Pallontallaajat.net
Valikko
Ulkosuomalaisuus

Kirje 20-vuotiaalle itselleni

heinäkuu 13, 2017

kirje 20-vuotiaalle itselleni Marimente

Kun lasiin kilahtaa tänä lauantaina pyöreät 30 ikävuotta, on hyvä istahtaa hetkeksi alas ja miettiä, mitä kaikkea viimeisen kymmenen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua.

Koska tulevaisuuttaan ei voi etukäteen tietää (ja hyvä niin), halusin näpytellä muutamat neuvot ja vinkit 20-vuotiaalle Marille, jolla ei ollut vuosikymmen sitten mitään käsitystä, miten ja minne elämä voi viedä mukanaan.

On vuosi 2007. Olet kesätöissä Kajaanin sahalla ja aloitat kesän jälkeen toisen vuoden englanninkielisen matkailualan opiskelut Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Et tiedä seuraavan kymmenen vuoden tapahtumista vielä mitään, mutta sinulla on haaveita:

Matkustella. Opiskella lisää vieraita kieliä. Tutustua uusiin kulttuureihin ja mielenkiintoisiin ihmisiin. Valmistua ja työskennellä omalla alallasi. Muun muassa – lukuisista ja usein vaihtuvista haaveistasi joitakin mainittuna.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana elämässäsi tapahtuu muun muassa seuraavia käänteitä:

Pääset opiskelijavaihtoon Hollantiin ja vuotta myöhemmin lähdet työharjoitteluun maahan, joka tulee 10 vuoden päästä olemaan uusi asuinmaasi. Hurjaa, eikö?

Selviät palkitun oparin teosta paiskimalla sen eteen pitkiä koulupäiviä. Ja kahvin ja hyvien istumalihasten voimalla.

Vaihdat kotipaikkakuntaa Suomessa sekä kokeilet muutamaa eri työtä. Ja opit myös sen, mikä ei sovi sinulle.

Saat osaksesi paljon rakkautta, mutta kaikki se ei tule kestämään. Ja se on ihan ok.

Mietit hyvin paljon sitä, mitä muut ajattelevat sinusta ja tekemisistäsi. Kun ymmärrät, ettei muiden mielipiteillä SINUN elämästäsi ole väliä, eikä kaikkia voi tai tarvitsekaan miellyttää, elämästäsi tulee helpompaa.

Pääset pitkälle, unelmiesi kaukoreissulle, joka omalta osaltaan muuttaa koko elämäsi. Ymmärrät myöhemmin, miten.

Vaikka pääsetkin näkemään hienoja kohteita, ymmärrät, että ihmiset ovat aina se elämän suola. Niin matkustaessa kuin elämän muillakin osa-alueilla.

Arki on arkea ulkomaillakin, myös palmun alla proseccolasi kädessä. Mutta ehkä kuitenkin astetta erilaisempaa kuin räntäsateessa ohiajavaa bussia odotellen #beentheredonethat.

Tulet näkemään ja kokemaan yksinäisyyden ja yksin olon eron. Se on valtava.

On täysin ok, ettet vielä parikymppisenä tiedä, mitä haluat elämältäsi. Ei tiedä moni muukaan ikätoverisi, vaikka esittäisikin niin. Ei vielä välttämättä kymmenenkään vuoden päästä, mutta usko siihen, että ainakin suuntasi on kaikkien mutkien kautta oikea.

Älä huolehdi liikaa tulevasta. Mutkia tulee varmasti matkaan, etkä välty suruilta, kyyneliltä tai fyysiseltä onnettomuudeltakaan. Tulevat vastoinkäymisetkin kuitenkin vahvistavat ja tulet varmasti selviytymään niistä.

Loppujen lopuksi – se kaikki on vain elämää.

Ja ennen kaikkea:

Vaikka joku joskus sanoisi, ettei noin voi tehdä, ÄLÄ KOSKAAN LUOVU HURJIMMISTAKAAN UNELMISTASI.

Näiden mietteiden jälkeen odotan mielenkiinnolla, mitä seuraava vuosikymmen tuo tullessaan.

Uuden kappaleen ensimmäinen seikkailu alkaa huomenna perjantaina Etelä-Italiasta, Apulian maakunnasta.

basano del grappa marimente

Millaisia kirjeitä tai viestejä teillä olisi nuoremmalle itsellenne?

Marimente Facebookissa / Instassa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Inka heinäkuu 14, 2017 at 05:58

    Onnea Mari! Tosi paljon oon pyöriyellyt samankaltaisia asioita tämän vuoden aikana, kun loppuvuonna tärähtää mittariin sama luku. Vitsi sulla on ollut seikkailuja, aika hyvin on menny!! :)

    • Vastaa Mari heinäkuu 14, 2017 at 10:56

      Kiitos Inka! On tosiaan ollut melko seikkailurikas vuosikymmen niin matkojen kuin muunkin elämän suhteen, joten tästä on hyvä jatkaa. Ja “nääkin” täytät ihan pian pyöreitä, mahtavaa! :D

    Vastaa