Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu

4 + 4 Euroopan ja Latinalaisen Amerikan kaupunkia paikkariippumattomaan työhön

toukokuu 24, 2018

4 + 4 Euroopan ja Latinalaisen Amerikan kaupunkia diginomadille

Kaupallinen yhteistyö: Ukko.fi #matkachat

Yhä useampi meistä tekee nykyisin paikkariippumattomasti töitä kannettavan tietokoneen ja langattoman Internet-yhteyden välityksellä.

Etätyötä teki laskentatavasta riippuen jopa 70 prosenttia suomalaisista vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan. On arvioitu, että tulevaisuudessa työ ei ole enää fyysinen paikka, jonne mennään sovituksi ajaksi, vaan asia, mikä tehdään paikasta riippumatta tietyssä ajassa. Poikkeuksia toki löytyy, eikä luonnollisesti kaikkea työtä voi tehdä etänä tietokoneen kautta. Lisäksi on hyvä muistaa ja sanomattakin selvää, ettei esimerkiksi diginomadin paikkariippumaton työ ole koskaan pelkkää läppärin kanssa uima-altaalla loikoilua, vaikka sosiaalisen median tilapäivitykset toisinaan antavat tällaisen mielikuvan.

Useat Aasian kohteet, kuten esimerkiksi Bali, Bangkok ja Hong Kong ovat tunnettuja läppärikulkurien suosimina päämajoina. Halusin listata tähän vastaavia paikkariippumattomalle yrittäjälle tai muulle etätyöskentelijälle sopivia kaupunkeja Euroopassa sekä Latinalaisessa Amerikassa.

Listan satunnaisessa järjestyksessä esitetyt kohteet perustuvat joko omiin henkilökohtaisiin kokemuksiini tai julkaistuihin tietoihin paikkariippumattomaan työhön hyväksihavaituista kaupungeista. Lisäksi listan tarkoitus on tuoda kevyttä kohdeinspiraatiota siihen, kuinka yhdistää paikkariippumaton työ ja matkailu.

Euroopan kaupungit

1. Milano, Italia

Milano Marimente

Uudet trendit ja ilmiöt saapuvat perinteisiä arvoja vaalivaan Italiaan nimenomaan ensin Milanon kautta. Italia vannoo oman kahvilakulttuurinsa nimeen, jonka mukaan pienen tujun seisaaltaan juodun espressosumpin juomiseen kuluu tasan 30 sekuntia. Milanon kuppiloissa kuitenkin näkee läppärin kanssa työskenteleviä paikallisia tai matkailijoita keskimäärin muuta Italiaa enemmän – ja kaupunki toivottaa syyskuussa tervetulleeksi maan ensimmäisen Starbucks-kahvilan. Terveen kilpailun vuoksi myös italialaiset kahvibrändit Illy sekä Lavazza avasivat hiljattain tavallista suuremmat lippulaivakahvilat uuden tulokkaan läheisyyteen, joten valinnanvaraa sekä istumapaikkoja näyttäisi läppärityöläisille riittävän.

2. Malaga, Espanja

Malaga Espanja Marimente

Moni Aurinkorannikolle suuntaava lentää Malagaan, mutta jatkaa sieltä heti matkaa alueen muihin kohteisiin. Ei kannattaisi! Malaga on itsessään eläväinen ja paikallisten asuttama kaupunki, joka jollain lailla onnistuu hurmaamaan pienellä, osittain rosoisellakin rannikkovivahteellaan. Kiehtovia kahviloita löytyy Malagasta pilvin pimein, eivätkä hinnatkaan huimaa päätä. Helsingin lisäksi Malagaan pääsee suorilla lennoilla ensi syksystä lähtien myös Tampereelta.

3. Bukarest, Romania

Kuva: Unsplash / Alexandru Stavrica

Miksi Bukarest? Romaniasta kerrotaan löytyvän yksi Euroopan nopeimmista langattomista Internet-yhteyksistä. Ruotsin mentyä sittemmin mittauksissa Romanian kärkipaikan ohi, Bukarest on hintatasoltaan edelleen edullinen sekä tarjoaa mielenkiintoinen vaihtoehdon itäisen Euroopan kohteena.

4. Amsterdam, Hollanti

Amsterdam Marimente

Hollannin pääkaupunki on yhtään liioittelematta läppärikulkurin unelma. Amsterdamista löytyy paljon tyylikkäitä, kotoisia ja persoonallisia kahviloita erinomaisilla nettiyhteyksillä. Paikkariippumaton työkulttuuri on pohjoisen kanaalikaupungissa kaiken kaikkiaan hyvissä voimissa, ja läppärien takana istuvat etätyöskentelijät ja yrittäjät hyvin yleinen näky kuppiloissa ja terasseilla.

