Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Toivepostaus: Venetsian kuvauksellisimmat kanaalit x 10

lokakuu 8, 2017

Venetsian kuvauksellisimmat kanaalit

Sain lukijaltani jonkin aikaa sitten postausehdotuksen Venetsian kuvauksellisimmista kanaaleista.

Ensimmäinen ajatus aiheesta: miten mainio idea! Venetsiasta löytyy yhteensä huikeat 178 kanaalia, joten kuvaamisesta riittää riemua mielellään vaikkapa useamman päivän reissun ajalle.

Hommahan on kuitenkin niin, että Venetsia on täynnä toinen toistaan kauniimpia kanaaleja ihan joka suunnassa, joten olisi todella vaikea mennä nimeämään erityisesti vain joitain tiettyjä. Tämän lisäksi koko kaupungista on ylipäätään kovin vaikea saada epäedustavaa kuvaa. Vai mitäs Venetsiassa käyneet tuumitte?

Tässä muutamia satunnaisia silmäkarkkiotoksia @maricomente-nimimerkin takaa Instagramista sumuisten syyspäivien piristykseksi:

Näkymä Rialton sillalta alas Canal Grandelle, joka on Venetsian suurin, S-kirjaimen muodossa mutkitteleva kanaali.

Venetsian kuvauksellisimmat kanaalit

Tämä kanaali puolestaan löytyy ensimmäisen Venetsian kämppäni vierestä ja on minulle henkilökohtaisesti erityisen ikimuistoinen:

Venetsia Marimente

Gondoliajelulla. Kellään ei onneksi ole puhelinta kädessään.

Venetsia Marimente

Rappioromantiikkaa ja rakennusten heijastuksia kanaalissa.

Venetsia Marimente

Syksyn tullen saamme ihailla pieniä, orastavia ruskan sävyjä.

Venetsia Marimente

Tyyntä ennen myrskyä – Giudeccan kanaali San Marcon aukion edustalla.

Venetsia Marimente

Joulukuun sumuinen ja suloinen melankolia. Ja silti omalla laillaan haikean kaunis.

Venetsia Marimente

Tammikuinen näkymä Rialton sillalta. Ehkäpä yksi Venetsian ikonisimmista maisemista ja yksi ensimmäisistä ottamistani kuvista tänne muuton jälkeen.

Venetsia Marimente

Joka päivä on pyykkipäivä Venetsiassa.

Venetsian kuvauksellisimmat kanaalit Marimente

Kun joka nurkan takaa pilkottaa gondoli!

Venetsia Marimente

Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Tämän myötä ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

Seuraa Marimenten kuulumisia suoraan Italiasta Facebookissa / Twitterissä / Instagramissa

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Hanna lokakuu 12, 2017 at 21:57

  Ihana Venetsia – kavin siella joskus vuosia sitten ja nyt muutama viikko sitten vietimme siella ihanan romanttisen viikonlopun mieheni kanssa. Uskomaton, ainutlaatuinen kaupunki. Rakastan hiljaisia sivukaanaaleja, kauniita vanhoja rakennuksia, hiljaisia piazzoja, meluisaa Grand Canalia… Upea Venetsia!

  • Vastaa Mari lokakuu 13, 2017 at 12:57

   Kiva kun kommentoit Hanna! Olen hyvin samaa mieltä, Venetsia on kerrassaan ainutlaatuisen upea ja täältä löytyy aina jotain uutta tutkittavaa ja ihmeteltävää!

 • Vastaa Minnea tammikuu 2, 2018 at 12:18

  Hei, ompa mahtavaa, että löysin blogisi! Olemme suunnittelemassa hääpäivämatkaa Venetsiaan, ja etsin tietoa lentokenttäkuljetuksista ja muista jutuista.
  Kiitos siis blogistasi ja mainioista postauksista!

  Suosittelisitko Venetsiaa lyhyelle viikonloppumatkalle? Meillä on pieni poika, joten kaksi tai kolme yötä on reissumme maksimi kesto, sillä en raaski häntä vielä pidemmäksi aikaa jättää. Kysyisin myös sellaista, että onko jotain tiettyjä alueita, joista hotellia ei kannata ottaa? Katsomamme hotellit ovat olleet Rialton lähellä..

  Mukavaa uutta vuotta!

  • Vastaa Mari tammikuu 2, 2018 at 20:13

   Kiitos Minnea kivasta kommentistasi ja hienoa kuulla, että olet löytänyt minun blogini!
   Yleensä suosittelen varaamaan vähintään muutaman päivän Venetsian tutkimiseen, jos mahdollista. Toisaalta lyhyemmälläkin reissulla kaupunki ehtii usein hurmata kävijänsä niin, että moni vannoo palaavansa uudestaan Venetsiaan ajan kanssa tutkimaan lisää. Hotellin sijainnin suhteen välttäisin ainoastaan San Marcon aluetta, jos runsaat ihmisjoukot häiritsevät. Rialtollakin on toki vilkasta, mutta vähänkään pienemmälle sivukadulle poiketessa tunnelma on rauhallisempi. Oma suosikkialueeni on Cannaregio, etenkin Fondamenta Ormesinin ja Fondamenta Misericordian kanaalikatu, joiden reunustoilta löytyy paljon paikallisten suosimia kuppiloita ja ravintoloita sekä aitoa venetsialaista tunnelmaa.
   Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä, ja kysyhän lisää jos tulee mieleen jotain :) Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   • Vastaa Minnea tammikuu 3, 2018 at 14:12

    Kiitosnopeasta vastauksesta ja vinkeistä!

    Nyt on lennot ja hotelli varattu. Päädyimme kolmeen yöhön, jotta ehdimme kierrellä hieman paremmin. Hotelliksi valikoitui Casa Fornaretto, joka sattuu juurikin tuolle Cannaregion alueella :) Muistaakseni vinkkasit jonkun hyvän pizzaravintolankin tuolta alueelta. Pitääpä lukea vielä postauksesi uudelleen :)

    • Vastaa Mari tammikuu 3, 2018 at 23:54

     Oi hienoa että teillä on jo lennot ja majoitus takataskussa odottamassa! :) Oma kestosuosikkini pizzan suhteen on ravintola Ai Tre Archi, myöskin Cannaregion alueella kuten mainitsit, lähellä nimensämukaisesti Tre Archin siltaa. Tästä postauksesta löytyy tämän paikan lisäksi myös muita pizzavinkkejä: http://marimente.pallontallaajat.net/2016/02/08/venetsian-parhaat-pizzat/ Ihanaa Venetsian reissua teille!

 • Vastaa Hanne maaliskuu 11, 2019 at 13:55

  Tämä ei liity kanaaleihin mitenkää mutta yksi kysymys olisi vesibusseista..
  Muistatko mikä linja menee lentokentältä Cannaregioon? Ja onko sielläkin monta pysäkkiä? En tajua yhtään mitään noista linjoista.
  Kiitos jos jaksat vastata

 • Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.