Pallontallaajat.net
Valikko
Espanja

Tänne kaamosta karkuun: Espanjan Sevilla on Andalusiaa aidoimmillaan

tammikuu 10, 2018

Espanja Sevilla

Mistä Euroopan kohteesta löytyy varmaa aurinkoa talven pimeimpinäkin kuukausina?

Espanja Sevilla

Espanja Sevilla Marimente

Espanjan Sevilla

No Espanjasta ainakin!

Suora lento Ryanairilla Veronasta Sevillaan kesti vajaat kolme tuntia ja maksoi kahdelta hengeltä kahdella matkalaukulla ja Priority-boordauksella 80 euroa. Helsingistä ei ole tällä hetkellä suoria lentoja Sevillaan, mutta yhdellä vaihdolla kaupunkiin pääsee esimerkiksi Amsterdamin, Frankfurtin tai Barcelonan kautta. Bussi vie kätevästi lentokentältä Sevillan keskustaan parissakymmenessä minuutissa, josta suunnistimme laukkuinemme hotellille keskipäivän auringon helliessä meitä matkalaisia.

Espanja Sevilla Marimente

Todellakin, aurinkoa ja ihan pientäkin lämpöä olimme kovasti kaivanneet Venetsian koleiden ja sumuisten marraskuun päivien jälkeen. Päivisin tarkeni auringossa kevyemmällä kevättakilla ja toisinaan jopa ilman takkia. Yöt ovat sen sijaan Etelä-Espanjassakin joulukuussa vilpoisia, joten talvitakki on myös paikallaan, etenkin jos olette kovin vilukissoja kuten allekirjoittanut.

Heti saavuttuamme Sevillan keskustaan pistimme iloksemme myös merkille, että oranssina hehkuvia appelsiinipuita oli aivan joka nurkalla – nyt oltiin selvästi kovin eteläisellä tantereella!

Sevilla

Espanja Sevilla

Kaupungin ehkäpä tunnetuin maamerkki Plaza de España on siitä erikoinen Maria Luisan puistoon rakennettu aukio, että sen läpi kulkee joki sekä useita siltoja. Auringonlaskun aikaan bongasimme myös veneseurueen nauttimassa uusrenessanssia edustavasta arkkitehtuurista.

Sevilla Plaza de Espana

Sevillan vanhankaupungin parhaat ruoka- ja juomavinkit

Jos yksi reissun perimmistä tarkoituksista on syödä ja juoda, on Sevilla tähän tilanteeseen mitä loistavin valinta! Kaupunki sykkii toinen toistaan houkuttavampia kuppiloita sekä Espanjalle tyypillisiä tapas-baareja, joita löytyy ihan jokaiseen makuun. Tässä muutama Marimenten täsmävinkkaus kivoista ruokailupaikoista:

Aamupala/lounas: Bar Alfalfa

Espanjan Sevilla

Unohda hotelliaamiaiset Sevillassa! Vatsaa on turha täyttää sekundabuffetilla, sillä kaupunki on pullollaan Alfalfan kaltaisia pieniä, tiivistunnelmaisia kuppiloita, jotka avaavat ovensa heti aamutuimaan. Aamiaista on tarjolla kello 12 asti, minkä jälkeen voi sulavasti jatkaa murkinointia myös suussasulavilla tapas-herkuilla.

Sevilla Epanja Bar Alfalfa

Olut aurinkoisella jokinäkymällä: SOJO Sevilla

Sevilla Espanja

Sevillan kaupunki näyttäisi olevan suunniteltu kuuman kesäkauden mukaan, sillä päiväsaikaan suurin osa terasseista lepää varjossa. SOJO on yksi niitä harvinaisuuksia, joihin aurinko paistelee estottomasti myös päivällä. Istahda ulkoterassin leppoisaan löhötuoliin, riisu päällystakkisi ja lepuuta silmiäsi auringossa välkehtivällä jokinäkymällä. Hetken kuluttua tarjoilija tuo kylmän Cruzcampo-olusen, joka kustantaa kolme euroa. Mitä muuta sitä voisi toivoa rentouttavalta ja kiireettömältä Espanjan lomalta?

Viihtyisä tapas-illallinen: El Traga

Espanjan Sevilla ruoka

Espanjan Sevilla ruoka

Kun reissun teemana on tapas, niitä syödään suunnilleenkin aamusta iltaan. El Traga tarjoaa tapaksia ihan uusissa sfääreissä astetta ruokavimpina versioina, hintojen pysyessä laatuun nähden silti edullisina.

