Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Mitä musiikkia Italiassa kuunnellaan? Marimenten levyraati kertoo

tammikuu 11, 2017

Mitä musiikkia Italiassa kuunnellaan

Okei, yhden joskin puolueettoman naisen levyraati, mutta ei se mitään :)

Jokin aikaa sitte naputtelin blogiin pienen katsauksen siitä, mistä Italian uutisissa kyseisellä viikolla puhuttiin. Koska musiikki on aina ollut lähellä sydäntäni, halusin nyt vuorostaan koota tähän postaukseen Radio Italian albumilistaa vapaamuotoisesti mukaillen ja soveltaen, mitä Italiassa kuunnellaan juuri nyt ja menneen syyskauden aikana.

Listasin tähän vain italialaisten artistien italiankieliset kappaleet, vaikka toki täällä kuunnellaan paljon myös muunkielistä musiikkia.

1. Marco Mengoni: Sai che

Tämän hetken ja viime vuosien albumilistojen ykkönen Marco Mengoni nauttii suuresta kansan suosiosta, eikä mielestäni lainkaan suotta! Toinen oma suosikkibiisini on Ti ho volute bene veramente.

2. Tiziano Ferro – Potremmo ritornare

Tämä kansainvälisestikin tunnettu heppu on ollut pinnalla jo vuodesta 2001 hitillään Perdono. Jos Marimenten toimitukselta kysytään, niin ei jatkoon, mutta Italiassa Tiziano on kova sana!

3. Alessandra Amoroso – Sul ciglio senza fare rumore

Alessandra kävi viime syksynä Venetsiassa kuvaamassa tämän videon, joten jos laulu itsessään ei miellytä, niin ainakin voi katsella kauniin henkeviä kanaalinäkymiä veneen kyydistä kuvattuna.

4. Georgia – Oro nero

Kauniisti alkava kappale, joka voimistuu kertosäkeeseen päästessä ja kappaleen nimi tarkoittaa suomeksi ‘mustaa kultaa’. Tämä soi aina myös meidän lähiruokakaupassa :)

5. J-Ax & Fedez – Assenzio

Pitkän linjan muusikko J-Ax lyöttäytyi yhteen Fedezin kanssa ja tässä on lopputulos, jolla on marraskuun julkaisun jälkeen lähes 22 miljoonaa katsontakertaa. Molemmilla on mielestäni tätä parempia biisejä sekä yhdessä että erikseen, esimerkiksi Intro.

6. Alessio Bernabei – Noi siamo infinito

Vähän vauhdikkaampaa menoa ja suorastaan tarttuva melodia. Saattaisin kuunnella tätä vaikkapa ajomatkamusiikkina, jos Venetsiassa olisi autoja :)

7. Fabio Rovazzi – Tutto molto interessante

Etenkin nuorison bilebiisi, jota ennustaisin tulevana kesänä renkutettavan Venetsiassakin viikonloppuiltaisin tuunattujen veneiden bassokaiuttimista. Vaatii ehkä pari Spritziä alle, että tämän voi kuunnella kokonaan, mutta osittain ihan hauskakin!

8. Calcutta – Oroscopo

Tämä soi viime kesän ajan joka tuutista, joten laitoin sen tähän näillä Italialle harvinaisilla pakkaskeleillä heinäkuun  ihan tuhannen kuumia  lämpimiä päiviä muistellen.

9. Lorenzo Fragola – D’improvviso

“Jussi Mansikka”, Italian lahjakas nuori kyky <3

ELI LYHYENÄ YHTEENVETONA: Italian listojen kärjessä viihtyvät enimmäkseen hyvin perinteiset hitaat ja suuria tunteita tulkitsevat balladit.

Mitäs tykkäilette italialaisten suosikkibiiseistä? Oliko tuttuja tai jäikö jokin erityissuosikki pois listalta?

