Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Päiväretki Venetsiasta: Bassano del Grappa

elokuu 21, 2017

Päiväretki Venetsiasta Bassano del Grappa Marimente

Kuvankauniissa Bassano del Grappan kaupungissa on helppo vierailla Italian reissulla päiväseltään vaikkapa Venetsiasta käsin.

Pohjois-Italiassa, Veneton alueeseen kuuluvassa ja Vicenzan provinssissa sijaitsevassa Bassano del Grappassa vallitsee heinäkuun alussa seesteinen tunnelma. Lämpöasteet kipuavat lähemmäs kolmeakymmentä celsiusastetta, mutta kaupunki sijaitsee sen verran korkealla Dolomiittien vuoriston läheisyydessä, että pieni tuulenvire viilentää ihoa paahtavan auringon alla.

Noin 43 000 asukkaan Bassano del Grappan kuvauksellisimpaan alueeseen kuuluvat vuorten lisäksi kaupungin halki virtaava Brenta-joki sekä puinen Alpini-ponttoonisilta, joka tunnetaan myös nimellä Ponte Vecchio.

Päiväretki Venetsiasta Bassano del Grappa Marimente

Mistä juontaa Bassano del Grappan omintakeinen nimi?

Venetsian tasavallan aikana kaupungin alkuperäinen nimi oli Bassano Veneto. Ensimmäisessä maailmansodassa tuhansia sotilaita menetti henkensä Monte Grappan taisteluissa. Tämän vuoksi kaupungin nimi päätettiin myöhemmin muuttaa Bassano del Grappaksi kunnioittaen henkensä edestä taistelleiden sotilaiden muistoa.

Bassano del Grappa Marimente

Bassano del Grappa Marimente

Ja entäs se grappa?

Grappa on italialainen, viinin puristusjäämistä tislattu vahva alkoholipitoinen juoma, jota nautitaan usein aterian päätteeksi. Grappan uskotaan auttavan ruoansulatusta ja se on Pohjois-Italiassa yksi suosituimmista digestivo-juomista makeamman limoncellon tai amaretton ohella. Grappaa löytyi Bassano del Grappasta esimerkiksi hammastahnan muodossa (mamma mia?!) sekä perinteisemmässä nestemäisessä muodossa muun muassa Tetley’s Pubin ulkoterassilta. Paikka sijaitsi sopivasti varjossa ja tarjosi kelpolounaan eli salamipiadinan lisäksi sinertävän upean jokinäkymän Dolomiitteineen päivineen.

Bassano del Grappa Marimente

bassano del grappa

Miten olisi grappa-hammastahna?

Päivän pienenä tietoiskuna kerrottakoon myös, että Diesel-vaatemerkin perustaja Renzo Rosso asusti pitkään Bassano del Grappassa. Yrityksen kasvettua maailmanlaajuisesti menestyneeksi brändiksi se näyttelee edelleen tärkeää kaupankäynnin osaa kaupungille sekä sitä ympäröiville lähiseuduille.

Bassano del Grappan ihailuun riittää pitkähkön ja leppoisan lounastauon ja sulattelukävelyn mittainen pysähdys. Tämän jälkeen matkaa voi jatkaa esimerkiksi Garda-järven maisemiin, kuten mekin teimme. Palataan Gardan sekä pohjoisen että eteläisen puolen tunnelmiin myöhemmin omassa postauksessaan.

Suorinta tietä Venetsian mannermaalta Mestrestä Bassano del Grappaan kertyy 60 kilometriä autolla ajaen Castelfranco Veneton kaupungin kautta.

Lisää Marimenten reissuvinkkejä Facebookissa / Instassa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.