Espanjan Sevilla tapas El Traga

Ja mitäs sanotte tästä espanjalaiseen kuohuviiniin eli cavaan huolella rakennetusta sangria-herkusta?

Cava sangria

+ Jotain ihan muuta: Trianan kaupunginosa

Sevilla Triana

Toisel puolel Guadalquivir-jokkee taas sijaitsee rento ja boheemi paikallisten asuttama alue, Triana, jossa hinnat ovat vielä astetta edullisempia kuin Sevillan vanhassa kaupungissa. Trianassa voi huomata seisovansa keskellä spontaania kahden miehen kitaralla säestettyä flamencoesitystä, johon heidän vaimonsa liittyvät tanssimalla kuittaamaan rankan päivän väsymyksen. Tai kuulla ravintolan sanavalmiin tarjoilijan senpäiväisistä kommelluksista niin asiakkaiden kuin pomonsakin kanssa. Tai ihailla Sevillan “kultaista tornia” Torre del Oroa auringon viimeisten säteiden kullatessa maurien aikaisen tornin julkisivun.

Sevilla Espanja Torre

Trianan pieneltä sivukujalta löytyy hämyisä Las Golondrinas-niminen tapasbaari, josta emme myöskään lähteneet nälkäisinä:

tapas

Sevillan vanhan kaupungin ollessa yllättävän turistipainotteinen La Giralda-tornin ympäristön hevoskärryajeluineen, on Triana puolestaan ehdottomasti se paikka, jonne haluan vielä myöhemmin palata tutkimaan Sevillan hurmaavaa andalusialaishenkistä tunnelmaa.

Onko teillä reissukokemuksia Sevillasta, tai muista Andalusian kaupungeista?

Lisää edullisia reissuvinkkejä Marimenten Facebookissa / Instassa / Twitterissä

 

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Annemaria/Samppanjaa muovimukista tammikuu 10, 2018 at 19:38

  Sevilla kuuluu ehdottomasti mun kärkikastiin espanjalaisista kaupungeista. Mun piti aluksi pysähtyä sinne kolmeksi päiväksi, mutta kaupunki imaisi sen verran tiukasti otteeseen, että siellä hurahtikin viikko. Ja nälkä vain jäi :)

  • Vastaa Mari tammikuu 11, 2018 at 14:27

   Näinhän se on, että nälkä vain kasvaa syödessä :) Meillä vierähti myös mukavasti Sevillassa neljä päivää, ja voisinpa lähteä samaan kaupunkiin vielä uudemmankin kerran herkuttelemaan!

 • Vastaa illusia tammikuu 11, 2018 at 07:34

  Kiitos mukavista Sevilla-vinkeistä! Vietimme siellä pääsiäistä 2016 ja kolusimme myös tapas-baareja. Andalusia-kierroksemme suosikeiksi nousivat kuitenkin ne pienet kylät, minä kun en ole mikään isojen kaupunkien ihminen.
  https://illusiafinland.blogspot.fi/2016/03/sevilla.html
  Espanja kutsuu taas keväällä, kun lähden päättämään viime vuonna aloittamaani caminoa. Vielä odottelen Norskin tarjouksia Madridin menolennolle.

  • Vastaa Mari tammikuu 11, 2018 at 14:32

   Kiitos kivasta kommentista sekä linkkivinkistä illusia! Tapas-baarien koluaminen osoittautui myös meillä kovinkin suosituksi Andalusian reissun aktiviteetiksi. Matka jatkui Sevillasta Jereziin, Cadiziin sekä Fuengirolan kautta aina Malagaan asti, mutta täytynee todeta, että Sevillassa oli näistä parhaat tapas-herkut :)
   Ihanaa tulevaa Espanjan reissua sinulle ja onnea lentojen bongaukseen!

 • Vastaa Ananas2go / Popot pogoillen tammikuu 11, 2018 at 08:02

  Listalle! Voisikin olla mainio kohde aloittaa…

  • Vastaa Mari tammikuu 11, 2018 at 14:32

   Kyllä, Sevilla on symppis, suosittelen kovasti!

 • Vastaa Susanna tammikuu 12, 2018 at 22:34

  Hieno kohde, tuolla haluan joskus käydä. Oliko muuten majoituksessa lämmitys?

  • Vastaa Mari tammikuu 13, 2018 at 18:43

   Suosittelen ehdottomasti! Olimme yötä Petite Palace-hotellissa vanhassa kaupungissa, loistava sijainti ja lämmitys pelasi hyvin :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.