Pallontallaajat.net
Valikko
Majoitusvinkit Suomi

Hotellivinkki Helsinkiin: Original Sokos Hotel Albert

tammikuu 19, 2018

Hotellivinkki Helsinkiin Original Sokos Hotel Albert

*Yhteistyö: Original Sokos Hotel Albert

Elämänmakuinen ja rento majoitus pitää pintansa, kun hakusessa on rauhallinen hotelliyö hyvällä sijainnilla.

Yövyin ennen joulupyhiä Helsingin Original Sokos Hotel Albertissa yhden yön pysähdyksen verran ennen matkani jatkoa kohti pohjoista. Toiveissani oli kodikas ja konstailematon majoitus Helsingin kantakaupungin tuntumassa. Kuinka kävi ja millainen fiilis jäi majoituskokemuksesta? Ohessa raporttia havainnoistani:

Sijainti Helsingin Design District-alueen sydämessä

Hotellivinkki Helsinkiin Original Sokos Hotel Albert

Original Sokos Hotel Albert sijaitsee nimensämukaisesti Albertinkadulla Helsingin Punavuoren Design District-alueen sydämessä. Päärautatieasemalta sinne pääsee kätevästi ratikoilla 3, 4 ja 6 Fredrikinkadun pysäkillä pois jäädessä. Jos taas olet pienellä matkatavaralla liikenteessä ja tykkäät kävellä, onnistuu tämäkin reilun kilometrin loikalla. Punavuori on yksi lempikaupunginosistani Helsingissä pienini persoonallisine kivijalkaputiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Kivenheiton päässä hotellilta löytyy myös Aleksanterin teatteri monipuolisine kulttuuriohjelmineen.

Positiivinen palvelukokemus on avain onnistuneeseen hotellivierailuun

Hotellivieraalle yksi tärkeimmistä kokemuksista matkalla on tuntea itsensä tervetulleeksi majoituskohteeseen. Ystävällinen asiakaspalvelu ei ole aina itsestäänselvyys, oltiinpa sitten Italiassa, Saksassa tai Rovaniemellä. Original Sokos Hotel Albertissa saamani hyväntuulinen, leppoisa ja mutkaton palvelu oli loistava esimerkki laadukkaasta palvelukokemuksesta. Suomalaisittain palvelun ei tarvitse olla liian yli-innokasta jenkkityylistä small talk-höpöttelyä, vaan ammattimaisen rento ote, asiakkaan huomioiminen ja pieni pilke silmäkulmassa riittävät saamaan hymyn huulille. Erityiskiitos kuuluu Sokos Albertin vastaanoton reippaalle Kirsille, jonka kanssa asiointi sujui jokaisella kohtaamisella vuorokaudenajasta riippumatta mitä mukavimmin!

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Lepoa ja rauhaa kuudennessa kerroksessa

Sain sisäänkirjautumisen yhteydessä esittää toiveita huoneen suhteen. Koko päivän matkustamisen jälkeen haaveissani oli rauhallinen huone, jotta saisin nukkua kunnon yöunet ennen seuraavana päivänä taipaleen jatkamista. Tällainen rauhallinen kotipesä löytyikin hotellin kuudennesta kerroksesta, ja sain valita halusinko ikkunanäkymän sisäpihalle tai kadun puolelle. Koska pidän Punavuoren omintakeisen urbaanista kaupunkikuvasta ja arkkitehtuurista, pyysin kadunpuoleista huonetta. Joulukuun vähäisestä luonnonvalon määrästä ja lyhyestä visiitistäni huolimatta ehdin hetkisen aikaa fiilistellä Punavuoren perinteikkäitä tunnelmia.

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Stardard twin-huoneesta löytyi kaksi erillistä sänkyä parilla muhkealla tyynyllä varustettuna. Sänkyjen viereiselle seinälle oli ripustettu suuri peili, ja eteisen seinältä löytyi lisäksi hyvänkokoinen kokovartalopeili. Huoneen varusteluun kuuluivat myös silitysrauta ja -lauta sekä kengänkiillotinliinat. Näistä sekä peilien koosta päätellen hotellissa olisi ihanteellista laittautua illan rientoja varten. Sängyn yläpuolelle oli lisäksi viritelty paikalliseen teemaan sopien Punavuori-aiheista taidetta, ja ikkunoita koristi kellertävänsävyiset verkkomaiset verhot.

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Työskentelypöydälle aseteltuja Helsinki-oppaita selailemalla mieli teki lähteä cocktail-kierrokselle, mutta kaverin kanssa glögittelyn ja Bruuverin olut-siideripiipahduksen jälkeen olin aivan valmis peiton alle lepäämään. Ja uneksimaan tulevasta buffet-aamupalasta!

