? #matkachat

https://twitter.com/MaireLaitinen/status/1008772842719195136

K3: Suositko matkoilla kodinomaista majoitusta (esim. @forenom, Airbnb) perinteisen hotellihuoneen sijaan? Miksi? Miksi et? #matkachat

https://twitter.com/Mutrunen/status/1008768769928450048

https://twitter.com/peippari/status/1008768808478273537

K4: Askarruttaako jokin vaihtoehtoismajoituksessa (esim. kalustettu asunto, huoneistohotelli tai hostelli)? Kysy, nyt on ammattilaisia linjoilla! #matkachat

K5: #Bleisure-matkailu: Oletko kiinnostunut yhdistämään työmatkaan lomailua Pohjoismaissa? #matkachat

K6: Jaa paras matkavinkkisi: Mitä uutta kokea pohjoismaisessa kaupungissa? #matkachat

https://twitter.com/Suunnaton_blogi/status/1008774370653765633

https://twitter.com/peippari/status/1008774308481699841

https://twitter.com/forenom/status/1008785718070607874

Kiitos vielä kertaalleen teille kaikille, ja erityisesti Forenomille mielenkiintoisesta yhteistyöstä!

P.S. Maanantain 25.6. jälkeen #matkachat jää lyhyelle kesätauolle. Kesäkuun viimeisen chatin aiheena on purjehdusmatkat – tervetuloa jakamaan kokemuksia ja vinkkejä tai kysymään, mikä aiheessa mietityttää!

Purjehdusmatkat #matkachat

Lisää Marimenten vinkkejä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.