Pallontallaajat.net
Valikko
Ruokamatkailu

Loppuvuoden reissusuunnitelmat

marraskuu 19, 2017

Saako jo pikku hiljaa alkaa tunnelmoida joulukuussa häämöttäviä, vuoden viimeisiä reissuja?

Mr Chilellä on joulukuun alussa parisen viikkoa lomaa, joten lähdemme silloin Etelä-Espanjan Andalusiaan. Vaikka kyseessä onkin Italiasta katsottuna naapurimaa, olen kohteesta erityisen innoissani siksi, että olen nähnyt tähän mennessä manner-Espanjaa vain hieman Barcelonan verran.

Lennot meillä on Ryanairilla Veronasta Sevillaan, jossa suunnitelmana on ensin viettää neljä päivää ja tunnustella viehättävän andalusialaiskaupungin talvikauden henkeä. Sieltä jatkamme matkaa bussilla kohti Jerez de la Fronteraa, jossa perinteisten sherry-viinien maistelun ja yöpymisen jälkeen vuokraamme auton ja suuntaamme Cadizin kauniiseen rannikkokaupunkiin.

Cadizista matkamme jatkuu yön jälkeen edelleen eteläistä rannikkoa pitkin huristellen kohti Fuengirolaa, ja jos on aikaa, niin koitamme koukata Gibraltarinsalmen kautta. Vaikka olen kouluaikoina varmastikin ollut kohtuullisen kiitettävästi hereillä maantiedon tunneilla, tuli asiaan perehtyessä pienenä yllätyksenä, että Gibraltar kuuluu Iso-Britannialle ja Espanjasta sinne mentäessä on jo ennen Brexitiä täytynyt esittää asianmukaiset matkustusasiakirjat, eli useimmiten passi.

Fuengirolan jälkeen meillä on vielä pari päivää aikaa Malagassa ennen paluulentoa Venetsiaan. Malagasta olen tähän mennessä päässyt näkemään vain lentokentän, kolmen vuoden takaista ja ikimuistoista ensimmäisen Brasilian reissun lentoa odotellessani. Tämän vuoksi Jari Sillanpään takavuosien hitin ohella ränsistyneen rappioromanttiseksikin kuvattu kaupunki uutena kohteena kiinnostaa.

Koko Espanjan reissun teemana on hyvä ruoka, erityisesti pienet suussasulavat tapas-annokset, sekä joulukuisittain aurinkoiset kelit. Rantavetimiin tuskin päästään Espanjassakaan tuohon aikaan vuodesta, mutta jos terassilla voi päivisin istua auringossa ilman takkia, on sekin jo ihan mahtavaa! Tämän lisäksi joulukuussa matkailu on erityisen mukavaa juhlavien jouluvaloviritelmien vuoksi, joita toivon viime joulukuisen Maltan reissun tavoin bongaavani myös pilvin pimein Espanjan kaupungeista.

Jouluviikolla puolestaan suuntaan Helsingin kautta yhden yön Punavuoren pysähdyksellä kohti Kajaania. Varsinaiset joulupyhät kuluvat perinteisesti Kajaanissa iskän tuoman joulukuusen ja äidin tekemän joulupuuron äärellä. Ohjelmassa on vanhempien ja ystävien näkemisen lisäksi tosin niinkin mieltäylentävä vierailu kuin hammaslääkärillä käynti. Ai jai, enpä suorastaan malta odottaa :D

Joulupyhien jälkeen vuosi vaihtuu tälläkin kertaa todennäköisesti Venetsiassa hyvässä seurassa ruoan ja kuohuvien kera. Ja kuohuvista muuten puheen ollen, #ProseccoPerjantai-teemapostaussarja saa piakoin pienen suunnittelemattoman tauon jälkeen jatkoa, kun joku samanhenkinen viinisieppo tätä kyseli!

Näillä eväillä siis mennään – miltäs teidän loppuvuoden suunnitelmat näyttää vai oletteko vielä ehtineet miettiä?