Latinalaisen Amerikan kaupungit

Santiago de Chile, Chile

Etelä-Amerikan kehittyneimmän maan pääkaupungista Santiagosta löytyy useita co-working-tiloja. Santiagon yleinen ilmapiiri sekä tunnelma ovat lattarikaupungiksi yllättävän eurooppalaisia. Ja kun huoneistohotellin ikkunasta siintää Andien mahtava lumihuippuinen vuoristo, on työskentelyinspiraatio upeiden maisemien ympäröimänä kohdillaan!

Playa del Carmen, Meksiko

Playa del Carmen Meksiko Marimente

Toisinaan aliarvioituna turistikohteena Playa del Carmen on yllättävän viehättävä, alunperin pienestä kalastajakylästä laajemmaksi kaupungiksi kehittynyt kohde Jukatanin niemimaalla Karibianmeren äärellä. Yksi suosikkikahviloistani Playalla on paikallinen Ah Cacao, josta saa kuumina hellepäivinä virkistäviä kylmiä kahvi- ja kaakaojuomia.

San Juan del Sur, Nicaragua

San Juan del Sur Nicaragua Marimente

Kaipaatko astetta rennompaa elämänmenoa? Väli-Amerikassa Costa Rican naapurissa sijaitsevassa Nicaraguassa tunnelma on symppis ja verkkainen. San Juan del Surin kaupunki Tyynenmeren rannalla tarjoaa leppoista rantaelämää, värikästä graffititaidetta sekä aaltoja ja opetustunteja surffikulttuuria kaipaavalle. Lisäksi paikallinen kahvi on laadukasta sekä edullista, ja useista kahviloista löytyy langaton nettiyhteys.

Rio de Janeiro, Brasilia

Rio de Janeiro

Brasilian nykyistä varovaisen orastavaa talouskasvua silmällä pitäen Rio de Janeiro on yksi Etelä-Amerikan, ellei jopa koko maailman kiehtovimmista suurkaupungeista. Inspiroiva ympäristö, joka soveltuu sekä ranta-, kaupunki- että myös luontokohteeksi, brasilialainen kahvi ja terveelliset açaí– ja kookosherkut – tarvitsetko vielä muitakin syitä suunnata tähän upeaan kaupunkiin?

Ensi maanantaina 28.5. klo 20.30 Twitterin #matkachat-keskustelussa on aiheena paikkariippumaton työ. Järjestämme chatin yhteistyössä suomalaisen Ukko.fi -kevysyrittäjyyspalvelun kanssa. Ukko.fi huolehtii kaiken laskutuksesta palkanmaksuun ja viranomaisilmoitusten tekemiseen, jolloin asiakas eli kevytyrittäjä voi keskittyä olennaiseen eli työntekoon. Ennen oman toiminimen perustamista olen myös itse kokeillut kevytyrittäjyyttä Ukko.fi:n kautta. Esimerkiksi paikkariippumattomalle työskentelijälle kuin myös monen eri alan ammattilaiselle se tarjoaa pienen kynnyksen tunnustella alkuun, miten omat työt lähtevät käyntiin ilman suurempia riskejä tai sijoituksia.

Tässä vielä lyhyesti kertauksena, miten #matkachat toimii:

1. Kirjaudu Twitteriin, tai luo uusi tili.
2. Seuraa chatin juontajia London and beyond-blogin Leenaa @leena_mari, Tarinoita Maailmalta-blogin Annikaa @annikarautiola sekä minua @Marikomente.
3. Vastaa juontajien kysymyksiin ja osallistu rohkeasti keskusteluun. #Matkachat on tunnetusti maanantain rento ja nopein puolituntinen, ja ensi kerralla on luvassa pidennetty 45 minuutin juttutuokio.

Chatin yhteydessä arvotaan osallistuneiden kesken myös 2 kappaletta vara-akkuja. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Paikkariippumaton työ #matkachat

#matkachat Malaga Marimente

El Toro odottamassa herkeämättä matkachatin alkua Malagan reissullamme

P.S. Lue myös vinkit paikkariippumattoman työtehon ylläpitämiseen London and beyond -blogista sekä pohdintaa miksi vaihtaa päivätyö paikkariippumattomaan yrittäjyyteen Tarinoita Maailmalta -blogista.

Seuraa Marimenten vinkkejä ja kokemuksia myös Facebookissa ja Instagramissa

 

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 26, 2018 at 03:47

  Voi, kyllä voisin matkustaa ihan mihin vaan noista vaihtoehdoista! Eniten kiehtois ehkä jo tuttu Nicaraugua, toisaalta Malaga voisi olla myös oikein kiva kohde elää hetken aikaa läppärikulkurina!

  • Vastaa Mari toukokuu 31, 2018 at 11:46

   Ihan totta Annika, noista kohteista passaisi ihan jokainen läppärityöskentelypaikaksi! Malaga voittaa ehkä varman aurinkonsa suhteen, ja moni onkin varmasti aurinkoisella kelillä ihan eri mielenvireydessä kuin vaikkapa vesisateessa :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.