Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu

5 myyttiä maailman matkakohteista

kesäkuu 20, 2018

5 myyttiä maailman matkakohteista

Tuon tuosta matkailuaiheisia asioita selatessa tulee muun muassa sosiaalisessa mediassa vastaan tiettyjä matkailuun ja matkakohteisiin liittyviä myyttejä ja stereotypioita.

Tässä juhannusviikon epävakaisten kelien kunniaksi halusin hieman kieli poskella oikoa muutamaa usein kuultua väittämää tuntemistani matkakohteista. Kuten aina, subjektiivisten pohdintojen ei ole tarkoitus olla absoluuttisia totuudentorvia vaan enemmänkin suuntaa-antavaa kevyttä mietiskelyä kyseisiin aiheisiin littyen.

Nämä havainnot perustuvat puhtaasti joko omakohtaisiin kokemuksiini matkatessa tai maassa asuessani, tai vaihtoehtoisesti kyseisen maan edustajan kanssa käytyihin syvällisiin tai vähemmän syvällisiin keskusteluihin.

Italiasta ei löydy huonoa ruokaa tai sellaista tarjoavaa ravintolaa

Italia Marimente

Hups vaan, heti meni pastalautaset vinksinvonksin ja cappuccinot vallan heikunkeikun. Italialainen ruoka tunnetaan ympäri maailman yleisesti herkullisena ja tuskin löytyy enää sellaista kaupunkia, jonne ei olisi perustettu italialaishenkistä ravintolaa jonkin sortin muodossa. Kovin usein esimerkiksi Rooman tai Venetsian kaltaisissa suosituissa matkakohteissa on suorastaan helppo höynähtää ensimmäisen lasagnea tai pastaa lihapullien kera tarjoavan ravintolan syövereihin, kun sisäänheittäjä esittelee kuvallista ruokalistaa. Ei näin! Siinä vaiheessa, kun näet ne kuvat, on aika ottaa jalat alle ja etsiä sellainen ruokailupaikka, jonka edustalla ei kenenkään tarvitse olla maanittelemassa matkailijoita tai paikallisia murkinalle, ja kiertää kuvalliset menut myöskin turvallisen välimatkan päästä. Näillä kahdella neuvolla selviydyt jo ensimmäisestä seulasta ja vältät pahimmat ruokailukatastrofit. Jos mahdollista, niin kysy Italiassa majoituksesi osaavalta henkilökunnalta, missä he vaikkapa itse tykkäävät mielellään aterioida.

Latinalaisen Amerikan maissa on vaarallista

Tähän väittämään törmään ehkä useimmiten, kun puheenaiheeksi tulee Latinalaisessa Amerikassa matkailu. On tavallaan jopa hieman säälikin, että Lattarimailla on yleisesti ottaen useiden mielestä vaarallinen maine ja turvallisuussyistä osa matkaajista suosii mieluummin muita maanosia. On ihan totta, että väkivaltaisia rikoksia tapahtuu Lattarimaissa suhteellisen paljon, mutta tämä ei tarkoita, että sinne päin maailmaa suunnatessa tulisi automaattisesti kolkatuksi ja ryöstetyksi. Esimerkiksi maat kuten Uruguay, Chile, Argentiina ja Nicaragua lienevät alueen rauhallisimmasta päästä. Paljon riippuu myös kunkin kohteen naapurustosta, missä päin liikut – esimerkiksi suuresta Santiago de Chilen pääkaupungista löytyy sekä hyviä että vähemmän hyviä alueita. Brasiliassa reissaamisesta olen aiemmin kirjoittanut oman postauksensa turvallisuusvinkkeineen, se löytyy täältä.

Lattarimaissa kaikki ovat periuskonnollisia

Chile Marimente

Nyt kun päästiin yhteen lempiaiheistani eli Lattarimaihin, niin jatketaan tovi vielä samalla linjalla. Tähän väittämään olen ehtinyt törmätä hieman yllättäin kyseisistä maista puhuttaessa, joten pieni sananen aiheesta lienee paikallaan. On totta, että suurin osa Latinalaisen Amerikan maista on katolisia, mutta asia erikseen on, kuinka moni oikeasti harjoittaa uskontoa jokapäiväisessä elämässä. Toki monen auton, bussin ja muun kulkuneuvon etulasissa roikkuu usein risti tai pari ja Meksikoon lentokoneen laskeutuessa pomppukyydillä vieressä istuva rouva saattaa rukoilla Ave Mariaa. Näistä huolimatta olen tavannut enemmän uskonnollisia ihmisiä esimerkiksi Italiassa ja Espanjassa, kuin yhdessäkään tähänastisesti vierailemistani Lattarimaista.

