Pallontallaajat.net
Valikko
Espanja

Kuin kevät keskellä talvea: Malagan Luxury Garden Suite-huoneisto

maaliskuu 14, 2018

Malaga Garden Suite Marimente

Etelä-Espanjan Malaga on matkakohteena usein aliarvostettu ja mielletään enimmäkseen turistirysäksi – täysin suotta!

Moni lentää Espanjan Aurinkorannikolle juurikin Malagan kautta, mutta suuntaa lentokentältä suoraan pienempiin läheisiin lomakohteisiin. Olimme kuulleet Malagasta jokseenkin ristiriitaisia mielipiteitä, joten näin ollen oli mentävä itse paikan päälle selvittämään ja fiilistelemään kovasti parjatunkin kaupungin henkeä.

Todellisuudessa Malaga näyttäytyi meille viime joulukuussa eläväisen toimivana, jopa osittain boheeminakin, aurinkoisena eteläisen Andalusian kaupunkina. Pari kokonaista päivää eivät sattuneesta syystä riittäneet kuin pieneen pintaraapaisuun, joten Malagaan on ehdottomasti palattava tutkimaan kiehtovan rosoista rannikkokaupunkia lisää.

Malaga Marimente

Olimme etukäteen varanneet booking.com:in kautta lyhyen kävelymatkan päässä Malagan keskustasta sijaitsevan Garden Suite-huoneiston hintaan 77 euroa per yö, plus lisänä 40 euron siivousmaksu. Osa Novo Málaga-nimisen yrityksen matkailijoille vuokrattavista huoneistoista sijaitsee oman sisäänkäyntinsä takana, tavallisen asuinkerrostalon käytävän varrella neljännessä kerroksessa. Espanjaa ja englantia sujuvasti puhuva Javier esitteli meille huoneiston tykötarpeet, Malagan must see -käyntikohteet sekä omat henkilökohtaiset reissuvinkkinsä karttaan merkiten.

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Huoneistoon kuuluvat yhdistetty ja tilava olohuone-keittiö sekä makuuhuone ja suihku/wc-tilat. Koko Garden Suiten tilassa vallitsee persoonallinen, nimensämukainen vehreän puutarhamainen sisustus, josta tulee myös mieleen fantasiamainen satumetsä. Olohuoneesta löytyy nurmimattoa sekä runsaasti kasveja, joita tehostaa vihreä valaistus, jonka saa tarvittaessa myös kytkettyä pois päältä, jos vihreys jostain syystä häiritsee liikaa. Silmää hivelevät myös muut erikoiset valaistusratkaisut, kuten koristekatulamppu olohuonetta valaisemassa tai seinälyhdyt keittiössä. Antaa kuvien puhua tässä vaiheessa, ne kertonevat enemmän kuin yksikään sana, millä osaisin kuvailla tätä omintakeista majoitusta:

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Malaga Garden Suite Marimente

Yksi huoneiston parhaista puolista oli yllä kuvissa näkyvä, pienen ranskalaistyyppisen parvekkeen eteen asetettu pyöreä pöytä tuoleineen – tästä rentoutumispaikasta avautui näkymä yli Malagan kaupungin kattojen aina vuorten reunustamaan taivaanrantaan asti. Pöydän ääressä nautimme itse valmistetun kevyen iltapalan (kaikkien Sevillan ja Jerezin tapas-herkkujen jälkeen!) lähikaupasta haettuine ruokatarvikkeineen.

Malaga Garden Suite Marimente

Murkinan jälkeen paalupaikalta kelpasi myös co-hostata maanantai-illan nopein puolituntinen eli Twitterin #matkachat, jota Sevillasta mukaamme tarttunut El Toro myös jo odotti läppärin ääressä malttamattomana :) Menneenä maanantaina chatin puheenaiheena oli muuten juurikin Andalusia, joka herätti kovasti reissunhinkuista keskustelua!

Malaga Garden Suite Marimente

Ainoastaan eräs seikka Garden Suitessa vähän latisti muuten hienoa majoituskokemusta. Tähän oli syypäänä wc:n ovi, jonka kevyen heppoinen liukumalliolemus jätti sekä oven ala- että yläosan paljaaksi. Luonnollisesti tämä koko komeus oli lisäksi asetettu suoraan makuuhuoneen sängyn eteen, kuten erillinen, läpinäkyvä ja vain verholla peitettävä suihkukin.

Malaga Garden Suite

Malaga Garden Suite

Malaga Garden Suite Marimente

Onneksi emme olleet Mr Chilen kanssa ensimmäisellä kuherrusmatkallamme – itse asiassa myöhemmin tässä kuussa tulee täyteen kokonaiset kolme vuotta yhteiseloa! Joka tapauksessa, jos tällainen avoin käymäläkulttuuri häiritsee, niin kannattaa ehkä suosiolla harkita toista majoitusvaihtoehtoa. Pari yötä sujui meillä kuitenkin mukavasti kaikista muista huoneiston puitteista, kuten tästä näkymästä iloiten:

Malaga Garden Suite Marimente

Millaisia kokemuksia teillä on Malagasta, tai oletteko suunnittelemassa reissua sinne?

