Pallontallaajat.net
Valikko
Amsterdam

Paikallisen täsmävinkit Amsterdamin herkkuihin

toukokuu 16, 2018

Amsterdamin kaltaisessa kansainvälisen kiehtovassa kaupungissa riittää valinnanvaraa joka makuun.

Rehellisyyden nimissä täytyy ihan ensiksi sanoa, etten ole eksynyt täällä yhteenkään aivan kamalaan paikkaan, jonne ei olisi toiste enää koskaan menemistä. Tämä johtunee siitä, että korkeastikoulutetut ja työssäkäyvät, suhteellisen hyvin ansaitsevat kaupunkilaiset ovat tottuneet vaatimaan laatua, ja toisaalta myös siitä, että hollantilainen kuulemani mukaan puhkeaa valittamaan herkästi. Pitempään täällä asuneet voivat selventää, jos asianlaita onkin toinen?

Näitä enimmäkseen kulinaristisia vinkkejä olen pudotellut yksitellen muun muassa Marimenten Facebook-sivulla, ja nyt halusin koota ne yhteen samaan blogipostaukseen. Olkaapa hyvät! :)

Lounas näköalalla

Blue Amsterdam

Blue Amsterdam sijaitsee Kalverpassage-ostoskeskuksen sisällä ja sinne on oma hissinsä, joka vie kävijät ihailemaan 360:n asteen panoramanäkymiä Amsterdamin kattojen ylle. Ruokalistalta löytyy muun muassa maukkaita burgereita, täytettyjä patonkeja sekä hollantilaista omenapiirakkaa. Lounaan lisäksi Blueta kannattaa harkita myös auringonlaskun aikaan, jolloin on kuitenkin odotettavissa enemmän tungosta.

Osoite: Singel 457, 1012 WP Amsterdam

Juustoja

Dappermarkt

Amsterdamin kaupungin itäpuolella sijaitsee tähän mennessä parhaaksi havaittu ulkoilmamarkkinakatu Dappermarkt. Sieltä löytyy etenkin herkullisia ja edullisia juustoja kotiin asti vietäväksi. Niitä ja paljon muutakin syötävää ja esimerkiksi vaatteita löytyy myös isolta ja tunnetummalta Albert Cuyp-markkinakadulta De Pijpin kaupunginosasta. Mielestäni Dapper Markt on kuitenkin paikallisen näkökulmasta mukavampi ja astetta edullisempi vaihtoehto.

Osoite: Dapperstraat 279, 1093 BS Amsterdam

Indonesialaisia makuja

Indonesian Kitchen

Hollannin vahvojen siirtomaavaikutteiden vuoksi Amsterdamin reissulla kannattaa kokeilla esimerkiksi indonesialaista keittiötä. Herengrachtin kanaalin varrella sijaitsevassa Indonesian Kitchen-ravintolassa saa mitä ystävällisintä palvelua sekä perinteisiä indonesialaisia herkkuja. Myös Mr Chile, joka ei normaalisti erityisemmin liputa aasialaiselle ruokakulttuurilla maisteli suu hymyssä lautaselta löytyviä kookosmaisia makuja. Meillä maksoivat alkupalat sekä pääruoat juomineen 25 euroa per nenä.

Osoite: Herengracht 287, 1016 BL Amsterdam

Suussasulavaa pizzaa

La Zoccola

La Zoccola Amsterdam Marimente

La Zoccola Amsterdam Marimente

Perinteisiä italialaisia makunautintoja Amsterdamiin tuova, pieneen The Red Wine District -konseptiin kuuluva Zoccola tarjoilee aitoa, meheväpohjaista napolilaispizzaa. Kun taustalla soi Zuccheron ‘Dune Mosse’ ja keittiöstä kantautuu korviin paksu Napolin murre, on makuaistintokin taattu. Pizza diavola ja margherita puhvelinmozzarellalla 12-13 euroa.

Osoite: Nieuwe Nieuwstraat 22HS, 1012 NH Amsterdam

Olutta

Brouwerij ‘t IJ:

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: yksi Hollannin korkeimmista tuulimyllyistä De Gooyer sekä sen kyljessä kujeileva amsterdamilainen pienpanimo. Suuren ulkoterassin lisäksi myös sisätilat ovat viihtyisän hämyisät ja niissä järjestetään panimokierroksia englanniksi ja hollanniksi.

