Pallontallaajat.net
Valikko
Ulkosuomalaisuus

Vuoden 2017 matkat ja katsaus vuoteen 2018

joulukuu 29, 2017

Vuoden 2017 matkat Marimente

Vuosi 2017 lähenee kovastikin loppuaan! Vuodenvaihteen kynnyksellä on mukava kerrata missä on tullut mentyä kuluneen vuoden aikana – sekä suunnata katseet kohti tulevan vuoden seikkailuja.

Tammikuussa oli suuntana kylmän kaunis Budapest, jossa viihdyimme hienosti muutaman päivän reissun verran maistellen tuhteja langos- ja gulassiherkkuja sekä rentoutuen lämpimissä kylpylän poreissa jäistä Tonavan jokea ihaillen.

Suomi100-juhlateemaan sopien matkasin kesäkuussa Pohjolaan perinteisen mökkijuhannuksen viettoon. Suomen suvessa oli hyvä hetki fiilistellä niin Helsinkiä, Kajaania, Ristijärveä kuin Pudasjärveäkin.

kainuu ristijärvi marimente

Yötön yö Ristijärvellä

Ystävät Marimente

Kolme neitoa vehreällä Pudasjärvellä :)

Helsinki state of mind Hakaniemessä

Heinäkuu oli puolestaan Italian tutkimista, kun rakas ystäväni saapui Venetsiaan, josta teimme autolla päiväretkiä vähemmän tunnettuun Vittorio Venetoon, grappa-juomien kuvankauniiseen kotikaupunkiin Bassano del Grappaan sekä Garda-järvelle. Kuun puolivälissä puolestaan matkasimme Mr Chilen kanssa kohti Etelä-Italian symppistä Apuliaa moikkaamaan kavereita ja tutustumaan etelän meininkiin myös Basilicatan puolella Materan kiveen hakatussa kaupungissa (kuvassa alla).

Matera Basilicata Marimente

Ostuni valkoinen kaupunki Marimente

Apuliassa sijaitseva Ostunin valkoinen kaupunki yöaikaan

Italia Vittorio Veneto Marimente

Vittorio Veneton rauhallisilla kukkuloilla

Olen hyvin iloinen siitä, että menneenä kesänä sain kokea sekä Suomen raikkaan ja vehreän suven että Italian lähes loputtomiin jatkuneen intiaanikesän. Mennyt kesä oli Italiassa kuuma ja kuiva, ja Luciferoksi nimetty helleaaltokin koitteli, mutta onneksi helpotus helteeseen löytyi Lido di Venezian hiekkarannoilta sekä tuulettimesta ja ilmastoinnista!

Joulukuussa puolestaan odottivat Mr Chilen lomat, jolloin suuntasimme Etelä-Espanjan Andalusian road tripille puoleksitoista viikoksi. Vähänpä tiesimme Sevillan ja Malagan lentoja varatessamme, että tuohon reissuun liittyisi yllättäin vielä yksi villi kortti: Amsterdam!

Sevilla Espanja

Sevillan kuuluisa maamerkki: “kultainen torni” Torre del Oro

Amsterdam

Pyörällä pääsee Amsterdamissa! Piparkakkutaloja kanaalin varrella

Joulupyhiksi kerkesin pyyhältää Helsingin kautta Kajaaniin ja Uutta Vuotta ihastelemme tänäkin vuonna Venetsiasta käsin, hyvän seuran ja proseccon kera.

Viimeisen parin vuoden aikana hurjat kaukoreissut ovat hyvin pitkälti vaihtuneet hitaaseen lähimatkailuun. Lisäksi ulkomailla asuessa joka päivään mahtuu yksinkertaisiakin jännitysmomentteja muun muassa tässä kolmen kielen ja kulttuurin sekamelskassa. Näinpä en ole ehkä tuntenut niin suurta tarvetta reissaamiseen kuin monina menneinä vuosina.

Yksi vuoden 2017 kohokohdista oli myös, kun parin vuoden Venetsian historiallisen keskustan varsin monivivahteisen kimppakämppäasumisen jälkeen pääsimme viime maaliskuussa muuttamaan Mr Chilen kanssa ensimmäiseen yhteiseen vuokra-asuntoomme Venetsian mannermaalle. Oi näitä muistoja – onneksi kaikki on blogissa dokumentoituina niin teille kuin muistoksi minulle itsellenikin. Toivon, että tästä kaikesta ja etenkin niistä Venetsian tarinoista, jotka eivät koskaan ole päätyneet blogiin voisin joskus kirjoittaa kokonaisen kirjan.

