Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Kuinka Venetsian lentokentältä pääsee keskustaan?

elokuu 18, 2016

Venetsian lentokentältä keskustaan

Otsikko on sarjassamme Usein Kysyttyjä Kysymyksiä, joihin moni Venetsiaan matkansa suuntaava kaipaa vastausta ja jota Marimenten toimitukselta kysellään silloin tällöin.

Näin ollen oma postaus aiheesta näyttäisi olevan paikallaan – toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä!

Venetsian läheisyydestä mannermaalta löytyy kuin löytyykin jopa kaksi lentoasemaa: Marco Polon päälentokenttä, jonne suomalaiset lennot pääasiallisesti kulkevat sekä pienempi Trevison lentokenttä, jonne lentää esimerkiksi muutama eurooppalainen halpalentoyhtiö kuten Ryanair ja Wizz Air. Tässä postauksessa keskityn Marco Polon kenttään, sillä tästä on tullut luonnollisesti eniten kyselyitä.

Marco Polon lentoasema sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Venetsian Piazzale Romalta eli historiallisen keskustan viimeisestä etapista, jonne saa ajaa autolla.

Kulkuvälinevaihtoehdot

Venezia Alilaguna

Marco Polon lentoasemalta keskustaan ja takaisin kulkuun on tarjolla useampia vaihtoehtoja:

Alilagunan vesibussi

Tämä on minun ykkösvaihtoehtoni, jota tykkään ehdottomasti suosia eniten. Miksikö? Koska sillä pääsee lentokentältä useimmiten suoraan lähelle kohdemajoitusta. Alilagunan vesibusseihin voi ostaa lipun suoraan lentokentän tiskiltä (15 euroa) ja säästää euron, kun et osta lippua vasta vesibussiin astuessa. Lentokentältä on muutaman minuutin kävely opasteineen vesibussilaitureille ja määränpäästä ja kelistä riippuen kyyti kestää noin puolesta tunnista tunteroiseen. Alilagunalla on kolme eri linjaa (blu, arancia ja rossa), joiden pysäkit ja aikataulut voi tarkistaa Alilagunan omilta nettisivuilta.

Bussi Piazzale Romalle

Jos vesibussikyyti ei houkuta, on vaihtoehtona myös perinteinen bussi suoraan lentoaseman aulan ulkopuolelta Piazzale Romalle. Tämä maksaa noin kuusi euroa, mutta huom! Bussilla ei pääse Piazzale Romaa pitemmälle, joten jos majoituksesi sijaitsee esimerkiksi San Marcon tai Rialton lähellä, on päätepysäkiltä käveltävä jokusen matkaa kookkaan Calatravan sillan ylityksineen ja hankittava erillinen lippu vesibussiin (7,50 euroa).

GoOptin minibussikyyti

Kirjoittelin hyväksi havaitusta GoOptin kuljetuspalvelusta aiemmin tässä postauksessa, kun matkasimme Venetsiasta Kroatian Pulaan ja takaisin. Yritys tekee muun muassa Italian kaupunkien ja Istrian rannikon maiden välisten reittien lisäksi myös lentokenttäkuljetuksia Marco Pololta Piazzale Romalle ja takaisin. Hinnat ovat kohtuullisen edullisia ja minibussit nykyaikaisia ja ilmastoituja. Varaukset voi tehdä ja maksaa suoraan netissä ja kyydin täsmällinen lähtöaika ilmoitetaan tekstiviestillä noin vuorokautta ennen lähtöä. Lisätietoja ja hintoja voi tarkastella GoOptin sivuilta.

Vesitaksi

Tämä kyyti kustantaa lentoasemalta keskustaan 120 euroa, joten sitä kannattaa harkita, jos olette isomman seurueen kanssa liikenteessä ja voitte jakaa kulut.

Muita olennaisia vinkkejä:

Venetsia Italia

– Jos majoitut kaukana Piazzale Romalta tai esimerkiksi Lidon tai Giudeccan saarella, muista varata riittävästi aikaa vesibussikyytiin! Vaporettot liikkuvat välillä yllättävän hitaasti ja ovat etenkin kesän sesonkiaikaan täpötäysiä.

– Kiireessä auttaa, jos olette voineet tehdä lähtöselvityksen lennolle etukäteen Internetin kautta.

– Jos lento laskeutuu Trevison kentälle iltakymmeneltä ja majoitus sijaitsee Lidon saarella, on hyvin todennäköistä, että saavutte kohteeseen reippaasti puolen yön jälkeen.

Marco Polon kentällä on maksullinen langaton nettiyhteys. Lentokentän omia nettisivuja voi selailla maksutta.

Lisätietoja kuljetuksista Marco Polon lentokentän ja Venetsian historiallisen keskustan välillä löytyy englanniksi lentoaseman omilta sivuilta.

