Pallontallaajat.net
Valikko
Majoitusvinkit Suomi

Talvimyrskyn taikaa – Helsingin uudistuva Sokos Hotel Presidentti

tammikuu 17, 2017

Talvimyrskyn taikaa

Lumituisku. Lumipyry. Puuterilumi.

Kuinka monta lumen eri olomuotoja kuvaavaa sanaa Suomen kielestä löytyykään!

Talvinen lumiteema kuvastaa kauniilla tavalla suomalaista perinnemaisemaa, ja suomalaisten lisäksi Pohjoisen talvi kiinnostaa arktisella eksoottisuudellaan myös ulkomailta saapuvia matkailijoita.

Mutta mitä tekemistä suomalaisilla perinnemaisemilla on tarinankerronnan – tai nykypäivän matkailuelinkeinon kanssa?

Tämän päivän hotellit haluavat tarjota yhä persoonallisempia ja yksilöllisempiä elämyksiä sekä kertoa vierailleen ainutlaatuisia tarinoita. Tällaiseen kysyntään vastaa Helsingissä Original Sokos Hotel Presidentti, jossa pääsin joulukuisella Suomen matkallani yöpymään uudenuutukaisessa, Paola Suhosen ja Ivana Helsingin suunnittelemassa tarinallisessa teemahuoneessa.

Huonevarauksen tein Finnair Plus-pisteitä hyödyntäen ja etukäteen otin yhteyttä hotelliin nätisti tiedustellen, voisinko mahdollisuuksien ja saatavuuden mukaan päästä testaamaan uusia Ivana Helsinki-teemahuoneita. Vastaanoton henkilökunta oli suureksi ilokseni ottanut toiveeni huomioon, ja sain valita satumetsän ja talvisen myrskyn inspiroimien huoneiden välillä. Muissa teemoissa ollaan muun muassa juhannustunnelmissa sekä suomalaisen sisun ja hiljaisuuden äärellä, ja uudistettuja huoneita valmistuu vähitellen vieraiden käyttöön. Talvimyrsky sopi ajankohtaan ja ulkosuomalaisen lumen ihannointiin parhaiten, joten pian löysin itseni neljännen kerroksen huoneesta…

Ja että millaisesta?

Sokos Hotel Presidentti

Sokos Hotel Presidentti

Sokos Hotel Presidentti

Sokos Hotel Presidentti

Talvimyrsky kertoo selkeästi Pohjois-Suomen luonnon tarinaa. Huone on tilava, mutta silti kuin kotoisan pesämäinen onkalo, jonka yleinen värimaailma puikkelehtii tummanharmaan ja valkoisen tyylikkäässä yhdistelmässä. Sängyn takana olevan seinän vaalean ja harmaan eri sävyt elehtivät kuin sankan lumituiskun tuoksinnassa. Toista seinää hallitsee uniikki ja pehmeä pororyijy, ja koristetyynyistä löytyy ladulla huhkiva murtomaahiihtäjä.

Ikkunan eteen on aseteltu mielenkiintoisen näköinen, valkea pilvimäinen Frank O. Gehryn ‘Cloud’-valaisin, joka on toisaalta kaukaa katsottuna kuin jättimäinen, sopivasti epämuodostunut lumipallo.

Sokos Hotel Presidentti

Sokos Hotel Presidentti

Sokos Hotel Presidentti

Sohvapöydän terävät abstraktit kuviot ja kylmät pastellisävyt välkkyvät kuin tusinat lumikiteet.

Sokos Hotel Presidentti

Jopa suihkuammeen suojasta löytyy pieniä valkoisia lumihiutaleita.

Tunnen ihailevani varsinaista talven ja lumen ihmemaata keskellä Helsingin lumetonta ydinkeskustaa!

Kaikki tämä visuaalisuus on niin voimaannuttava kokemus juuri Italiasta Suomeen jouluksi palanneelle, entiselle Kainuun kasvatille, että tunnen hotellihuoneen oven avattuani olevani jo henkisesti täällä – kotona.

Sokos Hotel Presidentti

Pujahdan lämpöiseen appelsiinintuoksuiseen vaahtokylpyyn ja hengähdän syvään. Ihana olla jälleen Suomessa ja vieläpä näin osuvalla ja lämpimällä vastaanotolla!

Kylvyn jälkeen simahdan kuin saunatonttu suloiseen uneen ja aamulla suuntaan hyvin levänneenä kohti Presidenttisalin muhkeaa buffet-aamiaista.

Sokos Hotel Presidentti

Riisipiirakoita munavoilla, ihanaa! Ja voi kuinka lehteviä joulutorttuja!

Sokos Hotel Presidentti

Sokos Hotel Presidentti

Tarkkailen pöydästäni verkkaisesti heräilevää Helsingin Eteläistä Rautatiekatua ja silmäilen, kuinka muut hotellivieraat nauttivat tummapaahteisen Presidentti-aamukahvinsa Helsingin Sanomia aamusilmillään tihrustaen.

Ähäkutti, onpa edelleenkin hyvä fiilis olla pääkaupungissamme, jonka katuja tallailin itsekin neljän vuoden ajan.

Sokos Hotel Presidentti

Lämmin kiitos Sokos Hotel Presidentin ammattitaitoiselle ja vieraanvaraiselle henkilökunnalle myötätuulisen mainiosta majoituskokemuksesta!

Oletteko te jo kokeilleet näitä hienoja, tarinallisia teemahuoneita? Mikä niistä kiinnostaa eniten?

Marimente Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna tammikuu 17, 2017 at 22:11

  Mikä tunnelma jäi tekstistä! Ihana :) tätä hotellia en olekaan kerennyt testata, mutta nuo kyseiset kiinnostelee myös ^^

  • Vastaa Mari tammikuu 17, 2017 at 22:40

   Voi kiitos Maarit, kiva kuulla että tykkäsit! :) Mä olen viimeksi yöpynyt Presidentissä joskus varhaisteininä, eli siitähän on tätä nykyä jo hyvin hyvin monta vuotta aikaa!

 • Vastaa Mia tammikuu 25, 2017 at 16:02

  Ihana huone, en edes tiennyt, että tuollaisia on! Saitko tuon siis ihan “normaalihuoneen” hinnalla, vai onko nuo erillisvarattavia huoneita? Ja miten noiden Finnair-pisteiden käyttö varaamiseen toimii? Nimim. niitä on ja olisi kiva johonkin tarpeelliseen käyttää :)

  • Vastaa Mari tammikuu 25, 2017 at 21:06

   Kiva kun kommentoit Mia! Finnair Plus-pistevarauksilla saa normaalisti standard-tason huoneen ja nämä teemahuoneet ovat käsittääkseni eri hintaluokkaa. Finnairin sivuilta voi suoraan tilata pisteillä hotelleihin voucherin ja esimerkiksi Sokos Hotellien kohdalla tämän jälkeen otetaan suoraan yhteyttä heidän myyntipalveluunsa, jossa Plus-varauksen voi tehdä. Kannattaa tosiaan hyödyntää lentopisteet hyvissä ajoin ennen kuin ne vanhenevat, niitä voi nykyään käyttää hyvin monenlaisiin tarkoituksiin! :) Pistän tähän linkin jos siitä olisi apua ja hyötyä: https://www.finnair.com/fi/fi/finnair-plus/use-points

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.