Venetsia Marimente

Ja mitä tapahtuu vuonna 2018?

Vuosi lähtee käyntiin tällä kertaa niinkin vauhdikkaasti, että heti tammikuun puolivälissä meitä odottaa Mr Chilen kanssa kokonaan uusi tukikohta! Muutos tapahtui lopulta hyvin pikaisella aikataululla, mutta kun tieto tilaisuudesta lähteä toiseen Euroopan kanaalikaupunkiin Amsterdamiin tarjoutui, halusimme sanoa tälle uudelle ja mielenkiintoiselle mahdollisuudelle kyllä. Joulukuun loppu onkin ollut melkoista säätämistä kämppää etsiessä ja muita asioita hoitaessa niin Venetsiasta kuin Suomestakin käsin, mutta uskon, että kaikki tulee järjestymään tavalla tai toisella.

Tulemme molemmat varmasti ikävöimään tiettyjä ihmisiä ja asioita Italiasta, ja tämän vuoksi päällimmäiset muuttofiilikset ovat tätä kirjoittaessani jokseenkin ristiriitaisia. Happy to go, sad to leave, kuten sanonta kuuluu. Italia ja Venetsia tulevat kuitenkin myös tästä eteenpäin pysymään blogin aihepiireissä, sillä molemmista on vielä paljon sanottavaa.

Nyt on kuitenkin katse avoinna kohti tulevia pannukakkumaan seikkailuja!

Amsterdam

Onnellista tulevaa vuotta 2018 ja uskokaa aina unelmiinne!

Pysy Marimenten mukana Facebookissa / Instassa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

17 Kommenttia

 • Vastaa Katja/historiadeviajes joulukuu 29, 2017 at 20:57

  Ihania reissuja ja ajan ottamista. Uskon, että jos itsekin pääsisin muuttamaan “vakituisesti” esim. espanjaan en tuntisi lähellekään näin suurta tarvetta olla koko ajan liikkeessä.

  Ja hei vau, Amsterdam! Toivotan kaikkea hyvää uuteen vuoteen uudessa kaupungissa ja odottelen tietenkin mielenkiinnolla uusia tarinoita uudesta tukikohdasta.

  • Vastaa Mari joulukuu 30, 2017 at 15:55

   Kiitos kovasti Katja! Tuo olikin yksi syy ulkomaille muuttoon, ettei koko ajan olisi se tuttu kalvava tarve reissuun :) Nyttemmin taas osa “reissuista” suuntautuu luonnollisesti ja mahdollisuuksien mukaan Suomeen, mikä on ihan ok.

   Ja Amsterdamista sekä Hollannista on tulossa blogiin juttua niin pian kuin päästään asettumaan paalupaikoille. Kieltämättä itseäkin jo jänskättää tulevat kuviot! :)

 • Vastaa Susanna joulukuu 29, 2017 at 22:41

  Mielenkiintoista, saitteko molemmat työtä Amsterdamista? harkitsitteko pitkään muuttoa vai oliko nopea päätös? Amsterdamistakin pääsee vapaa-ajalla tutkimaan lähikohteita, olisi kauniit tulppaanikohteet ja paljon muuta. Kieli voi olla aika vaikea mutta siellä varmasti osataan hyvin englantia

  • Vastaa Mari joulukuu 30, 2017 at 19:41

   Työtarjous tuli Mr Chilelle niin nopealla aikataululla, että plus-miinus-listan teon jälkeen Amsterdam veti joka suhteessa pitemmän korren ja päätimme muuttaa Hollantiin. Kotimaabingo on tosin vaivihkaa pyörinyt meillä ehkäpä vuoden verran, joten osittain muutos oli odotettavissa ja kovin tervetullutkin. Kielen opettelun kanssa voi tulla kovin mielenkiintoisia hetkiä, mutta alkuun ainakin päästään englanniksi :)

 • Vastaa Annika- Tarinoita Maailmalta joulukuu 29, 2017 at 23:47

  Voi ihana matkavuosi sulla ollut ja huikeat suunnitelmat heti alkuvuodesta. Aivan hurjalla aikataululla kyllä organisoitte tuon Amsterdamiin muuton, mutta niin siinä usein käy että tilaisuus tulee vähän yllättäen :) Innolla odotan uusia Amsterdamin seikkailuja!