Matkailuinfoa ja kuulumisia Venetsiasta tuoreeltaan Marimenten Facebook-sivulla

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Miraorvokki/Pöndekengissä elokuu 19, 2016 at 16:56

  Minäkin liputan GoOptille :) Käytän sitä tosi paljon Sloveniassa ja Italiassa matkustaessa, heidän konsepti toimii tosi hyvin eikä mulle ole koskaan ollut heistä pahaa sanaa! Italian kentiltäkin olen matkannut heidän kanssaan Slovenian puolelle eikä hinta kirpaise edes hirveästi kun tilaa hyvissä ajoin etukäteen kyydin :)

  En tajunnutkaan muuten että vesibussilla pääsee noin kätevästi, hyviä vinkkejä! :)

  • Vastaa Mari elokuu 20, 2016 at 11:05

   Kiva kun kommetoit Miraorvokki! Ja juuri täällä myös kiittelin edelleen GoOptia, kun Venetsiasta Milanon Malpensa-kentälle maksaa heidän kyydissään saman verran, kuin jos matkaisin sinne täältä kahdella eri junalla. Täytyy vaan ennakoida ja osata varata hyvissä ajoin.
   Ja vesibussit on kulkuvälineinä yllättävän käteviä, jos eivät nopeita! ;)

 • Vastaa Anssi elokuu 21, 2016 at 14:54

  En ole käynyt Venetsiassa, enkä ole edes suunnittelemassa sinne menoa, mutta näitä tällaisia postauksia pitäisi ihmisten tehdä enemmän. Se, että miten lentoasemalta pääsee kylille, on kuitenkin varmasti aika monille ensimmäisiä ihmettelemisen aiheita, kun uuteen kohteeseen on menossa, eikä halua käyttää taksia! Hyvä, kiitos! :)

  • Vastaa Mari elokuu 22, 2016 at 22:17

   Kiitos kivasta kommentistasi Anssi! :) Ja ihan totta, että tämän kaltaisille infopostauksille on tarvetta – kokemuksen syvällä rintäänellä itsekin pariin kertaan lentokenttäsiirtymiset epätietoisuuden vuoksi möhlineenä. Onneksi vaihtoehtoja löytyy useita, joten jos yhdellekin lukijalle on näistä hyötyä niin tavoite on saavutettu!

 • Vastaa K ja J maaliskuu 18, 2017 at 22:16

  Kiitos tästä postauksesta! Kun googletin reittiohjeita, miten päästä lentokentältä hotelliimme, hämmästyin että yksi vaihtoehto oli vesibussi! Ja melkein hotellin ovelle. Miten romanttista : ) Sitten katsoin Googlen 3d sivuja lentokentästä ja miltä kävelymatka satamaan näyttää, ja rupesi epäilyttämään. Sokkeloisia liikenneympyröitä ja teitä ilman katukäytävää…uskaltaako kävellä matkalaukkuja vetäen? Ehkäpä uskallamme. Ja varmaan taksikin vie satamaan.

  • Vastaa Mari maaliskuu 18, 2017 at 23:30

   Kiitos kommentista K ja J, kiva kuulla että postauksesta oli hyötyä! Ja iloksenne voin todeta, että lentoaseman terminaalien ja sataman väliin valmistui hiljattain viime vuoden puolella mukava ja nykyaikainen sisäänrakennettu kulkureitti rullakaistoineen päivineen. Kävely sitä pitkin kestää noin 10-15 minuuttia. Ennen tuo reitti kulki ulkokautta, jolloin matkalaukkujen raahaaminen oli astetta epämukavampaa (mutta silti kohtuullisen sujuvaa), mutta tuo nykyinen sisäkäytävä aina vesibussipysäkille asti on varsin mainio!

 • Vastaa K ja J maaliskuu 18, 2017 at 23:53

  Kiitos, tämä oli huojennus! Emme tuo kuin kevyen käsimatkatavaran, minä meidän vaatteet ja mies kaikki valokuvarömppeensä : ) Oi että miten odotan tätä matkaa! Hieman tuo savupommiryöstö hätkäytti, Venetsia on ollut niin turvallinen tähän asti. Mutta nyt ehkä sitäkin turvallisempi.

  • Vastaa Mari maaliskuu 19, 2017 at 13:24

   Joo, kieltämättä täälläkin päässä ihmeteltiin moista tapausta, erittäin harvinaista Venetsian kaltaisessa lintukodossa. Ihanaa reissua teille! :)

 • Vastaa Merja hartikainen huhtikuu 23, 2017 at 12:39

  Kiitos Mari.Olipa helpottava tieto tuosta sisä kulku reitistä =) Olemme ensi kertaa menossa ja muutenkin aika ummikkoja ulkomailla =D

  • Vastaa Mari huhtikuu 24, 2017 at 10:50

   Kiitos Merja kivasta kommentistasi! Ja ei huolta, noita ummikko-hetkiä ulkomailla sattuu varmasti itse kullekin ;D Uusi kulkureitti on mielestäni yksi Venetsian matkailun kehityksen parhaista sijoituksista, kun ei enää tarvi tarpoa matkalaukkujen kanssa taivasalla :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.