Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi Ulkosuomalaisuus

Toukokuu 2018 – Suomi kuin etelän aurinkolomakohde

kesäkuu 4, 2018

Yksi tämän vuoden parhaista päätöksistä oli varata lennot pikaisella aikataululla alkukesäiseen Suomeen.

Kun poikkeuksellinen Pohjolan toukokuun lämpö sekä Finskin kohtuuhintaiset suorat lennot Amsterdamista Helsinkiin polttelivat, ei jahkailulle jäänyt enää jalansijaa. Nyt menoksi!

Reissu piti sisällään liki 1800 kilometriä etelästä pohjoiseen ja takaisin, jo tutuksi käynyttä reittiä Helsinki – Kajaani – Oulu – Pudasjärvi.

Viihdyin Suomeen saapuessani yön yli Helsingin merellisessä Aurinkolahdessa, fiilistellen pääkaupungin henkeä sekä muistellen siellä taannoin viettämääni neljää vuotta.

Helsinki Marimente

Helsingistä Kajaaniin kuljin hitaan matkailun hengessä kiireettä Onnibussin kyydissä, jolloin kahdeksan tunnin ja noin 600 kilometrin taipaleelle tuli hintaa 25 euroa – hyvän langattoman nettiyhteyden sekä mukavan leppoisten kuskien kera. Kerran kesässä, etenkin näin valoisaan aikaan vuodesta on suorastaan terapeuttista huristella pystymetsän ja lukemattoman monen järven halki, katsella liikkuva maisemaa sekä kuunnella Jukka Poikaa ja Vesalaa.

Reilun viikon matkalle mahtui ystävien ja perheenjäsenten kanssa vietettyjä ikimuistoisia hetkiä, mönkijällä ajelua ensimmäistä kertaa elämässäni, saunomista niin sähkö- kuin puusaunassakin sekä yöttömissä kesäöissä grillaamista ja aamuöisellä ruohikolla paljain varpain kävelyä. Uimaan en uskaltautunut, mutta varpaita tuli kasteltua niin Kajaanin Paltaniemellä kuin mökillä Ristijärvelläkin.

Kajaani Marimente

Pudasjärvi

Aution tila Marimente

Ristijärvi Marimente

Enpä muista, milloin viimeksi Suomessa olisi tuohon aikaan vuodesta olleet noin hyvät kesäkelit – lämpöä tuntui riittävän päivä toisensa jälkeen eikä sateesta ollut tietoakaan. Tilastojen mukaan Suomen toukokuu 2018 oli lämpimin sitten viimeiseen 30 vuoteen, ja kuukauteen mahtui kokonaiset 13 päivää, jolloin mittari kipusi yli +25 asteen hellerajan. Toisaalta viikkotolkulla jatkunut kuivuus alkoi olla jo suorastaan riesaksi asti luonnon suhteen, sillä ruohikot kuivuivat kellertäviksi ja avotulen teko oli kielletty koko maassa, jolloin laavunuotiolla paistetut makkarat ja vaahtokarkit sai syystäkin unohtaa.

Suomi Oulu Marimente

Eipä silti – jokainen pieni Suomi-reissun hetki oli merkityksekäs ja olen painanut ne tarkasti mieleni sopukoihin.

Sieltä voin kaivella ne esiin jälleen, jos ja kun ikävä iskee.

Kiitos Suomi, että sain hetken verran nauttia hurmaavimmista puolistasi!

Suomi Kajaani Marimente

Vuoden takaisia, juhannuksen aikaisia Suomi-tunnelmia voit lukea tästä postauksesta.

Seuraa Marimenten kokemuksia, fiiliksiä ja reissuvinkkejä myös Facebookissa, Instassa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.