Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Älä tee tätä Venetsiassa x 5

joulukuu 8, 2016

Älä tee tätä Venetsiassa

Kuinka välttää pahimmat turistikömmähdykset Venetsian vierailulla?

Useimmiten pitäydyn positiivisissa, can do-asenteella varustelluissa postauksissa, mutta olkoon tämä pieni poikkeus.

Kirjoituksen innoittajana toimi japanilainen turisti, joka muutama päivää sitten hyppäsi Canal Granden ylittävältä sillalta suoraan kanaaliin sup-laudan kera, ja pienen pulahduksensa jälkeen lähti melomaan muina miehinä eteenpäin. Tapaus päätyi ymmärrettävästi myös lehtiin ja videolle.

Suomalaiset onneksi harvemmin intoutuvat pulikoimaan likaisissa kanaaleissa tai muutenkaan hyppimään silloilta veteen. Sen sijaan olen huomannut pientä nenän nyrpistelyä Pohjolan puolelta Venetsian “kalliista hintatasosta ja huonosta ruoasta”. Nämä seikat ovat kuitenkin matkailijan omista valinnoista ja kohteen etukäteisestä tutkimustyöstä kiinni, joten ei syytä huoleen.

Tämän postauksen päällimmäisenä tarkoituksena ei ole julistaa ‘väärin matkustettu’-mentaliteettia tai morkata kenenkään mieltymyksiä. Näiden sijaan tavoitteena on vinkata suuntaa antaen, millä keinoin Venetsian matka voi sujua mahdollisimman mutkattomasti ja ehkäpä lompakollekin kevyemmin.

1. Älä ruoki puluja San Marcon aukiolla

…tai sen koommin missään muuallakaan. Jostain syystä turistien suuri hupi on saada kuva pulu(parvi) a.k.a. lentävä rotta käsissään, päässään tai jonkin muun ruumiinosansa pitelemänä. YÄH?

2. Älä hörppää kahveja San Marcon aukiolla

…ellei kymmenen euron hintaiset kupposet ole reissubudjetillesi ihan ok. Suunnilleenkin kaikki matkaoppaat mitä Venetsiasta on koskaan kirjoitettu kehoittavat kävelemään kuuluisaan Caffè Florianiin, enkä varsinaisesti ymmärrä miksi. Toinen oppaiden vakiosuosikki näyttää olevan Harry’s Bar, johon tiensä löytävät ainoastaan kalliita Bellini-drinkkejä metsästävät turistit. Jokaisella toki on makunsa, mutta nämä molemmat ovat elämykseen nähden mielestäni reippaasti ylihinnoiteltuja – parempaa laatua edullisimmilla hinnoilla saa muualta.

Kahvia Venetsiassa

3. Älä osta krääsää

Venetsiassa käsityöperinteet ovat hyvissä voimissaan ja kaupungista löytyy lukuisia pieniä paikallisten käsityöläisten aitoja taideteoksia – perinteisistä naamioista tauluihin, vaatteisiin, kenkiin ja koruihin. Muutamia täsmävinkkejä löytyy esimerkiksi täältä.

4. Älä pysähdy keskelle kapeaa katua

On selvää, että joskus on pakko tehdä suunnittelemattomia stoppeja ottaakseen kuvia komeista kappeleista, eikä suinkaan vähiten, kun ollaan Venetsian kuvankauniissa kanaalikaupungissa. Ota kuitenkin huomioon muut ihmiset, jotka pahimmassa tapauksessa kävelevät päälle, jos teet äkkipysähdyksen keskellä ruuhkaista ja kapeampaakin kapeampaa kävelykatua ja tukit samalla töihin kiirehtivien asukkaiden reitin. Jos mahdollista, niin väistä aina ensin oikealle ja sitten anna kameran laulaa.

Venetsian kapeat kadut

5. Älä kuvittele, että olet nähnyt Venetsian päivässä

Tekemistä ja näkemistä (ja syömistä!) riittää niin paljon, että vähintään suosittelisin kolmea tai neljää kokonaista päivää kohteessa. Ja yöaikaan Venetsia on ehkäpä parhaimmillaan, joten pelkällä päivävisiitillä jää kaupungin toinen maaginen puoli kokonaan näkemättä.

Loppuun todettakoon, että Marimenten toimitus on itse tehnyt suurimman osan listalta löytyvistä lipsahduksista, joten ei hätää, samassa veneessä…tai gondolissa ollaan.

Muita Venetsian matkavinkkejä ja usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy blogin Venetsia FAQ-osiosta!

Marimente Facebookissa / Instagramissa / Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Kati / Lähinnä Kauempana joulukuu 9, 2016 at 10:17

  Apua, suppailemaan kanaaliin?! Hahahaa, ei voi olla totta.

  Olen ollut parin yön keikan Venetsiassa ja yöaikaan se oli maa-gi-nen! Yhtäkkiä turisteja kuhiseva sokkeloinen kaupunki oli puoliautio ja rauhallinen. Niin kaunis. Ja me tietenkin eksyttiin sokkeloihin… :D Kato, ei me mitään karttoja tarvita kun opasviittoja on ympäriinsä! No, siitä huolimatta me aina päädyttiin samaan umpikujaan. :D Mutta vaikka oltiin heinäkuussa, niin ei siellä haissut pahalle, vaikka moni siitä etukäteen varoitteli. Yllättävän ihana kaupunki!

  Olihan Venetsia melko kallis vähän syrjemmälläkin, mutta semmoista se nyt vaan on. Samaa mieltä, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa paljon lompakon kevenemiseen.

  Ja vielä viimeiseksi – kuka ihme haluaa lentäviä rottia päälleen?! En ole ikinä ymmärtänyt pulujen ruokintaa… Yök ja iso nou-nou!

  • Vastaa Mari joulukuu 9, 2016 at 13:56

   Joo Kati, ikinä ei voi tietää, mitä ihmisillä tulee mieleen kun näkevät _niin_ houkuttelevat kanaalit! ;)

   Olen samaa mieltä Venetsian maagisuudesta yöaikaan, se on kuin täysin oma maailmansa pimeässä ja hiljaisuudessaan. Ja eksyminen kuuluu ehdottomasti asiaan! Sitä sattuu vaikka olisi tallaillut täällä kuinka monta vuotta tahansa :) Moni tosiaan varoittelee kanaalien hajuista, mutta sitä tapahtuu lähinnä laskuveden aikaan ja hajun tuntee ehkä sen sekunnin verran, joten siihen ei kuole. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit Venetsiasta!

   Se, mikä täällä on yleisesti harmittavan hintavaa ovat majoitukset. Syömisissä taas löytyy aina edullisempia ja hinta-laatusuhteeltaan parempia vaihtoehtoja.

   Ja sama homma täällä, etten ole koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka varta vasten alkavat ruokkimaan puluja. Mielellään siirryn itse muualle, jos viereisellä puiston penkillä joku alkaa heitellä leivänmuruja.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.