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Mehevällä aamiaisella päivä käyntiin

On kaupunkeja, joissa hotelliaamiaisen voi jättää halutessaan väliin ja keskittyä lähikuppiloiden aamupala-antimiin, kuten Espanjan Sevilla, josta kirjoitin aiemmin. Sitten on kohteita, joissa en jättäisi aamiaisbuffettia väliin mistään hinnasta. Original Sokos Hotel Albert on ehdottomasti yksi näistä! Papa Albert-ravintolan tiloissa toimivan aamiaissalin himmeä valaistus auttoi heräämään kaikessa rauhassa uuteen päivään, kun aamusilmät olivat vielä aivan sikkuralla. Taustamusiikkina soi pehmeä basso tai tuolloin juuri joulun alla kauneimmat, hidastempoiset joululaulut.

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Itse aamupalavalikoimasta ulkosuomalaisella saivat veden kielelle etenkin mehevät karjalanpiirakat. Lisäksi mieleen jäi mehuvalikoima, joka toimi elektronista kosketusnäyttöä painamalla. Aamuni lähtevät kahvin lisäksi käyntiin aina appelsiinimehun voimalla, ja tämä maistui tuoreen raikkaalta hedelmälihan kera.

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Palan painikkeeksi kävin vielä hakemassa kahvin kylkiäiseksi pehmeän, herkullisen suklaadonitsin, ja se oli siinä: virkeystaso kaakossa alkavaa päivää varten!

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Original Sokos Hotel Albertin aamiaiserikoisuutena on keittiön kokin asiakkaiden toiveiden mukaan valmistamat munakkaat ja munakokkelit. Allekirjoittaneellakin teki mieli kokeilla, mutta ajatus aamiaisen jälkeisestä kahdeksan tunnin bussimatkasta kananmunapainotteisella ravitsemuksella ei kuulostanut sillä hetkellä kuningasidealta. Ensi kerralla sitten!

Muita huomioita: tilat läppärityöskentelijälle

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Työelämän nykyisessä murrosvaiheessa yhä useampi meistä työllistää itse itsensä. Työ ei ole enää kaikissa tapauksissa paikka, jonne mennään, vaan asia, mikä tehdään. Tämänkaltainen läppärityöskentely on kiitettävästi huomioitu Original Sokos Hotel Albertin viihtyisissä lounge-tiloissa. Aamiainen tai lounas sekä kahvit koko päiväksi kustantavat 12 euroa, ja 20 euron hintaan saa koko päivän ateriat. Kilpailukykyiset hinnat ovat  hieno vaihtoehto kotona työskentelylle tai Helsingin co-working -tiloille. Kaiken kaikkiaan on erittäin ilahduttavaa, että etätyöskentelijöiden kasvavan joukon tarpeisiin on vastattu Original Sokos Hotel Albertin puolelta positiivisesti.

Original Sokos Hotel Albert Helsinki

Onko teillä kokemuksia Original Sokos Hotel Albertissa yöpymisestä?

Lisää matkavinkkejä Marimenten Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

 

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Annika -Tarinoita Maailmalta tammikuu 20, 2018 at 10:59

  Oi onpa kivan näköinen paikka! En ole koskaan käynyt, mutta hyvä pistää korvan taa kun jossain välissä pitää kyllä Helsinkiinkin tulla!!

  • Vastaa Mari tammikuu 20, 2018 at 18:59

   Sokos Albert on kovin symppis! Ehdottomasti menisin myös itse toiseenkin otteeseen :)

 • Vastaa Virpi/Hätälasku tammikuu 20, 2018 at 19:32

  Hih, minulla on tästä hotellista hiukan erilainen palvelukokemus viime kesältä. Mainitsinkin blogissani vierailun vuoden surkeimpana palvelukokemuksena tuossa postauksessani jossa summasin yhteen vuoden 2017 kohokohdat.
  Aamupalasta ja ravintolan henikökunnasta olen kanssasi täysin samaa mieltä. Aamupala oli tosi hyvä ja palvelu salissa mitä parhain. Risut lähtevät respaan, paikkaan jossa tehdään ensivaikutelma kun hotelliin saavutaan.

  • Vastaa Mari tammikuu 22, 2018 at 11:33

   Kiitos kommentistasi Virpi! Ja voi ei, todella harmi kuulla tällaisesta kokemuksesta – etenkin kun omani oli aivan päinvastainen ja erinomaisen aamupalan lisäksi koko hotellivierailun kohokohta.

 • Vastaa Ananas2go / Popot pogoillen tammikuu 22, 2018 at 18:06

  Kiva kuulla, että viihdyit! Ja kiitos lounge-vinkistä.

  Olen yöpynyt siinä muutaman kerran, ja vielä useammin luuhaan perjantai-iltojen jazzklubeilla, joita isännöi Lassi Kouvo (piano).

  Tuorein kirjoitukseni tässä: http://www.rantapallo.fi/ananas2go/2017/09/16/kakkos-nelosta-napsutellen/

  Ja muinaismuisto: http://www.rantapallo.fi/ananas2go/2014/10/09/kerrankin-tavallinen-huone-sokos-hotel-albert-ja-papa-albert/

  • Vastaa Mari tammikuu 24, 2018 at 11:16

   Kiitos kommentistasi ja linkkivinkeistä Ananas2go! Tulit itse asiassa mieleen, kun näin tuon jazz-teemaisen loungen – ajattelin että tykkäisit kyseisestä paikasta :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.