Pallontallaajat.net
Valikko
#ProseccoPerjantai Espanja

Jerez de la Fronteran piilotettu helmi: Viña la Constancia-viinitila

helmikuu 2, 2018

Jerez de la Frontera Viña la Constancia

Keskellä Etelä-Espanjan Andalusian kukkulaisen rauhallista maaseutua löytyy matkailijalle pieniä, piilotettuja helmiä – kun maltat hidastaa ja pysähtyä hetkeksi.

Joskus tarkat suunnitelmat ja etukäteen asioista selvääottaminen kannattavat ennen reissuun lähtöä. Toisinaan taas spontaanit ideat ovat tervetulleita, etenkin kun jättää aikatauluihin sopivasti pelivaraa eikä kiirehdi suin päin paikasta toiseen.

Lähtiessämme jatkamaan matkaa Espanjan Jerez de la Fronterasta kohti Cádizin rannikkokaupunkia viime joulukuisella Andalusian road tripillamme ajelimme hiljalleen pitkin etelän talvikautisia maaseutumaisemia, jotka levittäytyvät laakeiksi pelloiksi ja kumpumaisiksi kukkuloiksi.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

Heti alkumatkasta näkökenttään alkoi iskostua viinitilakylttejä, sillä harjaantunut katse havaitsee tärkeät ilmoitusluontoiset asiat hyvin nopeasti. Marco de Jerez-nimisellä viininviljelyalueella, johon kuuluvat Jerezin ohella Sanlúcar de Barrameda sekä El Puerto de Santa María tuotetaan runsaasti laadukkaita ja vahvoja sherry-viinejä. Aurinko sekä matalakukkulainen ympäristö takaavat sopivan kasvupaikan sherry-rypäleillä, joiden päälajike on Palomino Fino. Edellisenä iltana olimme ehtineet käydä maistelemassa erilaisia sherry-viinejä Jerezin keskustan tapas-baareissa, ja toiveissa oli nyt hankkia reissutuliaisia suoraan paikalliselta tilalta.

Valitsimme täysin summanmutikassa erään viinitilan ja hurautimme pienen mäen ylös piskuiselle, maatilamaiselle parkkipaikalle. Viña la Constancia-tilan viinitarhassa näkyi pieni ryhmä oppaan kanssa perehtymässä sherry-viinien saloihin.

Ovella meitä silmäili uteliaan ystävällisesti vanhempi mies, Marcus, joka pian osoittautui toiseksi viinitilan asialleen omistautuneista kahdesta oppaasta. Kertomuksensa mukaan hän ei malttanut vapaapäivänäänkään pysyä pois arvokkaiden tynnyreiden ääreltä, ja selitti meille silmät säihkyen viinitietoutta sekä elämäntarinaansa, joka kävi alunperin Saksan ja Gran Canarian kautta viimein Jereziin ja työhön viinien parissa.

Jerez de la Frontera Viña la Constancia

Viinitilalla järjestetään etukäteen varattavien espanjan- ja englanninkielisten kierrosten lisäksi maisteluita sekä pieniä musiikkitapahtumia. Sisätilat ovat upeasti valaistut, hämyisän tunnelmalliset ja viiniteema näkyy selkeästi hallitsevine puisine tynnyreineen.

Viña la Constancia Jerez de la Frontera

Viña la Constancia

Viña la Constancia

Mr Chilen toimiessa kuskina sain minä kunniatehtävän maistella paria eri sherry-viiniä, joista mukaamme lähtivät pullot amontillado- että oloroso-sherryä. Molemmissa näistä oli mielestäni melko vahva ja jokseenkin miehekäs maku, mikä olikin sopivasti tarkoitettu lahjojen saajille. Maksoimme näistä suoraan tuottajalta hankituista laatutavaroista yhteensä 20 euroa.

Viña la Constancia

Viña la Constancian tilaa tuskin löytyy aivan joka opaskirjasta, vaan paras keino päätyä sinne on eksymällä ihan itse. Osoite kuitenkin löytyy paikan päältä mukaan nappaamastani käyntikortista: Salida 639 desde la A4, (eli A4-motarilta ulos tien nro 639 kohdalla), 11408 Jerez de la Frontera.

Lisätietoja tilasta löytyy espanjaksi osoitteesta bodegaslaconstancia.es. ja perusteellista täsmätietoutta sherryn valmistamisesta suomeksi reseptitaivas.fi-sivustolla.

Pysy Marimenten matkassa seuraamalla Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa helmikuu 3, 2018 at 20:29

  Andalusia on ehdottomasti listalla, koska siellä kiinnostaa juurikin hyvä ruoka ja juoma upeiden maisemien lisäksi. Viinitila vierailut ovat muuten ihan parhautta. Viime kesänä kävin Mallorcalla parilla viinitilalla ja se intohimo ja ylpeys millä tilalliset esittelivät viinejä oli hienoa. Minkälainen sää muuten oli Andalusiassa näin talvella?

  • Vastaa Mari helmikuu 4, 2018 at 16:50

   Kiva kun kommentoit Merja! Andalusian alue on ihan ruokamatkailijan taivas, hienoista keleistä puhumattakaan. Joulukuussa kun olimme reissussa oli kovin aurinkoista (paitsi nähtävästi noissa tämän postauksen kuvissa), päivisin lämpötila kipusi välillä liki +20 asteeseen mutta yöt toki olivat viileämpiä, jolloin ainakin minulla oli vilukissana tarve jopa talvitakille. Joulukuu oli kuitenkin mielestäni ihan parasta aikaa vierailla Etelä-Espanjassa, jos ei pahemmmin välitä kuumista lämpötiloista ja haluaa nauttia ihanasta Espanjasta varsinaisen matkailukauden ulkopuolella!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.