Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Italian vähemmän tunnettuja matkakohteita: Vittorio Veneto

lokakuu 1, 2017

Italian vähemmän tunnettuja matkakohteita Vittorio Veneto

Puiden lehtien kellastuessa ja kelien viiletessä on mukava muistella Italian menneen intiaanikesän huippuhetkiä.

Yksi näistä oli heinäkuinen päiväreissu Vittorio Veneton vähemmän tunnettuun, Koillis-Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin. Uuden kohteen ja aurinkoisen päivän lisäksi tekijät olivat kohdillaan myös seuran suhteen, sillä sain rakkaan ystäväni Suomesta tänne Venetsiaan päivän varoitusajalla – eipä käy noin hyvä säkä aivan joka päivä! :D

Veneton alueeseen kuuluva, noin 70 kilometrin päässä Venetsiasta sijaitseva ja reilun 28 000 asukkaan kunta Vittorio Veneto on sopiva kohde päiväretkelle. Hieman tuntemattomampi ja aidon italialainen kaupunki houkuttelee pelkistelemättömällä kauneudellaan ja rauhallisuudellaan.

Vittorio Veneto Italia Marimente

Vittorio Veneto

Pääsyy meidän vierailuumme oli kuitenkin ystäväni reilun kymmenen vuoden takainen, teini-ikäisenä käyty kansainvälinen leiri kyseisessä kaupungissa, ja näin ollen vanhojen muistojen verestely. Oletteko joskus palanneet samaan paikkaan, jossa olette viettäneet vaikkapa lyhyenkin ajanjakson ja joka säilyy muistoissanne ikuisesti? Palaaminen pitkän ajan jälkeen tuntuu kutkuttavalta, mutta toisaalta taustalla häilyy ajatus siitä, että paikka on sinä aikana muuttunut eikä ole enää se sama. Tai ehkäpä olet itse yhtä lailla ajan myötä muuttunut?

Vittorio Veneto Marimente

Italian valtion historiallisen yhdistäjän eli Giuseppe Garibaldin muistomerkin äärellä poseeraamisen jälkeen totesimme, että paikalle olivat päässeet myös Suomen kansallislinnut eli valkoiset joutsenet sulassa rivissä…tai ainakin melkein.

Vittorio Veneto Italia

Hetken ylväiden kansallislintujemme fiilistelyn jälkeen poikkesimme pittoreskin kadun varrella sijaitsevaan pieneen kuppilaan, jossa tilasimme tiskillä viiniä. “Saisiko olla proseccoa?”, kysäistiin tiskin takaa tottuneesti. No mitäs muutakaan Venetossa tekisi mieli helteisen helottavana heinäkuun alun päivänä.

Veneto prosecco

Nestetasapainon varmistuksen jälkeen jatkoimme tutkimusmatkaamme kohti kukkulan huipulla sijaitsevaa San Martinon linnoitusta. Reitin varrelta avautuivat rauhaisat maaseutunäkymät viiniviljelmille ja kauas laakeaan Vittorio Veneton horisonttiin.

Italian vähemmän tunnettuja kohteita Vittorio Veneto

Vittorio Veneto

Italian vähemmän tunnettuja matkakohteita Vittorio Veneto

Italia Vittorio Veneto Marimente

Italia Vittorio Veneto

Italia Vittorio Veneto Marimente

Pienen kävelyrupeaman päätteeksi emme muistaneet, että etenkin pienempien kaupunkien useammat itseään kunnioittavat ruokapaikat pistävät luukkunsa kiinni juuri, kun matkalaisilla iskee iltapäivän aikaan lounaan tarve. Mikä siis neuvoksi? Auto alle ja kohti seuraavaa Coneglianon kaupunkia keskellä Veneton alueen idyllisintä proseccolandiaa. Hakuammunnalla löytyi kuin löytyikin kelpo pastapaikka ja penne arrabbiata masussa kelpasi sulatella lopun päivää ennen illanviettoa Venetsian kanaalien äärellä.

P.S. Lokakuun ensimmäisessä Twitterin #matkachat‘issa on maanantaina 2.10. klo 20.30 Suomen aikaa aiheena matkakohteiden piilotetut helmet. Tuletko mukaan juttelemaan ja seuraamaan?

Lisää Marimenten reissutarinoita Italiasta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Susanna lokakuu 7, 2017 at 15:24

  Hieno kohde ja kiva että joutseniakin näkyi!
  Sisilia oli minulle eka matkakohde, joten sinne on aina kiva palata mutta erityisesti keväällä tai kesällä kun on lämmintä, rantakelit ja kukkapuut tuoksuvat kaduilla kuin hajuvesi

  • Vastaa Mari lokakuu 8, 2017 at 19:57

   Oi Sisilia on myös minulla matkakohteiden toivelistalla! Ehkäpä ensi kesänä… :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.