  • Vastaa Mari joulukuu 30, 2017 at 19:44

   Joo Annika, alkuvuoden Budapestin reissun jälkeen tuntui ettei tälle vuodelle tule juurikaan reissattua, mutta loppuvuotta myöten tahti sitten taas yllättäin kiihtyi :) Vaikka muuttoaikataulu on välillä hirvittänyt itseäkin, ihan innolla jo odotan Amsterdamia!

 • Vastaa Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta joulukuu 30, 2017 at 17:18

  Voi ei, just vähän aikaa sitten ajattelin, että ens vuoden alussa pitää kyllä järkätä se Italian bloggaajien miitti! Mut onnea paljon tulevalle seuraavaan kanavien kaupunkiin! Eihän sitä tiedä, vaikka joskus täällä vielä kohdataan. Buon anno!

  • Vastaa Mari joulukuu 30, 2017 at 19:47

   Kiitos paljon Heli, ja eiköhän Italiassa tule vielä jatkossakin käytyä ainakin reissumielessä. Ei se varmaan ihan hevillä unohdu :) Auguri ja buon anno myös sinulle!

 • Vastaa Heidi / Fiiliksiä & hetkiä joulukuu 31, 2017 at 22:30

  Onnea uuteen, vähän erilaista ilmastoa ainakin tarjolla ;-)! Itse vietin Hollannissa vaihtokauden ja on hauskaa palata maahan maaliskuussa. Amsterdam-juttuja odotellessa siis ;-)

  • Vastaa Mari tammikuu 2, 2018 at 19:52

   Kiitos Heidi kommentistasi! Meitä Hollannin ex-vaihtareita on ilmeisesti kovin useita :) Ilmastonmuutos on myös ehkä paikallaan, Italiaan verrattuna vähempikin kuumuus kesäisin riittää ja lämpötiloja seuratessa Amsterdamissa on viime päivinä ollut jopa lämpimämpää kuin täällä Venetsian koleudessa ;-)

 • Vastaa Liisa tammikuu 2, 2018 at 12:07

  Teidän reissuvuosi kuulosti kivalta, mutta niin myös uudet suunnitelmat. Tervetuloa Dameihin!

  • Vastaa Mari tammikuu 2, 2018 at 19:54

   Kiitos Liisa, tästä on hyvä jatkaa ja ollaan kyllä aika innoissamme uudesta tukikohdasta! Kunhan päästään asettumaan niin käydään joku kerta vaikka kahvilla? :)

   • Vastaa Liisa tammikuu 5, 2018 at 00:36

    Joo, se olisi kiva! :)

 • Vastaa Sisko tammikuu 6, 2018 at 07:53

  On teilläkin mahtunut vaikka mitä kuluneeseen vuoteen! :) Onnea uuteen kotiin ja mukavia retkiä & hetkiä tulevaan vuoteen! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 6, 2018 at 13:33

   Kiitos kovasti Sisko! Menneeseen vuoteen on tosiaan mahtunut kaikenkirjavaa toimintaa, ja tämäkin vuosi näyttäisi alkavan ihan vauhdikkaasti :) Mukavaa alkanutta vuotta myös sinulle!

 • Vastaa Inka tammikuu 6, 2018 at 15:59

  Huhhei, mikä seikkailuvuosi ja vau minkä kruunun saitte sille, ihanaa! Tosi paljon onnea ja tsemppiä matkaan uuteen kotimaahan, oon varma että kaikki menee hienosti. :) Mahtavaa päästä seurailemaan teidän Amsterdamin-elämää blogin välityksellä!

  Isot terkut Mari, ollaan yhteydessä jos päädytään taas Ristijärvelle ens juhannuksena. :D :D

  • Vastaa Mari tammikuu 8, 2018 at 16:30

   Kiitos Inka, tämä vuosi sai tosissaan aika melkoisen loppuhuipennuksen! Tunnelmia talvisesta Amstedamista sekä reissuvinkkejä tulee blogiin pian kunhan päästään asettumaan Hollantiin :)

   Terkkuja myös sinne ja tosiaan on jälleen aika suuri todennäköisyys päätyä juhannuksen aikoihin Ristijärvelle, joten ollaanpa kuulolla! :D <3

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.