Seuraa Marimenten havaintoja Italiasta ja Venetsiasta Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Hanne tammikuu 11, 2017 at 23:41

  Kiitos näistä, lohdutti mukavasti täällä räntäsateen keskellä :). Kyllä italialaiset osaa hyvää iskelmää tehdä, joku voisi ehkä sanoa, että osaavat tehdä saman kappaleen aina uudestaan :D. Ihan heti niitä ei nimittäin erota toisistaan, vaan se vaatii muutaman kuuntelukerran. Mutta jo pelkkä italian kieli on musiikkia korville, joten tykkään! Mansikan Jussi taisi olla paras ainakin yhden kuuntelukerran jälkeen :).

  • Vastaa Mari tammikuu 11, 2017 at 23:57

   Haha Hanne, ettenkö olisi jopa samaa mieltä tuosta saman kappaleen aina uudelleen keksimisestä! ;) Mutta onneksi italian kieli itsessään kuulostaa jo niin kauniilta, että menköön, ei se niin justiinsa. Ja Mansikka-Jussi on aika symppis! :)

 • Vastaa Susanna tammikuu 12, 2017 at 01:12

  Kiva kooste! biisilistaukset on aina hyviä.
  Tykkään Laura Pausinin biiseistä. Marco Mengoni esiintyi viime kesänä Veronassa ja julisteita näkyi aika paljon kaduilla. Biiseistä soi usein kesällä Pohjois-Italiassa mm. Alvaro Soleil Sofia ja Daddy Yankee Limbo, etenkin Genovassa, Veronassa ja muuallakin

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2017 at 12:04

   Kiva kun tykkäsit Susanna!
   Oi Laura Pausini, sitä tuli kuunneltua etenkin varhaisteininä ja Suomessa taitaa edelleen olla yksi tunnetuimmista italialaisista laulajista Ramazzottin ohella. Ja olen katsonut ja kuunnellut tuon mainitsemasi Marco Mengonin Veronan konsertin varmaan ainakin 10 kertaa, on se vaan hyvä!

 • Vastaa Leena tammikuu 12, 2017 at 18:03

  Kiva kuulla näitä nykysuosikkeja. Itse kun olen vähän vanhempaa vuosikertaa niin olen kuunnellut italialaista musiikkia jo melko pitkään ja joku vuosi sitten kävin jopa nuoruuteni idolin Claudio Baglionin konsertissa Milanossa ja toukokuussa on vuorossa Umberto Tozzi Roomassa, ehkä lienevät tuttuja nimiä sinullekin vaikka ovat jo nykyään kuusikymppisiä herroja

  • Vastaa Mari tammikuu 17, 2017 at 19:48

   Kiva kun jaoit sinun italialaiset suosikit täällä Leena! Nämä ovat molemmat minulle ihan uusia tuttavuuksia, joten pitääpä ottaa kuuntelun alle ihan mielenkiinnosta. Kiitos vinkeistä!

 • Vastaa Riina tammikuu 13, 2017 at 19:54

  Kiitos Mari näistä tunnelmista. Näin Radio Italiaa lähes päivittäin kotimaassakin satelliitin kautta kuuntelevana (ja katselevana) on harmi todeta, että meillä Suomessa ei juuri radiosoitossa italialaista musiikkia kuule muutamia satunnaisia Eroksen vanhempia kappaleita lukuun ottamatta. Ja jep, Marco on kyllä nam :) Mutta unohdit listauksesta mun ykkössuosikkini Il Volon, menee läpi sukupolvien tyttärentyttäreltä isoäidille. Ja ne pojat vasta karkkeja silmälle ovatkin, äänivaroista nyt puhumattakaan.

  • Vastaa Mari tammikuu 17, 2017 at 19:53

   Kiva kun kommentoit Riina! Ja noin juuri itsekin muistelen, että Suomen radiossa taitaa kuulua italialaisista enimmäkseen joko Ramazzottia tai Pausinia, jos oikein hyvä tuuri käy ;) Mutta kuinka mulla on voinut jäädä listasta pois Il Volo? Sitä ei tainnut tulla vastaan Italian listoilla, joten unohtui täysin! Siinäkin on kyllä Mengonin lisäksi silmäkarkit kohdillaan.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.