Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

5-vuotias Marimente ja Venetsia-aiheinen arvonta

helmikuu 13, 2018

5-vuotias Marimente ja Venetsia-arvonta

Viisi vuotta blogin säännöllistä kirjoittamista tuntuu yhtä aikaa sekä pitkältä että lyhyeltä ajanjaksolta.

Varsinainen Marimente-blogin vuosipäivä vilahti jo ohi 9. tammikuuta, mutta koska olimme silloin keskellä muuttohommia Venetsiasta Amsterdamiin otetaan tämä hetki takaisin nyt, asianmukaisesti ajan kanssa. Ihan ihkaensimmäinen blogipostaus viiden vuoden takaa löytyy täältä – muutamaa päivää ennen kuin olin lähdössä viiden viikon Pohjois-Amerikan reissulle New Yorkiin, Kanadaan ja Meksikoon.

Blogin kirjoittaminen silloin ja tänään

Viimeisen viiden vuoden sisällä bloggaaminen on muuttunut todella paljon. Uusia suomenkielisiä matkablogeja ilmestyy jatkuvasti lisää, ja varsinaisen blogin lisäksi eri some-kanavat kulkevat tiiviisti blogin tukena ja täydennyksenä. Viisi vuotta sitten aloittaessani ei myös käynyt pienessä mielessäkään, että blogilla ja siihen pitkäaikaisesti panostamalla voisi joskus hieman tienatakin. Olen toisinaan saanut näiden vuosien varrella kyselyitä, kuinka perustaa sellainen blogi, jolla voi ansaita rahaa. Vastaukseni tähän kysymykseen on aina sama: mielestäni ei kannata koskaan lähteä tekemään omaa henkilökohtaista blogia pelkästään euronkuvat silmissä kiiluen. Kirjoittamiseen ja/tai kuvaamiseen täytyy olla oma aito kiinnostus, joka välittyy myös lukijoille. Jos tällaista perimmäistä paloa ei ole, on mahdollista, että blogin elämänkaari jää kovin lyhyeksi ja rahanhakuisuus paistaa kirjoituksista helposti läpi.

Espanja joulukuu Malaga

Suurin ero matkablogipostausten ja muun median matkailuaiheisten artikkeleiden välillä on kirjoittajan henkilökohtaisen kokemuksen lisäksi kahdensuuntaisen vuorovaikutuksen mahdollisuus. Bloggaajalle jokainen kommentti on kuin arvokas lahja, joka kertoo lukijakunnan kiinnostuksesta, sitoutuneisuudesta ja aktiivisuudesta. Viime vuosina postauksiin liittyvä keskustelu on siirtynyt blogialustalta myös sosiaalisen median kanaviin. Esimerkiksi Facebook-ryhmiin jaetut postaukset herättävät keskustelua ryhmien sisällä, mikä on todella positiivista ja kommentointikynnys on ehkäpä pienempi kuin kommentin jättäminen suoraan blogipostaukseen.

Suosituimmat postausaiheet ja blogin lukijakunta

Viisivuotispäivän kunniaksi kokosin tähän tietoa Google Analyticsin kautta Marimenten lukijoista sekä suosituimmista postauksista. Suurin osa eli 74 prosenttia Marimenten lukijoista on naisia, iältään useimmiten 25-34-vuotiaita (32 prosenttia) ja heitä kiinnostaa yllättäinkin matkailuaiheet, eritoten majoitus- sekä lentokokemukset. Suurin osa eli 82 prosenttia asuu Suomessa ja lukee blogia suomen kielellä. Muita maita, joissa Marimentea luetaan eniten ovat Yhdysvallat, Italia sekä Venäjä.

Luetuimmat Marimenten postaukset kautta aikojen top 5 sisältää nämä artikkelit:

1. Työ 10 kilometrin korkeudessa – haastattelussa lentoemäntä

2. Lentokokemukseni Turkish Airlinesilla

3. Helsingin kehutut italialaiset ravintolat: 6 + 1 vinkkiä

4. 9 kultaista vinkkiä Venetsiaan

5. Lue nämä turvallisuusvinkit ennen Brasilian reissua

Tarkan ja juuri päivitetyn listan viimeisen vuoden ajan luetuimmista postauksista näet täältä.

Venetsia Libreria Acqua Alta Marimente

Marimenten blogihistorian ensimmäinen arvonta!

