Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Kokemuksia kansainvälisiltä matkamessuilta Riminillä: TTG Incontri 2016

lokakuu 16, 2016

Matkailualan ammattilaisena kävin haistelemassa tämän kiehtovan alan kuulumisia ja uusia tuulia Italian suurimmassa ja yhdessä Euroopan tärkeimmässä matkailualan B2B-tapahtumassa.

TTG Incontri Rimini

Kansainvälinen TTG Incontri-konferenssi järjestettiin tänä vuonna 13.-15. lokakuuta Riminillä, Italian Adrianmeren rannikolla yhdessä maan suosituimmista matkailukohteista. Vuonna 2015 tapahtumaan osallistui reilut 63 000 kävijää, joista suurin osa oli italialaisia (82,5 %).

Tapahtumapaikkana toimi näyttävä konferenssikeskus Rimini Fiera, jossa järjestetään säännöllisesti monien eri alojen tapahtumia. Paikalle pääsee Riminin keskustasta sekä junalla (3 min.) että bussilla, tosin junat kulkevat suunnilleen tunnin välein, joten kannattaa ennakoida omat saapumiset ja lähtemiset, jottei tarvitse odotella tuntia sekä mennessä että palatessa, kuten joku nimeltämainitsematon matkabloggaaja teki.

TTG Incontri on matkailualan ammattilaisille maksuton mutta vaatii rekisteröitymisen. Marimenten toimitus vieraili paikan päällä lehdistökortilla.

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

Messuilla oli edustettuina 130 maata, jotka oli jaettu kategorioihin maailma, Eurooppa ja Italia. Suuret matkailumaat kuten Meksiko, Thaimaa, Intia ja Marokko olivat Suomen Matka-messujen tapaan hyvin näyttävin asetelmin esillä tapahtumassa. Suuresti panostettuja kulisseja, leikkinorsuja ja muita kirsikkapuita lukuunottamatta näytteilleasettajat olivat suurimmaksi osaksi varustautuneet istumaan esitepinojen takana. Edes Italian osastolla en huomannut minkään sortin  viinimaistiaisia  houkutuslintuja – ehkäpä viini on virrannut sitten myöhemmin illalla tapahtuman ulkopuolella? ;)

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

Ohjelmaan kuului myös lukuisia mielenkiintoisia seminaareja, joista itse osallistuin muun muassa Instagram Stories ja Ads-aiheiseen puheenvuoroon sekä italialaisten matkabloggaajien (mm. Margherita Ragg, Francesca di Pietro) haastatteluun, kuinka sosiaalista mediaa hyödynnetään matkailussa ja kuinka matkailualan yrityksen tulisi valita oikeantyyppinen bloggaaja markkinointikampanjoihinsa.

TTG Incontri Rimini

TTG Incontri Rimini

Kaikki seminaarit olivat hieman yllätyksekseni kokonaan italiaksi, lukuunottamatta muutamia power point-slaideja, mutta aiheet ja puhujien mietteet olivat hyvin tuttuja ja pääasiassa pysyin juttujen juonessa mukana. Hämäävää tosin oli se, että ohjelma oli julkistettu myös englanniksi ja antoi ehkäpä mielikuvan, että ainakin osa seminaareista olisi englannin kielellä. Asiaa etukäteen tiedustellessa sain tapahtumanjärjestäjältä vastauksen, ettei heillä ole varmaa tietoa puheenvuorojen kielestä.

Nälän iskiessä Rimini Fiera-keskuksessa on lukuisia mahdollisuuksia ruokailuun. Etenkin kaupungin suuri ylpeys, piadina eli tortillantyylinen kaksinkerroin taiteltu lätty erilaisilla täytteillä näytti olevan kovassa huudossa messuvieraiden jonottaessa kojuilla kuin Venetsian filmifestivaalien ensi-illassa. Pienehkö piadina näytti maksavan 9 euroa, joten itse siirryin tässä vaiheessa suosiolla kohti Riminin keskustan rantabulevardia parempien hintojen toivossa.

Loppuhajatelmia

Oli mielenkiintoista päästä näkemään, miten yhdessä Euroopan suurimmassa matkailumaassa järjestetään tällaisia tapahtumia. Ammatillisesti en osaa mennä vielä sanomaan, oliko messuista hyötyä – se nähdään ehkäpä myöhemmässä vaiheessa. Italialaisiin matkabloggaajiin en harmikseni törmännyt, bongasin ainoastaan vilaukselta suosittua ja inspiroivaa Girl in Florence-blogia kirjoittavan amerikkalaisen, Firenzessä asuvan Georgetten. Tietääkseni olin myös messujen ainoa suomalainen matkabloggaaja, eikä Suomessa ilmeisesti olla sen suuremmin kiinnostuneita Italiassa järjestettävästä matkailualan tapahtumasta. Vaikka mitäs tuosta, sillä onhan meillä ihan omatkin, ensi tammikuussa siintävät Matka-messut jälleen horisontissa.

Mistä saadaankin tähän loppuuna oiva aasinsilta: olettekos menossa Matka 2017-tapahtumaan, bloggaajina tai vierailijoina?

Lisää tunnelmia matkailukauden ulkopuolisesta Riministä blogissa pian – seuraathan Marimentea myös Facebookissa ja Instagramissa!

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta lokakuu 16, 2016 at 19:22

  Mulle kävi vähän hassusti näiden messujen kans, olin kyllä tulossa mut…en sit erinäisistä syistä sittenkään. Mutta kiitos tästä katsauksesta: ehkä ensi vuonna tuolla tavataan?? Matkamessuille on toistaiseksi suunnitelma suunnata myös, mut saa nähdä miten käy ;-)

  • Vastaa Mari lokakuu 16, 2016 at 19:29

   Joo, mäkin itse asiassa heräsin vähän myöhään näille messuille ja valmistautuminen jäi aika minimiin. Mutta olipa hyvää harjoitusta mahdollisia tulevia vuosia varten! Nähdään ihmeessä Riminillä ensi vuonna, ja Milanossa on myös vastaavanlainen matkailualan tapahtuma ensi huhtikuussa: http://bit.fieramilano.it/ Suomen matkamessut on mulla vielä mietintämyssyn alla, katsotaan miten käy :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.