Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Miltä näyttää Rimini kesäkauden ulkopuolella?

lokakuu 21, 2016

Käväisin viime viikolla parin päivän minireissun Riminillä Italian suurimpien TTG Incontri-matkamessujen merkeissä.

Rimini kesäkauden ulkopuolella

Lokakuu ei varsinaisesti ole enää matkailukautta Adrianmeren suositussa rantalomakohteessa, joten paikan päällä oli hyvin rauhallinen tunnelma ja lomailijat olivat kaikonneet muille maille. Marimenten toimitukselle visiitti oli ensimmäinen laatuaan ja tästä innostuneena olin etukäteen raapustellut reissuvihkooni tällaisia mietteitä ennennäkemättömästä kohteesta:

Mielikuvani Riministä ennen vierailua:

 • valtavat, pitkälle jatkuvat hiekkarannat
 • biletyskohde ja yöelämän keskus
 • lähinnä italialaisten kesälomakohde, se paikka jonne paetaan kuuminta kesäkautta kun koko Italia menee kiinni elokuun lomien aikana
 • ei sen suurempaa hinkua paikalle aiemmin

Faktat suuntaa-antavan reissuraamattuni Lonely Planet Italyn mukaan:

 • rantaa Riministä tosiaan löytyy sellaiset hulppeat 40 kilometriä
 • yökerhoja on ripoteltu kohteeseen 90-luvulta lähtien
 • sokerina pohjalla hieman yllättävä tietoisku: toisen maailmansodan aikaan Rimini oli Italian pahiten pommitettu kaupunki

Näillä ennakkotiedoilla ja mietteillä siis mentiin, ja itse kokemuksesta heräsi seuraavia huomioita:

“Katson autiota hiekkarantaa…”

Ehdin messupäivän jälkeen Marina Centron kaupunginosan rannalle juuri ennen tiiviisti pilvien takana piileskelevän auringon laskua ja pimeää. Kyseinen päivä oli melkoisen vilpoinen ja silmänkantamattomiin ulottuva, suljettu hiekkaranta näyttäytyi jokseenkin melankolisen tyhjänä. Nämä muutamat kuvat on räpsitty hanskat kädessä väristen.

Rimini kesäkauden ulkopuolella

Rimini

Rimini Italia

Rimini Marimente

“…ajatukseni mun kauas kantaa”

Vanhankaupungin tee-se-itse kävelykierros

Aamuisen sateen laannuttua uskaltauduin pistämään nenäni pihalle ja tallustelin verkkaisesti ilman kiireen hiventäkään kohti Riminin vanhaakaupunkia. Karttaa vaivihkaa vilkuillen löysin ensimmäisenä tieni roomalaisamfiteatterin raunioille, josta matkani jatkui viheriäisen, pyöräilijöiden ja lenkkeilijöiden kovasti hyödyntämän puiston läpi kohti Augustuksen kaarta  (arco d’Augosto).

Rimini

Rimini

Rimini Italia

Sieltä jatkoin Corso d’Augoston suurelle kävely- ja ostoskadulle, pysähdyin maistelemaan perjantaimarkkinoiden maukasta salamia Marchesta ja ostamaan hyvänkokoisen pötkön tuliaisena Mr. Chilelle. Askeleeni suuntasivat läpi Piazza Tre Martirin eikä aikaakaan kun yllättäin löysin itseni valtavan H&M:n (kyllä!) sovituskopista perinteinen italialainen, tummansininen kevyttoppatakki ylläni. Takki jäi kauppaan, mutta mukaan lähti sen sijaan lämmin ja pehmoinen mansikka- ja vaniljajäätelöiden värinen kääntöhuivi. Myymälästä ulos astuessani seurasin hetken nuoriso-orkesterin soittomarssia kohti seuraavaa aukiota, jossa klassinen ulkoilmakonsertti jatkui aikuisorkesterin esittämänä ja Italia-fiilis oli pienen ruotsalaishairahduksen jälkeen jälleen katossa.

Rimini

Täältä jatkoin vielä Ponte di Tiberiolle eli Tiberiuksen sillalle, jonka jälkeen nälkä alkoi sopivasti kutkutella ja vuorossa oli murkinapaikan metsästys.

Rimini

Lounaaksi perinteistä piadinaa

Riminin kaupunki näyttää olevan pullollaan piadinerioita eli tortillantyylisiä, kaksinkerroin taiteltuja pehmeitä lättyjä erilaisilla täytteillä tarjoavia ruokapaikkoja. Parco di Fellinin eli edesmenneen italialaisen elokuvaohjaaja Federico Fellinin mukaan nimetyn vehreän puiston ja meren läheisyydestä löysin kutsuvalta näyttävän terassin, jonka erikoisuutena olivat käsintehdyt, tuoreet piadinat. Siispä sinne! Casina del Bosco-ravintolassa porchetta-täytteinen suuri piadina maksoi 6,50 euroa ja pieni olunen kolme euroa. Syömisen lomassa voi tarkkailla ohikulkevia ihmisiä ja paikan ainoa häiriötekijä olivat muutamat varpuset, jotka koittivat tehdä asteen verran liian läheistä tuttavuutta hyppimällä tuon tuosta pöytääni. Ajattelivat varmaan, että Italiassa kenenkään ei kuuluisi syödä yksin…

Rimini piadina

Rimini piadina

Pikavinkki majoitukseen: Hotel Aldebaran***

Aldebaran sijaitsee Riminissä Marina Centron alueella kivenheiton päässä rannalta ja 500 metriä juna-asemalta. Perushuone aamiaisella, omalla kylppärillä, jääkaapilla ja jättimäisellä parvekkeella, josta näkymä merelle asti maksoi 45 e + 1,50 e kaupunkivero. Omistaja on mukava nainen ja lainaa mielellään myös viinipullonavaajaa, jos oma on epähuomiossa unohtunut kotia! :)

Hotel Aldebaran Rimini

Näkymiä omalta parvekkeelta:

Hotel Aldebaran Rimini

Hotel Aldebaran Rimini

Riminin villi yöelämä: pörrösukat ja “Dear John” :D

Hotel Aldebaran Rimini

Hotel Aldebaran Rimini

Onko teillä tullut käytyä Riminillä?