Hoksasin tässä, että en ole tätä ennen arponut blogissani koskaan mitään, joten näin 5-vuotissynttäreinä on siihen mitä hienoin hetki.

Ennen muuttoa ehdin viimeisinä päivinäni pistäytyä yhdessä Venetsian lempipaikoistani, Libreria Acqua Altan persoonallisessa kirjapuodissa (kuva yllä). Kyseisestä aarreaitasta mukaani lähti varta vasten tätä arvontaa varten itse hankittu Venice is Wonderland-teos. Kyseessä on Marco Sitranin upea 176-sivuinen valokuvakirja, jonka tekstit ovat sekä italiaksi että englanniksi. Kirjan etukannen kuva on suoraan meidän entisen kotikatumme varrelta Rio di Cannaregion kanaalilta, Tre Archi-sillalta kuvattuna. Olen selaillut tätä teosta Cannaregion pienessä viinibaarissa sekä venetsialaisen ystävämme luona, joka suositteli, että jos Venetsiasta haluaa itselleen jonkin kirjan, on se juurikin tämä. Itselleni en ole kuitenkaan ostanut tätä, sillä kolmen vuoden aikaiset muistot säilyvät aina sydämessä, läppärin kuvakansioissa sekä osa tietenkin Marimente-blogiin ikuistettuna.

Marimente Venetsia arvonta

Marimente Venetsia arvonta

Venetsia Libreria Acqua Alta Marimente

Sen sijaan halusin viidennen vuosipäivän sekä ystävänpäivän kunniaksi ilahduttaa yhtä teistä lukijoista, ehkäpä juuri sinua! Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tämän postauksen yhteyteen suoraan blogiin, mikä on ollut mielestäsi Marimenten mieleenpainuvin postaus vuosien varrelta. Tai jos et ole aiemmin seurannut, kerro vaikka mitä haluaisit tehdä Venetsian matkalla. Vastanneiden kesken arvon yhden Venice is Wonderland-valokuvakirjan torstaina 15.2. klo 21 Suomen aikaa. Otan yhteyttä voittajaan henkilökohtaisesti sähköpostilla, joten muistathan lisätä voimassaolevan sähköpostiosoitteesi mukaan kommenttikenttään. Onnea arvontaan! :) EDIT// Arvonta suoritettu ja voittajaan otettu yhteyttä.

Tämän myötä haluan kiittää teistä ihan jokaista, niin vanhoja kuin uusiakin lukijoita! Juuri teidän vuoksenne Marimente-blogi on viiden vuoden ikäinen, joten kippis, salute, proost ja isot halit keväisestä Amsterdamista teille kaikille!

Amsterdam

Pysy Marimenten matkassa seuraamalla Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

46 Kommenttia

 • Vastaa Sirkku helmikuu 13, 2018 at 19:39

  Voi olisi niin vaikeaa valita parasta juttua kun kaikki ovat niin mukavia, mutta Venetsia aiheiset ehkä eniten on jääneet mieleen!

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 13:36

   Kiitos ihanasta kommnetistasi Sirkku! On hienoa kuulla, että Venetsia-aiheet ovat kiinnostaneet!

 • Vastaa Sari helmikuu 13, 2018 at 19:54

  Venetsia on jäänyt parhaiten mieleen, koska sinne mieli halajaa uudelleen käymään ja mielellään karnevaali aikaan.

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 13:37

   Juuri näin Sari, eikä mikään ihme, että Venetsiaan halajaa uudelleen kerta toisensa jälkeen.

 • Vastaa Johanna helmikuu 13, 2018 at 20:11

  Venetsiaan voisin vaikka muuttaa kokonaan, jos vain keksisin millä elättää itsensä :) Varmaan yksi syy paikan erityistunnelmaan johtuu alueen autottomuudesta. Viime syksynä bongasin myös tuon kirjakaupan, varsin mielenkiintoinen :)

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 13:39

   Libreria Acqua Alta on todellakin kovin symppis! <3 Ja autottomuus on varmasti yksi niistä seikoista, jotka tekevät Venetsiasta niin ainutlaatuisen, sekä matkailijalle että siellä asuville :)

 • Vastaa Leena helmikuu 13, 2018 at 20:27

  Luen mielelläni kaikkia blogikirjoituksiasi ja Venetsia on ollut suosikkikohteideni joukossa pitkään. Näin karnevaaliaikaan muistelen omaa muutaman vuosen takaista karnevaalimatkaa kaiholla ja mielelläni näkisin lisää uusia paikkoja esim. Chioggia .