Postauksen kuvat ovat syksyiseltä Venetsian Lidon saarelta sekä jouluvalokuva Maltalta.

Seuraathan Marimenten kuulumisia tuoreeltaan myös:

Facebookissa

Twitterissä @Marikomente

Instagramissa @maricomente

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Katja/historiadeviajes marraskuu 19, 2017 at 20:29

  Ihana Andalusia ja ihania kohteita olette valinneet reissun varrelle. Tulee taatusti hyvä reissu ja uskoisin, että tuo on aika todella hyvä aika reissata tuolla. Ja Pohjolalle ja riisipuurolle kans peukku ylös!

  • Vastaa Mari marraskuu 19, 2017 at 20:51

   Kiva kun kommenoit Katja! Mekin ollaan innoissaan tuosta Andalusian road tripista, päiviä jo lasketaan täällä :) Ja sieltä voikin sitten suunnata nenä huurussa riisipuurolautaselle!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta marraskuu 19, 2017 at 20:57

  Kuulostaa niin ihanalta! Mulle iski vähän joulunhaikeus, kun tajusin ettei tänne taida tulla edes lunta. Ei sillä, että sitä kaukaa tarvis hakea (Whisteriin pääsee alle tunnissa), mutta silti, onhan se vähän erilainen jos on lunta heti kotiportailla. Tuli siis aivan Suomi-joulua ikävä! Ei sillä että Etelä-Espanja mitenkään pahalta kuulostais sekään ;)

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2017 at 18:37

   No niinpä Annika, molempi parempi ;) Rupesin miettimään etten ole itsekään tainnut viettää yhtään joulua ilman lunta, paitsi jos Kajaanissa on joskus ollut vahingossa jouluaattona musta maa :D No mutta pipareilla ja glögillä sekä hyvässä seurassa pääsee varmasti joulutunnelmiin myös Squamishissa!

 • Vastaa Kirsi marraskuu 20, 2017 at 13:02

  Espanjaan, Mallorcalle viikoksi 8.12. Ei niinkään lämpöä vaan aurinkoa etsimään. Joulu kotona , todennäköisesti lumettomassa Turussa. Mukavia matkoja meille

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2017 at 18:39

   Ah, sielläkin on suuntana etelä ja vielä samoihin aikoihin :) Nautihan Mallorcan auringosta sekä myös Turun joulurauhasta!

 • Vastaa Susanna marraskuu 21, 2017 at 00:12

  Kivalta kuulostaa! etenkin Sevilla ja Cadiz kiinnostaa minuakin, niissä olisi nähtävää ja tunnelmaa. Barcelonassa kävin vuosi sitten ja Alicantessa muutama vuosi sitten. Molemmat keskenään erilaisia kohteita, Alicantessa oli kesällä paljon turisteja ja rumbakarnevaalit kadulla. Vaikka kohde oli aika turisteja täynnä niin palmukaduista pidin kuitenkin. Oletteko Veronassa myös yötä vai suuntaatteko saman päivän aikana lennolle? minua on alkanut viimeaikoina kiinnostamaan noiden ja monien muiden kohteiden lisäksi Brasilia. Matkakuviasi ja juttujasi odotellen

  • Vastaa Mari marraskuu 22, 2017 at 23:06

   Ah rumbakarnevaalit pitkin katuja kuulostaisi ihan minun jutulta! Kuin myös palmukadut, ja niitä odotankin että päästään tallailemaan ainakin Cadizissa ja Malagassa. Varattiin GoOptin kyyti Venetsiasta suoraan Veronan kentälle aikasin aamulla, vaikutti järkevämmältä vaihtoehdolta kuin junien tai bussien kanssa hyppely, etenkin jos sattuu sille päivälle joku julkisen liikenteen lakko tms :D Matkajuttuja joulukuisen Andalusian tunnelmista on siis luvassa pian!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.