Osoite: Funenkade 7, 1018 AL Amsterdam

Café De Eland

Eland on Jordaanin pittoreskissa kaupunginosassa sijaitseva, perinteinen hollantilainen bruin café eli kirjaimellisesti ‘ruskea kahvila’. Nimi juontanee sisustuksen tummasta puusta, joka luo tunnelmallisen vaikutelman harmaana sadepäivänäkin. Tämä on ensimmäisiä paikkoja, jonne eksyimme sattumalta Mr Chilen kanssa viime joulukuussa työnhakureissun yhteydessä. Elandia voisi luonnehtia viihtyisäksi paikallisen naapuruston kuppilaksi, ja se on täpösen täynnä viikonloppuiltaisin. Baaritiskin edustan pikkupöydässä on lisäksi istunut itse kuningas Willem-Alexander, josta todisteena komeilee seinällä kuva kuninkaallisesta visiitistä.

Osoite: Prinsengracht 296, 1016 HW Amsterdam

Pacific Park (Westergasfabriek)

Tänne kannattaa suunnata etenkin aurinkoisella kelillä, sillä terassille paistaa pitkälle iltaan asti ja lasi Heinekenia kustantaa 2,70 euroa. Westergasfabriekin alueelta löytyy samankaltaisia terasseja vieri vieressä, sekä lisäksi amsterdamilainen Tony’s Chocolonely-suklaatehdas!

Osoite: Polonceaukade 23, 1014 DA Amsterdam

Makeaa purtavaa

Pancakes Amsterdam Westermarkt

Näillä herkuilla ei ole mitään tekemistä jenkkityylisten pannukakkujen kanssa! Suuria perinteisiä hollantilaisia pannukakkuja saa sekä makealla että suolaisella täytteellä, ne ovat todella täyttäviä ja käyvät helposti lounaasta tai jopa päivällisestä. Marimenten toimitukselle maistui kinkku-juustopannukakku, mutta suosittelen kokeilemaan myös makeita versioita!

Melly’s Cookie Bar

Tästä pikkuruisesta kuppilasta saa hyvän kahvin lisäksi ihan suussasulavia ja tuoreita argentiinalaisia dulce de leche-täytteisiä alfajores-leivoksia, joihin koukuttauduin Chile-Argentiinan reissullamme.

Osoite: Nieuwezijds Voorburgwal 137, 1012 RJ Amsterdam

Van Wonderen Stroopwafels

Vielä lisää makeaa, eli ihan uusiin sfääreihin vaahtokarkeilla, toffeepaloilla ja suklaakastikkeella tuunattuja hollantilaisia stroopwafel-keksejä! Sokerihumala taattu. Tämä pieni herkkukeidas löytyy Damin keskustasta kahdesta sijainnista. Kohtuullisen kookas ja koristeltu stroopwafel 3,50 euroa.

Osoitteet: Gasthuismolensteeg 3 ja Kalverstraat 190

Tässä ensimmäisiä vinkkejä Amsterdamiin muutaman kuukauden huolellisen tutkivan taustatyön jälkeen. Lisää luvassa jälleen ajan kanssa, koska haluan jakaa teille vain ne kaikista parhaimmiksi havaitut täsmäkohteet!

Seuraa lisää Marimenten matkavinkkejä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika- Tarinoita Maailmalta toukokuu 17, 2018 at 00:59

  Nam, kaikki näyttää ja kuulostaa ihanalta! Juurikin istun parhaillaan ravintolassa odottamassa ruokaa saapuvaksi, joten oli hyvä lukea ruokajuttuja odotellessa

  • Vastaa Mari toukokuu 17, 2018 at 09:53

   Hehe Annika, hyvin taktikoitu lukea ruokapostausta ensimmäiseksi alkupalaksi ennen varsinaista ateriointia – nälän taso taattu! :)

 • Vastaa Susanna toukokuu 22, 2018 at 12:47

  Belgiassa oli yksi hollantilainen kauppa josta sai hyviä karkkeja ja myös salmiakkia myytiin. Siinä kaupassa myytiin kodintavaraa, kosmetiikkaa ja karkkia nyt Saksaan avasivat samoja taisi olla Hema nimeltään. Vaikka usein oletetaan että salmiakki olisi harvinaista ulkomailla, Belgiasta löytyi paljon karkkikauppoja ja salmiakka niissä

  • Vastaa Mari toukokuu 24, 2018 at 09:32

   Joo Susanna, olen ollut ihan innoissaan siitä että Hollannista saa kuin saakin jopa salmiakkia ja ylipäätään hyviä karkkeja! :) Ja Hema on ihan huippu, sieltä löytyy vaikka ja mitä tarpeellista ja tarpeetonta edullisesti.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.