Pallontallaajat.net
Valikko
Ulkosuomalaisuus Venetsia

Miltä näyttää Venetsian mannermaalla?

maaliskuu 25, 2017

No ei ainakaan tuolta, hahaa.

Menneenä maanantaina aloitettu muuttourakka historiallisesta keskustasta Venetsian mannermaalle alkaa olla kutakuinkin pulkassa.

Ainakin suurimmilta osin. Muuttohommat vesiltä käsin toivat mukanaan ihan uudenlaisia haasteita tavaroiden kanssa liikkumisen suhteen, kuin myös se, että ainoaan paikkaan minne Venetsiassa saa ajaa autolla eli Piazzale Romalle ei saa pysäköidä mahdollista muuttoon tarvittavaa pakettiautoa. Tai ylipäätään mitään autoa julkisia kulkuneuvoja ja takseja lukuunottamatta.

Nämä hidasteet on kuitenkin tätä kirjoittaessani selätetty ja muutaman päivän ajan olemme ehtineet tutkia uutta asuinympäristöämme Mestren puistomaisen vehreän kaupunginosan laidalla.

Olen myös ehtinyt paikantaa lähimmät ruokakaupat sekä sellaiset tuikitärkeät välttämättömyydet kuten kävelymatkan päässä olevan hanaviinipaikan, gelaterian ja pizzerian. Näillähän päästäänkin jo aika pitkälle!

Muita huomioita tästä lähialueelta ovat koirat, joita näyttää sinkoilevan suunnilleenkin jokaisen vastaantulijan talutushihnoista. Ja näköhavaintojen lisäksi niistä kuuluu lähtevän ääntäkin. Mutta missä on kissat? Alakerran naapurin ovessa on ‘Varokaa kissaa’-kyltti, mutta itse misulia en ole vielä päässyt moikkaamaan – ehkä karvaturri viihtyy enimmäkseen sisätiloissa.

Niin ja mites uusi asunto? Se on hiljattain remontoitu, valmiiksi kalustettu pieniä yksityiskohtia myöten ja suoraan sanottuna aivan ihana! Enkä ole koskaan tainnut pienen aikuiselämäni aikana asua yhtä kauniissa ja MODERNISSA huoneistossa, etenkään Italiassa. Jätetään tarkemmat asuntoesittelyt tällä kertaa yksityisyyden vuoksi sivuun, mutta halusin jakaa teille kuitenkin pari pientä yksityiskohtaa, joista täällä pidän:

Olen aina halunnut asua vaaleanpunaisessa talossa, ja nyt se on totta!

Ensimmäinen pastaillallinen uudessa kodissa

Taidetta Venetsianlaguunilta

Kirjat ja Bialetti-mokkamutteripannu paikoillaan. Uudessa kodissa on induktioliesi ja sähkömutteripannu.

Vanhempieni kädenjälkiä puusta ja villasta.

Koristeorkidean lisäksi löytyy myös puolitoista metriä korkea kaktus, jonka meinasin koittaa pitää hengissä!

Eli tämmöistä täl puolel jokkee, mitäs teidän viikkoon kuuluu?

Lisää Marimenten mietteitä Facebookissa, Instassa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Annika -Tarinoita Maailmalta maaliskuu 25, 2017 at 17:29

  Kivan näköistä! Ja hahaa pinkille talolle :D

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2017 at 17:53

   No tämä on kyllä mukavaa naapurustoa, eikä vähiten noiden pinkkien rakennusten vuoksi :D

 • Vastaa Viherjuuria maaliskuu 25, 2017 at 21:53

  Onnea uuteen kotiin! Pinkit talot ovat parhautta :)
  Ilmeisesti selvisit muutosta ilman uimaan joutuneita tavaroita? :D

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2017 at 12:23

   Kiitos kovasti Viherjuuria! Ja joo ei onneksi jouduttu räpiköimään kanaaleissa matkalaukkujen kera :D

 • Vastaa Susanna maaliskuu 25, 2017 at 22:53

  Onnea! joo näyttää kyllä modernilta ja kiva vihreä aluekin. Kuulostaa myös täysin erilaiselle alueelle kuin juna-aseman seutu

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2017 at 12:25

   Kiitos Susanna! Mestren asema-alue ei tosiaan ole siitä nätimmästä päästä, mutta onneksi täällä etäänpänä vihertää enemmän :)

 • Vastaa Susanna maaliskuu 25, 2017 at 22:55

  Oho ai siellä on jopa induktioliesi, Italiassahan on melkein kaikki varmaan 90% taloissa kaasuliesi. Mielestäni tuollaista on helpompi käyttää kuin kaasua. Mites onnistuit löytämään noin uuden asunnon, oliko toimistolta tai yksityiseltä? niin Milanossa on kans vähän uudempia asuntoja ja lisää rakennetaan

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2017 at 12:30

   Minä olin alkuun myös melkein järkyttynyt induktioliedestä ITALIASSA! Moni tuntuu täällä vannovan kaasulieden nimeen ja monelle se on se ainoa oikea ruoanlaittotapa, mutta tässä taitaa olla kyse myös asenteista. En ole ennen itsekään käyttänyt induktiota mutta tykkään kyllä, ja vaikuttaa tehokkaammalta ja jopa nopeammalta kuin kaasuliesi ja turvallisempi sekä helpompi pitää puhtaana.

   Asunto löytyi lopulta poikaystävän kaverin kautta, kun huudeltiin Facebookissa että ollaan etsimässä uutta kotia.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.