Malagan matkavinkeistä kirjoitti perusteellisesti hiljattain myös Tämä matka-blogin Anna.

Seuraa Marimenten reissukokemuksia ja hajatelmia Facebookissa / Instassa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Laura maaliskuu 14, 2018 at 20:44

  Helsingin Tornissa muutamassa huoneessa on täysin avomallia oleva wc/kylpyhuone. Pelkkä lasiseinä erottaa huoneen. Ja näkymä on suoraan sängystä. Aika hurja! :’D

  • Vastaa Mari maaliskuu 15, 2018 at 10:40

   No apua Laura, mistä näitä tuon tyyppisiä wc-malleja oikein satelee? :D Jatkossa pitää ehkä varauksen yhteydessä pyytää huonetta, jossa olisi kylppärin kanssa vähän enemmän yksityisyyttä.

 • Vastaa Anna Koskela maaliskuu 14, 2018 at 22:04

  Tervehdys, ja kiitos linkkauksesta

  Pakko yhtyä tuohon kommentttiisi käymäläkulttuurista/sisustamisesta hotellihuoneissa. Vaikka miehen kanssa ollaan oltu yhdessä ikuisuus, niin haluan silti istua vessanpytyllä rauhassa ja toisaalta, en halua ihastella hänen suoritustaan.
  Onhan se tietty tosi näyttävää, kun on lasiseinää kaikkialla, mutta kyllä WC-pönttö/suihku nyt voisi olla jotenkin näkösuojassa. Kuulosuojaa nyt on turha toivoa missään : )

  • Vastaa Mari maaliskuu 15, 2018 at 10:59

   Moikka Anna ja kiitos itsellesi kattavasta Malaga-postauksesta, oli ilo vinkata siitä!

   On ihan totta, että yksityisyys hotellien kylpyhuoneiden suhteen olisi mielekästä ja suorastaan toivottavaa. Itse asiassa nyt kun tuli puheeksi, niin noita hotellihuoneiden avoimia wc:itä on tullut viime aikoina reissuilla vastaan Malagan lisäksi useammassa kohteessa, kuten Sevillassa ja Budapestissa. Mietin onko tässä jokin nouseva trendi: mahdollisimman paljon lasipintaa ja minimaalisia, pelkistettyjä ratkaisuja. Ja kuulosuoja, mikä se se on? :D

 • Vastaa Maisa80 maaliskuu 15, 2018 at 07:50

  Olin perheeni kanssa Aurinkorannikolla, tarkemmin Fuengirolassa 04/08 viikon lomalla ja yhtenä päivänä kävimme Malagassa. Kivan oloinen kaupunki. Saimme idean tuon viikon aikana, että jos mahdollista, niin tulemme sinne hieman pidemmäksi aikaa. Saatiin asiat järjestymään ja olimme 11.11.08-31.3.09 välisen ajan Aurinkorannikolla. Asuimme Fuengirolassa Los Pacosin alueella. Kiertelimme aika laajasti eri paikoissa, mutta jostain syystä Malagassa ei tullut kauheasti kierreltyä tuon reissun aikana. Sinne olisi kiva vielä joskus palata. :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 16, 2018 at 10:47

   Kiva kun kommentoit Maisa80, ja ihan huikeaa että pääsitte viettämään Suomen pimeimmät ja kylmimmät kuukaudet Espanjan auringon alla! Tämä kuulostaa hyvältä järjestelyltä, josta myös itse haaveilen – ehkäpä vielä joku vuosi :) Me pysähdyimme myös reissumme aikana Fuengirolassa yhden yön verran, mikä oli aivan liian vähän, sillä kaupunki vaikutti symppiksen kylämäisen ystävälliseltä. Pitää tosiaan palata uudemman kerran tutkimaan lisää!

 • Vastaa Katja/historiadeviajes maaliskuu 15, 2018 at 10:59

  Malaga on kyllä hurmaava kaupunki. Sellainen johon voi aina vain palata kerta toisensa jälkeen. Teidän majoitus näyttää kivalta! Mutta kieltämättä nämä uudet avoimet kylppäriratkaisut on vähän erikoisia. :D Meillä oli viimeksi vähän samantyyppinen, ihan uudennäköinen kerrostaloasunto, jonka katolta löytyi vielä allaskin upeilla näkymillä. Monesti olen miettinyt paljonkohan maksaisi vuokrata tällainen asunto ihan vaikka kuukaudeksi Malagasta… Kyllä olisi unelmaa,

  • Vastaa Mari maaliskuu 16, 2018 at 13:15

   Sanopa elä muuta Katja! Kuukausi Malagassa, tai oikeastaan missä tahansa päin Espanjaa kuulostaa ihan unelmalta <3 Malaga jäi tosiaan kiinnostamaan lisää ja lähdettiin sieltä pois juuri kun oli hauskinta, joten sinne on vielä palattava uudemman kerran.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.