Istanbulissa nainen ei saa olla hetkeäkään rauhassa

5 myyttiä maailman matkakohteista

On totta, että useissa Turkin suosituissa lomakohteissa etenkin vaaleaverikköinen nuori nainen saa toisinaan osakseen liikaa epätoivottua huomiota. Istanbul ei kuitenkaan ole asian varsinaisessa merkityksessä tällainen kohde. Korkeintaan Sultanahmetin turistialueilla saattaa joku tulla nykimään hihasta, mutta sen ulkopuolella ulkomaalaiselta näyttävä nainen saa olla hyvin todennäköisesti rauhassa vailla huolen häivää. Testattu on. Kuitenkin pieni varoituksen sana on paikallaan Välimeren hurmureista, jotka saattavat toisinaan heittäytyä kovinkin periksiantamattomiksi ja yllättävän nopealiikkeisiksi. Siispä järki päässä ja mieluummin vainoharhaisena kuin sinisilmäisenä Turkissa. Ja ainakin asianmukaisen suojavarustuksen kanssa, jos tarkoitus on hakea muutakin kuin viipyileviä katseita. Tulipa vanha olo tässä valistaessa! Mutta täyttä asiaa, ja tarkempaa pohdiskelua yksin matkustavan naisen asemasta Istanbulissa kirjoitin aiemmin täällä.

Amsterdamiin tullaan vain bilettämään ja polttamaan pilveä

Amsterdam Marimente

Tämä taitaa olla näinä päivinä sanomattakin selvästi tarua, mutta otan asian esille joka tapauksessa. Viime vuosien aikana Amsterdamissa on astunut voimaan useita uusia rajoituksia muun muassa mietoja huumeita myyvien coffee shopien määrän sekä Punaisten lyhtyjen alueelle saapuvien ryhmäkokojen ja käyttäytymisen suhteen. Ylipäätään pohjoisen kanaalikaupunki haluaa siistiä entistä imagoaan ja profiloitua nykyään mieluummin romanttiseksi kaupunkikohteeksi esimerkiksi Venetsian tai Pariisin ohella.

Mitäs tuumitte vaikkapa Amsterdamista romanttisena kaupunkikohteena, ja tuleeko mieleen muihin kaupunkeihin tai maihin kohdistuvia myyttejä?

Seuraa Marimenten vinkkejä ja kokemuksia myös
Facebookissa
Instagramissa @maricomente
Twitterissä @Marikomente

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Jenni / Unelmatrippi kesäkuu 25, 2018 at 16:57

  Heh, kyllä tosiaan maailmaan mahtuu huonoa italialaista ruokaa, myös siellä itse Italiassa. En tosin muutenkaan pidä italialaista ruokaa niin kovin ihmeellisenä, sillä tykkään mausteisemmasta ruuasta, mutta onhan se tietysti ns. helppo vaihtoehto missä tahansa, jos pitää matkaseurueen kanssa alkaa vääntää ruokapaikasta. :)

  Amsterdam ON ihan romanttinen kohde, onhan siellä ihania kanavia ja kauniita kapeita katuja pilvin (ehh…) pimein.

  • Vastaa Mari kesäkuu 27, 2018 at 10:43

   Ihan totta Jenni – mulle tuli tse asiassa aikoinaan pienenä yllätyksenä kuinka yksinkertainen (ja tietysti parhaimmillaan mitä herkullisin) italialainen keittiö voi olla. Mausteina pääasiassa suolaa ja pippuria ja luotetaan laadukkaiden raaka-aineiden omiin aromiin eikä lähdetä sen kummemmin muuttamaan niitä. Toisaalta sitten taas, joskus tekee mieli hieman mausteisempaa ruokaa, joten on hyvä että erilaisia vaihtoehtoja löytyy myös reissun päällä :)

   Ja hahaa, pikku hiljaa alan myös sisäistää että Amsterdamistakin voi löytyä romantiikkaa, etenkin pienten kujien, siltojen ja kanaalien hiljentyessä hämärtyvien iltojen myötä!

 • Vastaa Villi lapsi kesäkuu 26, 2018 at 10:14

  Puhuttavasta aiheesta hyvä teksti! On niin mielenkiintoista kuulla aina näitä kuvitelmia eri matkakohteista, vaikka siellä ei olisi koskaan käynyt. Itse pyrin ajattelemaan niin, etten lyö faktaa pöytään varsinkaan, jos omakohtaista kokemusta ei löydy. Eikä toisaalta se oma kokemuskaan ole se ainoa totuus. Kiitos postauksesta, oli mukava lukea :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 27, 2018 at 11:59

   Kiitos ja kiva kun kommentoit Villi lapsi! Ja näinhän se on, että omakohtainenkaan kokemus ei välttämättä kerro aina koko totuutta, vaan enemmänkin yhden näkökulman asiaan. Kovia faktoja pyrin myös kirjoituksissani periaatteessa välttelemään, koska meitä on täällä niin moneksi, ettei yhtä ainoaa oikeaa mielipidettä ole olemassakaan :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.