Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Venetsian ravintoloiden 13 ongelmaa

toukokuu 28, 2017

Venetsian ravintoloiden 13 ongelmaa

“Eksyimme turistiravintolaan!”.”Olen syönyt maailman huonointa pizzaa Venetsiassa”.”Sieltä ei löytynyt edes yhtään kiinalaista ravintolaa!”

Heh. Muun muassa tällaisiin kommentteihin olen törmännyt Venetsian kävijöiltä ja kaikesta päätellen ruokailuvalinnat puhuttavat aina – luonnollisesti myös reissun päällä ollessa.

Tämä postaus perustuu alkuperäiseen italiankieliseen Dissapore-sivuston artikkeliin 99 problemi dei ristoranti veneziani, jossa toimittaja luettelee kieli poskella 99 venetsialaisten ravintoloiden ongelmaa.

Halusin tätä mukaillen koota jutusta tiivistetyn version omine kommentteineni, koska ruoka ja juoma ovat täällä(kin) lähellä sydäntäni. Suosittelen lukemaan pilke silmäkulmassa ja harkitusti aamukahvia/iltaviiniä siemaillen!

Venetsian ravintoloiden 13 ongelmaa

1. San Marcon alueella illallinen maksaa 100 euroa per nenä – ja jos ei, olet todennäköisesti syönyt tossunpohjaa. Ruokailemaan pääsee onneksi myös muissa Venetsian kaupunginosissa; suosin etenkin Cannaregioa, ja esimerkiksi Castellon alueen ravintolat ovat usein aliarvostettuja.

2. Jos puhut venetsiaa, saat useimmiten parempaa palvelua kuin turisti eikä sinulta veloiteta ylihintaa. Koita lausua ‘spriSS’ kun tilaat Spritzin, ja saat baarimikon ehkä ainakin hymyilemään.

3. Ravintolan ikkunassa komeilevat kalat ovat vuodelta 1987. Sinänsä ihan hyvä vuosiluku.

4. Perinteisen ruokakulttuurin yksi erikoisuus on…lihapullat. Mutta ne on ihan erilaisia taideteoksia kuin IKEA-pyörykät!

5. Erikoisempia, hyväksi havaittuja cicchettejä eli venetsialaisia tapaksia ei välttämättä löydy enää toista kertaa. Erikoisuudet vaihtelevat päivittäin, mutta niitä lihapullia kyllä useimmiten löytyy :D

Venetsia cicchetti Marimente

6. Etukäteen valikoidun ravintolan sijaintia saa metsästää kissojen ja koirien kanssa. Ja vähintäänkin Google Mapsin kera. Paitsi että kyseinen sovellus hyvin todennäköisesti johtaa sinut harhaan Venetsiassa. Testattu on. Toisaalta, eksyminen täällä on muutenkin aika pop!

7. Kukaan ei ole vielä keksinyt illallistamista gondolin kyydissä. Bisnesidea, anyone?

8. Jos olet absolutisti, voit suunnata saman tien mieluummin vaikka Dubaihin. Varaudu myös silmänpyörittelyihin, jos tilaat baarissa alkoholittoman drinkin. Toisaalta saman reaktion saa myös Suomessa. (Vai saako?)

Venetsian ravintolat 13 ongelmaa Marimente

9. Kaikilta löytyy  liikaa  runsaasti neuvoja Venetsian parhaista baareista. Myös Marimentelta.

10. Kaupungista löytyy ainakin 82 parasta baaria. Eikä valomerkin jälkeen hotellille palatessa tarvitse ottaa taksia, kun kävellen pääsee. Mutta varo kanaaleissa kuppelointia!

11. Karnevaaliajan herkkuleivonnaiset frittellet on liian hyviä. Ja niitä myydään helmikuun lisäksi myös 21. marraskuuta venetsialaisten oman Festa della Salute-juhlapyhän kunniaksi.

12. Jos et pidä äyriäisistä, olet outo. Marimenten toimitus vetoaa yleiseen omalaatuisuuteen.

13. Pakasteesta sulatetun pizzan päätymisellä lautaselle on hyvin suuri todennäköisyys. Tämän vuoksi kirjoittelin aiemmin nämä pizzavinkit teille!

Seuraa lisää Marimenten hajatelmia suoraan Venetsiasta Facebookissa, Instassa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 28, 2017 at 20:37

  Tästä tuli muuten mieleen, että Venetsia mahtaa olla suorastaan vaarallinen kaupunki pikkupienissä kävelemiseen :O Pari harha-askelta ja sitä on kanaalissa!! Olen myös ihan selväpäisen kaverin todistanut tippuvan kanaaliin, joten onnistunee hyvin hieman humalaiseltakin :P

  • Vastaa Mari toukokuu 28, 2017 at 20:55

   Noinhan tuota kuvittelisi! Vain kerran olen nähnyt ihan selväpäisen kaverin molskahtavan kanaaliin, kun liukastui reunalta kuvaillessaan niin antaumuksella :D Ja Mr Chile kertoi olleensa todistamassa, kun vanhempi rouva lipesi matkalaukkuineen ostoskassineen päivineen kanaaliin, ja samoiten pari japanilaismatkaajaa suoraan vesitaksista noustessaan…oi voi! Tarkkana saa siis olla ilman ensimmäistäkään viinilasillista :)

 • Vastaa Sisko toukokuu 31, 2017 at 19:22

  8 ja 12 osuu kyllä kohdalle. Moni ihmettelee miksi lähden baariin jos en juo..tai miksi lähteä maahan, jossa kala tai äyriäiset (tai nuudelit) on suosittuja ruokia, mutta ei niitä syö.. ja se on ärsyttävää! Menen, koska haluan. Eiköhän muutkin tee samasta syystä asioita.. :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2017 at 22:12

   Juuri näin Sisko! Moni minun suosikkikohde Euroopassa on hyvin kala- ja äyriäispainotteinen, kun tykkään kovasti merestä mutten niinkään merenelävistä, ainakaan lautasella :) Paikallisia herkkuja on toki kiva maistella, mutta loppuunsa jokainen syö juuri sitä mitä haluaa.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.