Pallontallaajat.net
Valikko
Ruokamatkailu Suomi

Helsingin kehutut italialaiset ravintolat: 6+1 vinkkiä

maaliskuu 12, 2017

Helsingin italialaiset ravintolat

Aina ei tarvitse lähteä Saapasmaahan asti, jos ruokahalua kutkuttelevat italialaiset herkut.

Välillä se iskee, nimittäin käsittämätön kaukokaipuu Italian suussasulavien pizzojen, pastojen tai vaikkapa puhvelinmozzarellan äärelle. Olipa kuolauksenkohde mikä tahansa ruokalaji tai aines, tähän on onneksi olemassa helpotus. Itse asiassa useampikin sellainen!

Sattumoisin ravintola-aihetta tarpeeksi lähelle liipaten City.fi julkaisi aiemmin tällä viikolla suuren ravintolaäänestyksen tulokset Helsingissä sekä muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa vuonna 2016.

Tästäkin osittain inspiroituneena listasin tähän satunnaisessa järjestyksessä italialaisten ja Italiassa asuvien suomalaisten hyvin subjektiivisesti kehumia italialaisia ravintoloita Helsingissä:

Trattoria Sogno – kahden ravintola-alan ammattilaisen unelma

Töölössä sijaitseva Sogno eli suomeksi kirjaimellisesti ‘Unelma’ pitää keittiönsä auki ainakin klo 23 saakka ja tarjoilee lauantaisin italialaisen brunssin. Ravintolasta löytyy myös 30 hengen kabinetti yksityistilaisuuksia varten.

Osoite: Töölöntorinkatu 2, 00260 Helsinki.

Trattoria Limone – makumaailma ilman rajoja

Lauttasaaren toimipisteen keittiöstä löytyy sisäpiirin tietojen mukaan italialainen kokki aina muulloin paitsi sunnuntaisin. Pitäähän kokinkin välillä levätä! Limone tarjoaa arkisin myös lounasta klo 11-15 ja Lauttasaaren lisäksi toinen toimipiste löytyy Kivistöstä.

Osoite: Nahkahousuntie 1, 00210 Helsinki

Ristorante Vaelsa – sydän Italiassa, koti Helsingissä

Vaelsan missiona on tarjota lähiruokaa ja klassisia italialaisia herkkuja Roomassa syntyneen, Milanossa kasvaneen ja Helsingissä opiskelleen Paolan loihtimana. Ravintolan yhteydessä sijaitsee myös Bottega Vaelsa-herkkupuoti, josta voi ostaa muun muassa italiasta tuotuja oliiviöljyjä, pastakastikkeita sekä kokkien valmistamaa tuorepestoa.

Osoite: Pohjoisesplanadi 9, Helsinki.

Ravintola Toca – italialais-suomalaisia makuja

Toukokuussa 2013 veljesten Gennaron ja Pietron avaama Toca tarjoilee omien sanojensa mukaan italialaista ruokaa suomalaiselle vivahteella rennossa ilmapiirissä. Vaikutteita on saatu myös muualta maailman kolkista, mutta tärkeintä lautasen kokoonpanossa ovat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä yksinkertaisten makujen tunnistettavuus.

Osoite: Unioninkatu 18, Helsinki.

Trattoria Toscanini – makuja Toscanan seudulta

Bulevardin varrella sijaitseva, hiljattain uudistettu Toscanini luottaa ehkäpä Italian suosituimman alueen antimiin. Täältä myös löytyy keittiöstä ainakin yksi italialainen kokki. Lisäksi ravintolan viinivalikoima on varsin kattava ja listalta löytyy myös venetolaista proseccoa.

Osoite: Bulevardi 2-4, Helsinki.

Pjazza, italialainen jazz-ravintola

Kantakaupungin Pjazzassa ruokalista on rakennettu Keski-Italian ruokakulttuurin ympärille ja jazz-esitysten aikana ääntä piisaa! Intohimo hyvään ruokaan on taattu ja pizzataikinaa kohotetaan perinteisin menoin tippaakaan oikomatta vähintään 72 tuntia.

