Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Helsinki State of Mind

syyskuu 14, 2017

Astun raitsikasta aurinkoon / dallaan Rööperistä Kallioon
Terassit sykkivät / kirpparit kulmilla pystyssä
Gimmoilla shortsit jalassa / vesi suihkuu Töölönlahdella
Skeittarit patsaalla / sit illalla Suokkii botskilla

-Atomirotta: Hima taas

Helsinki

Helsinki

Marimentea pitempään seuranneilla on ehkäpä tiedossa, että ennen Venetsiaan muuttoani asuin Helsingissä neljän vuoden ajan. Vaikkei Stadin slangi sen enempää ehtinytkään tarttua Kainuun kasvatin puherepertuaariin, jätti pääkaupunkiseutu lukuisia muita muistoja tämän reissuleidin sieluun ja sydämeen.

Mitä pääkaupunkiseudulla vietetyistä vuosista on päällimmäisenä mielessä?
Helsinki

Kansainvälinen ja aidosti monikultturinen urbaani kaupunkiympäristö, joka jatkaa kehittymistään hurjaa vauhtia. Helsingistä löytyy aina uutta tutkittavaa.

Meren läheisyys ja jonkinlainen satama-alueiden karhea mutta kiehtova karuus. Armoton tuuli, kuten Jätkäsaaressa, Hakaniemen rannassa ja Sokos-talon kulmalla, joka on tutkitusti koko Suomen tuulisin kolkka.

Helsinki Hakaniemi

Kansainvälisen ja mielestäni yhden maailman parhaan lentokentän läheisyys. Helsinki-Vantaalta on alkanut moni seikkailu, ja näiden seikkailujen ohella ylipäätään syntynyt koko Marimenten matkablogi.

Kontrastina vilkkaaseen kaupunkielämään: Etelä-Haagan rauhallisen puistomainen kaupunginosa, joka oli aikoinaan kokonaan oma pitäjänsä ennen Helsinkiin yhdistymistä. Sieltä käsin reissukassaa kerätessä, Hämeenlinnan motarille päin tuijotellessa ja blogia kirjoittaessa kuluivat ne neljä Helsingissä vietettyä vuotta. Ja kuinka enteilevä osoite olikaan Matkamiehentie?

Helsinki Etelä-Haaga

Punavuoren alue kahviloineen, baareineen ja muine eläväisine kaupunkikulttuurin persoonallisine kivijalkaliikkeineen. Iso-Roban laamabaari eli Bar Llamas keinuineen lienee nykyään suljettu?

Suvilahden skeittiparkki, Flow-festarit Alicia Keysin No One-biisin tahtiin tanssien ja loppumattomilta tuntuvat kesäyöt. Etenkin yövuorossa :D

Bloggaajille suunnatut tilaisuudet, retket ja viininmaistajaiset sekä kohtaamiset MATKA-messuilla.

Helsinki matkabloggaajat

Helsnki MATKA-messut Marimente

Joka kerta Helsingissä käydessä tuntuu, että jokin on muuttunut. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunista, Pasilan asema-alue on lähes kokonaan hupun alla ja Lasipalatsin aukiota laitetaan myös uuteen uskoon. Tai näin oli kesäkuussa, miltäs siellä näyttää nykyään?

Muutos on kuitenkin hyvästä, ainakin uskon niin.

Ja merkityksellistä ei ole se, miten hitaasti etenee, vaan se, ettei kokonaan pysähdy paikoilleen.

Muun muassa näitä mietin viime reissulla valoisassa kesäyössä katsellen Hakaniemen kupeesta Merihaasta kohti Suomenlahtea sekä horisonttia hallitsevaa Helsingin Energian tornia. Päässä soi Teleksin menneiden vuosien melankolisen suloinen radiohitti ‘Tyttö joka katsoo merelle’ ja suussa maistui Fazerin Pantteri Puuma-hedelmäsalmiakkikarkit. Ja mansikka-limesiideri tietenkin.

Helsinki state of mind Marimente

Helsinki state of mind Marimente

On hienoa huomata, että edelleen Helsingissä käydessä ulkopuolisuuden sijaan ajatukset valtaa luova, innostunut mielentila:

Helsinki State of Mind.

Helsinki Marimente

Kesällä kirjoittelin aiemmin yleisiä fiiliksiä Suomen vierailusta juhannuksen korvalla, niistä voit lukea lisää täällä.

Mitä mielikuvia, muistoja tai tämänhetkisiä mietteitä teillä on Suomen pääkaupungista?

Marimente Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Jonna / Lempipaikkojani syyskuu 15, 2017 at 08:01

  Vietin kesällä useamman päivän Helsingissä ja näin ulkosuomalaisen silmin katseltuna Helsinki on alkanut kiehtoa ja viehättää minua aiempaa enemmän. Eihän se mikään metropoli ole, vaan sellainen mukava pikkukaupunki, mutta silti Suomen suurin ja tarjontaa Suomen mittakaavassa on eniten. Toisaalta asumiseen en Helsinkiä kaavaile, koska viiden hengen perheenä sieltä ei saa mitään järkevää asuntoa järkevällä sijainnilla. siis normaali-ihmisen palkoilla. Ja hei – multakin löytyi juuri noita Puumia Helsingin reissulla käsilaukusta :P

  • Vastaa Mari syyskuu 16, 2017 at 11:16

   Näinhän se usein menee, että pienen etäisyyden ottamisen jälkeen ja pieninä paloina Helsinki tuntuu vähintäänkin kiehtovalta pieneltä suurelta kaupungilta. Asuminen on sitten erikseen, silloin saattaa haihtua se suurin magia mikä lyhyellä visiitillä jää mieleen ;) Musta nuo Puuma-uutuudet oli hyviä, nytkin maistuisi! Pitää ehkä tehdä joku karkkitilaus Suomesta :)

 • Vastaa Inka syyskuu 23, 2017 at 07:33

  Kiva lukea sun mietteitä Helsingistä, ja muistelen vieläkin hymyssä suin tuota Sokos Hotellien viini-iltaa! Se tais olla ekoja blogitapahtumia mihin osallistuin muutettuani Helsinkiin. :) Kaupunki on näyttänyt mulle näiden kolmen siellä asutun vuoden aikana monta eri kulmaa, mutta en kyllä edelleenkään tunne sitä paria aluetta enempää. Elinpiirin laajentaminen on kovasti suunnitelmissa, ja onkin hauskaa miten sitä löytää jatkuvasti uusia paikkoja. Virkistävää olla niin turisti paikassa, missä asuu! :D

  • Vastaa Mari syyskuu 24, 2017 at 11:54

   Kiva kuulla sinun Helsinki-mietteistä Inka! Ja hitsit, joko siitä onkin kolme vuotta kun muutit Oulusta! o_O Voin todellakin allekirjoittaa tuon, että Helsingistä löytyy aina uusia paikkoja tutkia, etenkin kun lähtee oman päivittäisin elinympäristön ulkopuolelle. Helsinki on kuin pieni suuri kaupunki, joka jaksaa yllättää iloisesti aina silloin, kun sille haluaa antaa mahdollisuuden! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.