Lisää vinkkejä Italian auringon alle Marimenten Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle lokakuu 21, 2016 at 10:48

  Mekin olemme vuosia sitten käyneet Riminillä sesongin ulkopuolella. Tosin keväällä, ei syksyllä. Ranta jätti tosiaankin kylmäksi ja itseäni häiritsi ne, ainakin silloin, rannassa olevat “loossit” eli rantakaistaleella oli aidoilla rajattuja alueita vierivieressä. Ei saanut haikalemaan paluusta lämpimämmällä kelillä. :D

  • Vastaa Mari lokakuu 21, 2016 at 12:18

   Jep Elina, tuo sama seikka pisti minullakin silmään, kun rantaa oli pitkin pituutta peitelty kaistaleilla ja kauden aikaan lähes kaikki rannat on maksullisia tai hotellien omistuksessa. Rantakarttaa tutkimalla bongasin yhden julkisen ja ilmaisen rannan, muttei tehnyt mieli mennä sen tarkemmin tutkimaan. Venetsian hiekkarannat taitaa riittää tällä erää :)

   • Vastaa salaine lokakuu 22, 2016 at 20:56

    Eli Riminin rannat samanlaisia kuin Venetsian Lidon ranta. Ei kiva asia. Joskus olen suunnitellut matkustamista Riminille mutta sitten on tullut muita.

    • Vastaa Mari lokakuu 23, 2016 at 22:30

     Minä taas tykkään Venetsian Lidon rannoista, koska niitä löytyy joka lähtöön, mukaan lukien ilmaisia mutta silti ylläpidettyjä (Aurora) ja hieman syrjäisempiä joissa saa olla melkein omassa rauhassa (Murazzi). Mieluummin suuntaisin Lidoon kuin Riminille! :)

 • Vastaa Iina lokakuu 21, 2016 at 12:33

  Voi, tulipa nostalginen olo! Joskus lukioaikoina tehtiin pieni vaihto yhteen Riminin lähellä sijaitsevaan kouluun, ja mut majoittanut perhe asui Riminissä. Ei ihan Italian kaunein kaupunki, mutta kun sitä katsoo muistojen värittämien lasien läpi, kylläpä vaan näyttää ihan erilaiselta :) Ja piadinat…nam!

  • Vastaa Mari lokakuu 21, 2016 at 13:51

   Ihania muistoja Iina! Ja vaikkei Rimini tosiaan vedä kauneudessa vertaa monille muille Italian kaupungeille, niin kyllä minäkin voisin lähteä sinne ihan vaikka jo noiden piadinojen vuoksi :)

 • Vastaa Piia lokakuu 21, 2016 at 13:53

  Olen käynyt Cattolicassa, Riccionessa ja Riminillä kymmenisen vuotta sitten kesällä. Ihan hirveän rumat rannat ja veden väri oli kamala. Todella kalliita bagnoja, joissa kaikissa oli sadan rivin aurinkotuolihelvetti. Lähdin aika pikaisesti Firenzeen…
  Italian Adrianmeren rannikko ei ole kovin kaunista aluetta. Ligurian meren puoli on aivan kuin toisesta maailmasta.

  • Vastaa Mari lokakuu 23, 2016 at 22:40

   Kiva kun kommentoit Piia! Minä myös jotenkin mielelläni välttelen rantoja, joihin on isketty kymmenittäin (sadoittain?) aurinkotuoleja vieri viereen, se ei jotenkin vastaa käsitystäni rentouttavasta lomasta. Mutta Firenze sen sijaan kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta!
   Ligurian rannikko eli “Italian Riviera” on todellakin kaunista niin rantoineen kuin jylhine vuoristomaisemineen. Olen mennyt junalla tuota rannikkoa pitkin ja ei olisi tullut mieleenkään nukahtaa niin upeiden näkymien äärellä.

 • Vastaa Olivia lokakuu 22, 2016 at 17:26

  Hei.
  Kävimme mieheni kanssa jokin vuosi sitten Riminillä “jäätelömessuilla” tammikuussa. Ilmat suosi, 16-20 astetta lämmintä ja aurinkoista.
  Samat ajatukset oli etukäteen paikasta, kuten sinulla!
  Juttua ja kuvia löytyy pieniltä nettisivuiltani, joihin olen itsellemme kirjoittanut muistoksi osasta reissuistamme.

  Olivia

  • Vastaa Mari lokakuu 23, 2016 at 22:34

   Hei Olivia, ja kiva kun kommentoit!
   Jäätelömessut kuulostaa aivan unelmalta, etenkin noin hyvillä keleillä :)
   Kiitos myös juttuvinkistä, käynpä tutkiskelemassa sinun sivuja!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.