Osoite: Yrjönkatu 18 B Helsinki

Ja pienenä bonusvinkkinä:

Helsingin Torikortteleihin on keväällä avautumassa jo vuoden ajan hehkutettu napolilaistyyliä edustava Pizzeria Via Tribunali. Yrittäjät ovat päässeet erinäisten haasteiden kautta voittoon ja muun muassa Napolista asti rahdattu aito italialainen puu-uuni on saatu paraatipaikalle! Marimenten toimitus seuraa mielenkiinnolla uuden pizzerian alkutaipaletta Helsingissä.

Oletteko käyneet näissä ravintoloissa tai puuttuuko listalta jokin ehdoton suosikki?

Lisää Marimenten pizzannälkäisiä vinkkejä Facebookissa / Instassa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Heli / Heli voyage maaliskuu 12, 2017 at 21:06

  Via Tribunalia odotellaan täällä jo malttamattomana!

  Ja lisäisin listaan myös Bulevardilla sijaitsevan herkkupuodin Casa Italian http://casaitalia.fi

  • Vastaa Mari maaliskuu 12, 2017 at 22:13

   Hahaa Heli, hienoa että sielläkin jännätään napolilaispizzojen puolesta! :)
   Ja kiitos lisävinkistä!

 • Vastaa jukka yrpälä maaliskuu 14, 2017 at 09:48

  kopsasit jostain listan ravintoloista ja siinä on sun blogipostaus? onko pakko postata jos ei ole mitään omaa sisältöä?

  • Vastaa Mari maaliskuu 14, 2017 at 12:06

   Omien kokemusteni lisäksi haluan välillä laajentaa näkökantaa ja tuoda esiin myös muiden aiheeseen perehtyneiden vinkkejä. Jos ei kiinnosta, ei ole lukupakkoa ;)

 • Vastaa Ilona maaliskuu 15, 2017 at 11:38

  Töölön Villetassa on myös tosi kotoisa, autenttinen tunnelma ja ihanat pitsat, Punavuoren Neronessa olen taas syönyt parhaan risottoni. Molemmat edullisia oman rahan paikkoja.

  • Vastaa Mari maaliskuu 15, 2017 at 19:20

   Hei Ilona, kiitos ihanista uusista ravintolavinkeistä! Näihin täytyykin tutustua tarkemmin.

 • Vastaa Miimi maaliskuu 16, 2017 at 20:19

  Villettaa suosin minäkin. Se oli vakiopaikka Italian kurssi-porukan kanssa. Siellä tilattiin sapuskat aina Italian kielellä Tykkään villettan tunnelmasta. Pieni ahdas ravintola, kuin Italiassa. Viikonloppuisin varsinkin kannattaa varata pöytä etukäteen .

  • Vastaa Mari maaliskuu 18, 2017 at 10:17

   Kiva kun kommentoit Miimi ja kiitos loistavasti vinkistä! Villetta kuulostaa kertomasi perusteella varsin tyypilliselle italialaiselle :)

 • Vastaa Tiia(ntai) maaliskuu 19, 2017 at 12:41

  Mulle ainakin tuli lista tarpeeseen, kiitos! Olen pitkään halunnut käydä jossain S-ryhmän paikkoja autenttisemmassa italialaisessa, mutta jotenkin en koskaan ole saanut aikaiseksi ottaa selvää, missä sellaisia olisi. Alan nyt urakalla testailla :D

  • Vastaa Mari maaliskuu 21, 2017 at 11:01

   Hienoa Tiia(antai) että tästä postauksesta oli hyötyä! Mulla tuli Helsingissä käytyä enimmäkseen aasialaisissa, joten pitää itsekin hyödyntää tätä listaa joku kerta.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.