Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu

Loppuviikoksi Maltalle!

joulukuu 13, 2016

Malta

Aurinkoa, merta, nuorten kielikursseja ja Euroopan Unionin pienin maa…

Siinä siintävät Marimenten toimituksen päällimmäiset mielikuvat Välimerellä, Sisilian alapuolella ja Pohjois-Afrikan tasalla sijaitsevasta, virallisesti kaksikielisestä Maltasta.

Tarkempaa tutkimustyötä tehtyäni selvisi myös, että matkakohteen kulttuuri tasapainoilee italialais-arabialais-englantilaisvivahteissa ja myös ehkäpä hieman yllättävä tieto: Maltalla asuu HS:n artikkelin mukaan pysyvästi jopa satoja suomalaisia!

Malta

Malta

Varasimme vuoden viimeisen ulkomaan reissun reilu kuukausi sitten ja lähtöpäivä on tämän viikon torstaina. Ryanairin suorat meno-paluulennot Venetsiasta maksoivat 115 euroa kahdelta hengeltä laukun kera, joten tilaisuuteen oli tartuttava häikäilemättä mitä pikimmiten!

Perillä meillä on kolme yön verran aikaa ihmetellä kellertävästä kivestä rakennettua historiallista saarta, joka on meille molemmille ennestään tuntematon ja joka näin talviaikaan tuntuisi hieman rauhallisemmalta kesäkauden kielikurssilaisten palattua takaisin kotimaihinsa.

Suurella mielenkiinnolla siispä odotan, millaisissa tunnelmissa saarella ollaan näin joulukuun puolivälissä!

Millaisia kokemuksia tai mielikuvia teillä on Maltasta?

Pysy Marimenten matkassa Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

Kuvat: Pixabay.com

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta joulukuu 13, 2016 at 22:46

  Voi ihanaa matkaa! Malta on varmasti ihana kohde, se kiinnostaisi kovasti. Etenkin kiinnostaa kuulla, onko se kiva paikka talvella :)
  Annahan sitten kameran laulaa reissussa!

  • Vastaa Mari joulukuu 14, 2016 at 00:38

   Voi kiitos Annika! Mua kiinnostaa myös, miltä talvinen Malta vaikuttaa, joten raporttia kuvineen päivineen on tulossa heti kun kynnelle kykenen :)

 • Vastaa Janni / Lentopelko joulukuu 14, 2016 at 14:41

  Kylläpäs ootte päässy halvalla, ei kyllä Suomesta ihan noin kätevästi pääsisi. Kovasti itekin kiinnostais joskus Maltalla käydä, kaveri kävi siellä nimenomaan kielikurssilla ja on kyllä kehunut paikkaa! :)

  • Vastaa Mari joulukuu 14, 2016 at 20:11

   Kiva kun kommentoit Janni! Italiassa on vähän sama juttu kuin Suomessa lentojen suhteen – maansisäisten ollessa kalliita on paree suunnata ulkomaille ;) Ja mä olen myös kuullut kavereilta pelkkää hyvää Maltasta!

 • Vastaa Sari | SariKoo.fi joulukuu 15, 2016 at 21:58

  Wautsi, olipa halvat lennot! Ryanair on jotenkin itselle jäänyt ihan unholaan, kun on pitkään asunut Helsingissä. Mulla asuu kaveri Maltalla, on nyt vuoden päivät siellä asustellut. Ja tuo Whattawowworldin Hennahan on siellä asunut pidempään myös, sieltä voisi varmaan löytyä jotain vinkkejä, jos niitä kaipailet :) Me mietittiin kans Maltaa yhdeksi talvipakokohteeksi, mutta se Espanja nyt valikoitui, jotta molemmille on jotain viihdykettä.

  • Vastaa Mari joulukuu 19, 2016 at 00:21

   Joo Sari, mulla ei tullut myöskään Suomessa asuessa hyödynnettyä Ryanairia kuin kerran, Tampereella siirtyminen oli vaan liian työlästä :P Kiitos blogivinkeistä, pitää käydä kurkkimassa – Maltalla asuminen saattaisi olla aika huippua! Me muuten arvottiin myös pitkään Espanjan ja Maltan suhteen, ja lopulta jälkimmäiseen passasi lentopäivät paremmin, joten sinne siis.

 • Vastaa Susanna joulukuu 20, 2016 at 23:55

  Malta näytti aika mielenkiintoiselta paikalta, etenkin historiasta kiinnostuneille matkailijoille riittäisi tutkittavaa Maltalla. Tosin kävin vain laivalta hetken aikaa, joten en ehtinyt nähdä niin paljoa kuin mitä viikossa voisi nähdä. Sää on kesällä todella kuuma mutta talvella ja syksyllä varmasti on viileämpää ja jaksaa kiertää myös nähtävyyksiä. Odotan tässä jo matkajuttujasi ja kokemuksiasi Maltalta, uskon että pidät kohteesta

  • Vastaa Mari joulukuu 30, 2016 at 16:15

   Kiva kuulla että tykkäsit Maltasta, meidän reissu oli myös aika lyhykäinen mutta parissakin päivässä ehti jo koukuttautua pikkuruiseen saarivaltioon ihan huolella :) Malta-postauksia on tulossa ihan pian!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.