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 13:45

   Kiitos Leena, tosi hienoa kuulla että olet viihtynyt Marimente-blogin parissa! Venetsiassa riittää todellakin nähtävää ja koettavaa joka kerralle, ja karnevaalien vastapainona kaupungista löytyy kauniin hiljaiseloisia paikkoja, kuten juurikin mainitsemasi Chioggia.

 • Vastaa Riikka helmikuu 13, 2018 at 20:38

  Venetsian karnevaaleista tekemäsi juttu, koska sain siitä paljon vinkkejä omaan karnevaalimatkaani! Oikeastaan se innoitti lähtemään koko karnevaaleilla, eikä vaan oleskelemaan Milanon alueella.

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 13:47

   Hei ihan loistava idea yhdistää sekä Milanon kaupunkifiilistely että Venetsian karnevaalit! Ja tosi kiva kuulla, että minun jutusta oli hyödyksi :)

 • Vastaa Kirsi helmikuu 13, 2018 at 20:52

  Kyllä tuo 9 kultaista vinkkiä oli paras, varsinkin se eka, miten matkustaa vesiteitse lentokentältä Venetsiaan! Yhtä vinkkiä ehdottaisin lisäksi: välttäkää kesää. Jos jo pääsiäisenä alkaa olla tungosta, mitä se enää onkaan helteessä kesällä? Mieheni haluaa matkustaa vielä kerran Venetsiaan, sumuiseen aikaan talvella, valokuvaamaan!

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 13:53

   Kiitos Kirsi, 9 vinkkiä-postausta onkin tilastojen mukaan luettu sen julkaisusta lähtien tiheään tahtiin! Henkilökohtaisesti itsekin välttäisin Venetsiaa kuumimpana kesäkautena heinä-elokuussa, mutta toisaalta ymmärrän, että monien kesälomat ajoittuvat juuri tuolle ajalle ja Italiaan halutaan nimenomaan silloin, kun siellä on lämmintä (lue: ihan turkasen kuumaa! ;) ). Joulu-tammikuun sumuisissa illoissa on myös aivan oma, ainutlaatuinen tunnelmansa, joten ehdottomasti suosittelisin Venetsiassa vierailua tuohon aikaan vuodesta.

 • Vastaa Laura helmikuu 13, 2018 at 21:07

  Kaikki Venetsiaan liittyvät jutut on kiinnostaneet kovasti, koska ystäväni asuu siellä ja kerran pääsin siellä käväisemään (ennen kuin tulin Genovaan reissullani).
  Amsterdamissa olen poikennut myös kerran ja kiinnostaa jatkossa lukea sinun tarinoita sieltä. On aina kiva palata niihin paikkoihin, joissa on käynyt. Edes blogin ja somekuvien avulla :)

  Onnea 5-vuotias blogi! Pidän kirjoitustyylistäsi ja someen nappaamistasi päivän kuvista :)

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 14:12

   Kiitos kovasti ihanasta kommentistasi Laura! :) Juuri tällaisen vuorovaikutuksen vuoksi blogia kirjoittaa mielellään, kun tietää että lukijoita ruudun takana kiinnostaa samat aiheet, joita on kokenut itsekin ja laittanut ajatuksensa postauksiin. Myös itse tykkään fiilistella tuttuja matkakohteita muiden blogipostausten ja somekuvien kautta, mikä ei tietenkään auta kauheasti jatkuvaan matkakuumeeseen ;)

 • Vastaa Osku helmikuu 13, 2018 at 21:33

  Harvoin tulee kommentoitua, mutta pitäähän sitä onnitella 5 vuotiasta. Onnea ja menestystä ja kirjoittamisen iloa jatkoonkin. :)
  (Arvonnan jätän väliin, suokoon onni jotain muuta:))

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 14:13

   Kiitos kovasti onnitteluistasi Osku! Jatketaan näillä samoilla eväillä tulevaisuudessakin! :)

 • Vastaa Riikka helmikuu 13, 2018 at 22:28

  Venetsia on ihana! Oon käyny noin 5 krt ja joka kerta eri puolilla, saariakin on tullut koluttua. Talvinen Venetsia on erityisen kaunis. Venetsiassa viehättää sen salaperäisyys ja eksyminen pienille sivukujille kauas turistimassoista.

