Pallontallaajat.net
Valikko
Ulkosuomalaisuus

Näitä kaipaan Suomesta eniten (+ alekoodi)

marraskuu 26, 2017

Tätä kaipaan Suomesta eniten

Yhteistyössä Taste of Finlandin kanssa

Minulta kysellään silloin tällöin, onko jotain erityistä, mitä kaipaan Suomesta Italiassa asuessani.

Ihan varmasti on!

Luonnollisesti ikävöin perhettäni ja ystäviäni, hiljaisuutta ja puhdasta ilmaa.

En niinkään kaipaa lunta, sohjokelejä tai pakkasta, vaikka kavereiden lumisia kuvia eri some-kanavissa on hienoa ihastella. Kainuun luminietoksia on myös rentouttavaa katsella joulupyhien aikaan sisältä lämpimästä käsin, tai pienellä kävelyllä kuivan pakkaslumen narskuessa talvisaappaiden alla.

Jos mietitään näiden sijaan kuitenkin aineellisia kaipauksen kohteita, on vastaukseni ihan selvä:

SUOMALAISIA KARKKEJA!

Taste of Finland alekoodi

Mitä teen aina ihan ensimmäisenä, kun tulen käymään Suomessa ja olen saanut laukkuni Helsinki-Vantaan hihnalta? Suuntaan lähimpään Alepaan ja ostan pussillisen hedelmä-salmiakkisekoitusta! Ja Kajaaniin asti päästessä oman huoneeni pöydällä useimmiten vartoo herkeämättä Fazerin Jumbo-pussi, koska äitikin on saattanut joskus huomata, että tyttärelle maistuu karkit. Toim. huom. ja hammaslääkäri myös?

Näin ollen tälle karkkihiirelle oli suuri ilo, kun helsinkiläinen yritys Taste of Finland otti minuun yhteyttä ja lähetti testiin Squirrel-nimisen herkkupaketin:

Tämä jokaisen ulkosuomalaisen karkinystävän 3,4 kilogramman unelmapakkaus sisältää kaikkia rakastetuimpia suomalaisia karkkipusseja, lakritsia, suklaalevyjä, -patukoita, sekä makean hetken jälkeen tietenkin perinteistä Jenkki-purukumia. Omia suosikkejani tarkkaan suunnitellusta paketin sisällöstä olivat etenkin Ässä Mix- ja Sirkusaakkoset-pussit, sekä klassiset Fazerin siniset suklaalevyt ‘Pieni pala Suomea’ satavuotisen itsenäisyyden juhlateeman mukaisesti käärittynä.

Taste of Finland alekoodi

Taste of Finland alekoodi

Muita Taste of Finlandin Suomi-tuotteita sisältäviä paketteja ovat Suomen luonnon eläinten englanninkielisiä nimiä mukaillen Rabbit, Fox, Bear sekä Reindeer Joulu. Nämä pitävät sisällään makeiden herkkujen ohella myös suolaisia suomalaisten suosimia elintarvikkeita, kuten ruissipsejä, näkkileipää ja hapankorppuja – sekä Muumi-teetä ja Pauligin perinteistä Juhlamokkaa.

Squirrel-paketin toimitus hoitui Suomesta tänne Venetsiaan aivan supernopeasti, sillä perjantaina matkaan lähtiessään se oli ehtinyt viikonlopun yli jo maanantaina ennen puolta päivää meidän kotiovellemme. Pakettien hinnat lähtevät 25 eurosta, riippuen miten paljon laadukkaita Suomi-tuotteita haluaa sisällyttää tilaukseen. Hinta-laatu -suhde sisällön ja koko palvelukokemuksen perusteella on erittäin hyvä.

Paketit soveltuvat mielestäni erinomaisesti esimerkiksi joululahjaksi ulkomailla asuvalle suomalaiselle, joka ei syystä tai toisesta pääse ihan heti käymään Suomessa. Tai miksei myös itselle, jos asutte ulkomailla. Oma lahja paras lahja, vai miten se meni? :) Toisaalta paketit ovat haluttua tavaraa myös vaikkapa Suomessa vierailleelle tai asuneelle ulkomaalaiselle ystävälle, joka on ihastunut suomalaisiin makuihin.

Taste of Finland alekoodi

Tästä päästäänkin päivän herkullisimpaan ilmoitusluontoiseen asiaan:

Marimenten karkkisiepon toimituksen kautta saat nyt -15 % alennuksen Taste of Finlandin herkkupaketeista aina sunnuntaihin 3. joulukuuta asti! Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä, kuten yleisestikin joulunajan muistamisten kanssa. Alennus on voimassa koodilla MARIMENTE ja Taste of Finlandin verkkokauppaan pääsee täältä (KLIK!).

