Pallontallaajat.net
Valikko
#ProseccoPerjantai

Viinin avaamisen haasteista reissussa

heinäkuu 23, 2017

Viinin avaamisen haasteista reissussa Marimente

Sarjassamme #firstworldproblems halusin tällä kertaa paneutua syvemmin sekä kuohuvan viinin että ihan perusviinipullon avaamisen tuottamiin haasteisiin.

Jos avokadokäsi on nykyään ongelma, johon jopa lääkärit Britanniassa ovat puuttuneet, voitaisiin suunnilleenkin saman asteen vaaratekijäksi listata diagnoosi ‘proseccokäsi’.

Sen enempää heinäkuisen alun kepeästä aiheesta eksymättä, mennään suoraan asiaan.

Junamatkan riemuja: korkki kanssamatkustajan päässä

En tykkää poksauttaa proseccopulloa auki itse, vaan toivon että joku muu mielellään tekee sen minun puolestani. Useimmiten näin käykin, ja ainoastaan silloin kun olen yksin, avaan sen itse. Koska onko muita vaihtoehtoja? Paitsi olla avaamatta ollenkaan, mikä EI ole vaihtoehto.

Osaan avata pullon nätisti, mutta pelko johtuu mitä luultavimmin siitä, että eräänä epäonnisena iltana kuohuviini on posahtanut äkkiarvaamatta suoraan käsilleni heti korkin suojapaperin ja metallilankavirityksen poiston jälkeen. Ja kerran korkki on lähtenyt myös niin lennokkaasti, että huitaisin samalla kertaa vieressä vartovan, viattoman viinilasiparan nurin ja pöydältä alas kivilattialle. Ei selvinnyt ei.

Ja joskus muinoin mansikkaiset, kirkkaanpunaiset Fresitat ovat myös suihkunneet iloisesti pitkin keittiön astiankuivauskaappia. Ei tosin meidän keittiössä eikä tällä kertaa minun toimestani. Kuin ei myöskään se kanssamatkustajan päähän kimmonnut korkki junamatkalla Venetsiasta Veronaan. Tarjosimme sentään maistiaisia vuolaiden pahoitteluiden kera!

Viini prosecco Marimente

Vaikka kaukosäätimen avulla auki?

Riminin reissulla ensimmäisten pakattavien esineiden listalla komeileva viinipullon avaaja oli epähuomiossa unohtunut kotiin. Italiassa useimmat pullot ovat edelleen perinteisellä korkilla kiinni, koska vankka uskomus on, että kierrekorkkipulloissa myytävät viinit eivät ole hyviä. Tiedäpä tuosta sitten?

Joka tapauksessa sen sijaan, että olisin heti mennyt pyytämään avaajaa lainaan alakerran respasta, ähersin korkin kimpussa tunteroisen verran erinäisillä objekteilla, joita minulla oli sillä hetkellä käden ulottuvilla. Näihin kuuluivat muun muassa kuulakärkikynä (kukapa ei olisi?), vaatehenkari, kulmakarvapinsetit, puinen hammastikku (okei tässä vaiheessa homma meni aavistuksen epätoivoiseksi), puhumattakaan hiuslakkapullosta ja…krrrhm, television kaukosäätimestä.

Mites teillä, oletteko joskus törmänneet samankaltaisiin, yhtä vakaviin ongelmiin reissun päällä tai ihan vaikka omassa olohuoneessanne?

Lisää Marimenten hajatelmia suoraan Italiasta käsin Facebookissa, Instassa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta heinäkuu 23, 2017 at 20:39

  Voi Fresitat astiankuivauskaapissa – En ikinä unohda tätä :D :D
  Mutta ongelmia on viinipullojen kanssa ollut täälläkin, enkä edes juuri koskaan juo kuohuvaa poksahtelevan korkin kera. Pari joulua sitten saimme vuokranantajalta joululahjaksi punaviinipullon ja tietenkin jouluaattoiltana kun sitä aloin avaamaan huomasin, että siinä on ns. oikea korkki (uskon vakaasti -ja taitaa muukin Kanada uskoa- kierrekorkkeihin, enkä omistanut tuolloin vielä oikeaa pullonavaajaa). Eihän siinä auttanut kuin ottaa insinöörimäinen suunnittelu, vasara ja naula apuun (tässä vaiheessa astuin itse sivummalle) ja kas, pullo saatiin auki :D Tästä on myös kuvamateriaalia jossain… :D

  • Vastaa Mari heinäkuu 24, 2017 at 12:22

   Hahaa Annika, Fresita-episodi on kyllä unohtumaton kaikkien näiden vuosienkin jälkeen! :D
   Onneksi teiltä löytyi jouluaattoillan punkun aukisaamiseksi tarvittavia työkaluja sekä insinööri paikalla talossa :D Mä ostin silloin Riminillä epähuomiossa perinteisen korkkipullon, ja jopa googletin miten sen saa auki ilman avaajaa. Luonnollisestikaan reissussa ollessa ei sattunut löytymään vasaraa, ruuveja tai muuta vastaavaa matkalaukusta, joten homma meni vähän soveltamiseksi! Kunnes viimein “nöyrryin” ja kävin kiltisti pyytämässä avaajan respasta, josta se annettiin lainaan aivan mielihyvin :)

 • Vastaa Ananas2go / Popot pogoillen heinäkuu 23, 2017 at 21:06

  Reissusiskollani olisi tästä monta tarinaa…

  Minä opiskelin tänä kesänä Oslossa avaamaan kruunukorkin Abloy-avaimella, kas kun korkinavain, jossa lukee “Hätätapauksissa riko lasi, älä pulloa” oli epähuomiossa jäänyt kotiin. Ja hostellissa olisi pitänyt vuokrata laatikollinen kattiloita edes vesikipon saadakseen, eikä keittiössä suvaittu minkäänmoista alkoholia.

  • Vastaa Mari heinäkuu 24, 2017 at 12:27

   Joo Ananas2go, avaimella korkin aukaisua on myös harrastettu, tosin välillä on hirvittänyt jos se avain menisi poikki ennen kuin korkki antaa periksi. Eräs kaveri naksautti kruunukorkin helponnäköisesti auki myös hampaillaan, mutta tätä en itse lähtisi harjoittelemaan, ääks!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.