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 14:19

   Juuri tuo Riikka – eksyminen, salaperäisyys ja pieni maagisuuden tunne – enpä voisi paremmin kiteyttää Venetsian olemusta, ainakin siten kuin itse näen sen. Venetsiassa riittää tutkittavaa vaikka kuinka monelle reissulle!

 • Vastaa Aija helmikuu 13, 2018 at 22:58

  Työllistymiseen liittyvät postaukset

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 14:17

   Työllisyysasiat etenkin Italiassa kiinnostavat monia, ja itse asiassa tästä löytyisi nykyäänkin muutama sananen lisää sanottavaa! Katsotaanpa, jos saan jossain vaiheessa jälleen aikaiseksi postauksen aiheesta.. :)

 • Vastaa Annika- Tarinoita Maailmalta helmikuu 14, 2018 at 04:32

  No nyt on mielessä sun postaukset Väli-Amerikasta (niitä just selailinkin hehe) kun Facebook muistutti, että meidän Costa Rica – Nicaragua seikkailusta on neljä vuotta!! :O
  Tässähän pitänee alkaa suunnitteleen jo jonkinnäköistä reunionia! Onneksi Amsterdamista ja Amsterdamiin on loistavat lentoyhteydet :) :)

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 14:29

   Hahaa Annika, mulle taisi tulla samat muistutukset Facebookissa Eskimo-jäätelöistä San Juan del Surissa ystävänpäivänä 2014 :D Ja kyllä olisi tarve jos jonkinnäköiselle reunionille pian – ihan sama missä päin maailmaa! <3

 • Vastaa Päivi helmikuu 14, 2018 at 05:01

  Vaikea valita vain yhtä; Italia on lempimaani Euroopassa, joten kaikki Italiaan liittyneet postaukset ovat olleet mielenkiintoisia esim. Veneton viinitilat ja joskus oli sellainen ‘Mitä olen oppinut Italiassa asuessani’ tms. Ensi kesänä taas Italiaan; Rooma-Greve in C.-ja VENETSIA ensikerran elämässäni!

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 22:51

   Kiitos Päivi! Ja vau, ihan huikeaa että olet suuntaamassa Italiaan ja eritoten Venetsiaan vieläpä ensimmäistä kertaa! Italia on sattuneesta syystä minunkin lempimaitani, ja siihen sekä Venetsiaan liittyviä juttuja on tulossa jossain vaiheessa blogiin lisää.

 • Vastaa Sari Kuusela helmikuu 14, 2018 at 07:06

  Pidän todella paljon Venetsia-aiheisista jutuista. Matka sinne on suunnitteilla ja kaikki kiinnostaa!

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 22:53

   Kiitos kommentistasi Sari, Venetsia todellakin kiehtoo ja syystäkin!

 • Vastaa Minna helmikuu 14, 2018 at 08:34

  Venetsia postaukset tietysti! Ihana matkakohde! Hyvää ystävänpäivää :)

  • Vastaa Mari helmikuu 18, 2018 at 22:54

   Kiitos kovasti Minna! :) Venetsia on upea, eihän siitä pääse mihinkään! ;)

 • Vastaa Sanna-Mari Pohjolainen helmikuu 14, 2018 at 14:13

  Ensinnäkin kiitos ihanasta blogistasi ja onnea 5-vuotiaasta blogista! Tämä on ensimmäinen blogi, jota rupesin aikoinani säännöllisesti seuraamaan ja täytyy myöntää, että vieläkin blogisi on ehdottomasti lempparini. Tämä varmasti johtuu siitä, että blogisi postaukset ovat koskeneet pääsääntöisesti Italiaa tai matkailua, jotka molemmat ovat lähellä sydäntäni. Venetsia on minulle yksi maailman rakkaimmista paikoista ja viimeisen viiden vuoden aikana olemmekin tehneet sinne vähintään yhden matkan, vuosittain. Suurena haaveenani on joskus muuttaa jonnekin päin Italiaa, joten olen ahmien lukenut kokemuksistasi Venetsiassa/Italiassa asumisesta.