Kaiken maistuvan hyvän lisäksi Taste of Finland käyttää toiminnassaan suomalaisia laatikoita, suomalaista graafikkoa, suomalaista web-suunnittelijaa sekä suomalaista logistiikkakumppania. Tilausten toimitusalue on tällä hetkellä EU-maiden lisäksi myös valitut EU:n ulkopuoliset maat, kuten esimerkiksi Kanada.

Nyt haluaisinkin kuulla, mitä te muut ulkomailla asuvat suomalaiset kaipaavat Suomesta, tai onko Suomessa asuvilla jotain mitä kaipaatte ulkomailla pitempään reissatessanne?

Lisää Marimenten mietteitä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta marraskuu 26, 2017 at 20:45

  Ahh, ruisleipäää! Sitä ei täältä vaan kunnollista saa. Samoin kurkkasin tuota joulupakettia ja siellä oli Marlin Glögiä! Kituuttelen täällä vain IKEAn glögillä, mikä ei alkuunkaan ole sama asia. Toisaalta en sitten yhtään ymmärrä esim. JuhlaMokan ja muun kahvin päälle intoilua – löysin JuhlaMokkaa Thunder Bayn Suomi-kaupasta ja sanoivat, että sitä vaan menee ja paljon :D

  • Vastaa Mari marraskuu 27, 2017 at 10:22

   Heh, Juhlamokalla on kyllä melkoinen maine suomalaisten keskuudessa :) Ja oi Marlin glögi! Mä en ole edes yrittänyt etsiä täältä mitään vastaavaa, saksalaistyylistä hehkuviiniä löytyy joulumarkkinoiden ja torien auetessa mutta ei se ole yhtään sama asia kuin glögi. Jos en olisi menossa Suomeen jouluksi niin varmaan lähtisi tuo joulupaketti itelle tilaukseen :D

 • Vastaa Suunnaton marraskuu 26, 2017 at 20:54

  Espanjassa asuessani kaipasin kaikkein eniten ruisleipää ja karkkeja, etenkin suklaata ja salmiakkia. Suomessa käydessä piti aina rahdata ruispaloja mukaan, laittaa ne pakkaseen ja nauttia niistä hyvin säästeliäästi. Oi, miten hyviä ne olivatkaan kaiken sen vaalen leivän keskellä. Suomessa ollessa niiden täydellistä makua ei niin tajua. Samoin suomalaiset karkit on vain parhaita maailmassa. Ihanaa, että sait tuollaisen lahjapakkauksen!

  • Vastaa Mari marraskuu 27, 2017 at 12:51

   Juuri noinhan se on, että niitä itsestäänselviä makuja arvostaa enemmän vasta, kun ne ei olekaan enää niin helposti käden ulottuvilla! Musta Italiassa saa ihan ok leipiä, esim. moniviljaa löytyy kun en sen kummemmin ole ruisleivän enkä toisaalta vaalean pullaleivänkään perään. Mutta kyllä Suomessa käydessä tulee kuolailtua supermarkettien lähes loppumattomia leipä- ja karkkiosastoja! :D

 • Vastaa Ulkosuomalainen marraskuu 26, 2017 at 21:36

  Kiitos tästä tiedosta verkkokauppaan.
  Suomi-herkkujen lisäksi maailmalla kaipaa ja etsii saunaa.

  Tropiikissa näytimme sikäläisille sukulaisille talvista videotamme jossa lumi narisee ja haemme joulukuusen lumisen metsän keskeltä :-)

  Hyvää Suomen Itsenäisyyspäivää 6.12.

  Ps. Ulkomailla asuvat suomalaiset ovat saamassa mahdollisuuden äänestää kirjeitse kotimaamme vaaleissa, tullenee voimaan 2019.

  Eduskunnan tiedote: https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Vaalilaki_20171121.aspx

  • Vastaa Mari marraskuu 27, 2017 at 23:05

   Kiva kun kommentoit Ulkosuomalainen ja kiitos linkkivinkistä!

   Ai että, lumen narskunta on jotenkin jäänyt minullakin mieleen jopa arktisen eksoottisena asiana. Samoin oikea, aito luonnonkuusi, jonka saa itse hakea. Kuulostaa, että teillä on upeaa videomateriaalia Suomesta :)

   Hyvää lähestyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.