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 12:09

   Kiitos kovasti onnitteluista sekä ihanasta kommentistasi Sanna-Mari! :) On tosi huikeaa kuulla, että olet pysynyt mukana seuraamassa Marimente-blogia ja viihtynyt sen parissa jo pidempään. Italiasta ja matkailusta on jatkossakin tulossa lisää juttua, rakasta Venetsiaakaan unohtamatta. Italiassa asuminen on haaveena monella, ja itsekin olen onnellinen, että sain toteuttaa tämän unelman ja samalla jakaa blogin kautta vinkkejä muille samankaltaisista elämänmuutoksista haaveileville. Pidetään jatkossakin aina kiinni unelmista! :)

 • Vastaa AnskuliP helmikuu 14, 2018 at 16:26

  Venetsia on yksi lempikaupungeistani, joten kaikki postaukset on luettu suurella mielenkiinnolla! <3

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 09:32

   Kiitos AnskuliP, ihana kuulla että lukuisat Venetsia-postaukset kiinnostavat! <3

 • Vastaa Sanna helmikuu 14, 2018 at 17:52

  Kaikki Venetsiaan liittyvät kirjoitukset mitkä koski sitä perusarkea Venetsiassa asumisessa.

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 09:37

   Kiitos Sanna, on ollut ilo saada kirjoittaa Venetsian tavallisen arjen tapahtumista!

 • Vastaa Venla helmikuu 15, 2018 at 06:04

  Onnea! Minulle mieluisia ovat aina postaukset, jossa puhutaan syömisestä tai näytetään ruokakuvia :D

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 09:38

   Kiitos paljon Venla! Ja kappas, ihana kuulla että ruoka ja syöminen ylipäätään kiinnostavat, ne ovat minunkin lempiaiheita ja -puuhia! :D

 • Vastaa Tanja helmikuu 15, 2018 at 10:26

  Italia on tietysti ykkönen. Mutta Barcelonan takia sivuillesi aikoinasn eksyin:)

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 09:40

   Oi, Italia ja Espanja! <3 Onnea vielä kertaalleen voitosta Tanja! :)

 • Vastaa TARJA helmikuu 15, 2018 at 12:54

  Koska lentoliput Venetsiaan on jo hankittu ja hotelli kesäkuulle varattu, niin kyllä yhdeksän kultaista vinkkiä Venetsiaan näin ensikertalaista eniten on kiinnostanut. Kiitos vinkeistä.

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 12:14

   Kiitos itsellesi kivasta kommentista Tarja, ja ihana kuulla että Venetsian lentoliput polttelee jo taskussa kesää odotellen!

 • Vastaa JennaO helmikuu 15, 2018 at 16:47

  Ainakin syödä itseni halkeamiseen asti täyteen italialaista herkkuruokaa!

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 12:15

   Tässä ajatuksessa on aika hyvin Italian loma tiivistettynä! :D

 • Vastaa Riina helmikuu 15, 2018 at 18:59

  Löysin blogiisi alunperin ”kielikurssi Venetsiassa”-jutun kautta, joten valitaan nyt vaikka se sitten lempipostaukseksi Toki tykkään kaikista Italia-jutuistasi ja olenkin jo surrut etukäteen niiden loppumista muuttosi vuoksi… Itselläni ensi kuussa edessä muutaman päivän visiitti Venetsiaan kymmenen vuoden jälkeen, joten taidanpa taas lukaista uudestaan paikallisvinkkisi

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 12:20

   Tosi kiva kuulla Riina, että olet löytänyt blogini nimenomaan tuon postauksen kautta – sitä luetaan edelleen verrattain usein. Ja hei pienenä lohdutuksena, Venetsian juttuja on tulossa lisää tässä kevään korvalla! Vinkkejä on jemmassa vielä vino pino, vaikka varsinainen tukikohta onkin jo vaihtunut. Ihanaa Venetsian reissua sinulle! <3

 • Vastaa Minnea helmikuu 15, 2018 at 21:02

  Oi, tämä olisi ihana voittaa ennen omaa Venetsian matkaa! Löysin blogisi, kun googlettelin vinkkejä Venetsian matkaan :)

  • Vastaa Mari helmikuu 19, 2018 at 13:51

   Jes Minnea, tosi kiva kuulla että olet löytänyt Marimente-blogin! Ihanaa tulevaa Venetsian reissua teille :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.