Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Venetsian huipulla: Campanilen torni

elokuu 11, 2016

Venetsia Campanilen torni

Mitä: 99 metriä korkea, moneen kertaan uudelleen rakennettu Venetsian laguunille katseleva Campanile-torni
Missä: San Marcon aukiolla Venetsiassa
Milloin: kesäaukioloajat klo 8.30-20.45 (kannattaa suosia aikaisia arkiaamuja)
Hinnat: 8 € aikuiset, 4 € 6-18-vuotiaat, ilmainen 0-5 vuotiaat
Muita huomiota: viereiseen San Marcon Basilicaan oli heti aamusta aivan törkeä jono!

Alunperin olin ajatellut, että elokuun alku on ehkä pahin aika vierailla missään Venetsian kuuluisimmilla nähtävyyksillä – mutta vielä mitä!

Aiemmin kesällä Dogen palatsin salaisen siiven tutkimisen jälkeen halusin jatkaa asuinkaupungissani turisteilua ja suuntasin sopivan viileänä tiistaiaamuna kohti San Marcon eli Pyhän Markuksen aukiota. Lonely Planetin Italia-raamattuni mukaan muinoin majakkanakin toiminut Campanilen torni aukeaa aamuyhdeksältä, mutta paikalle puoli kymmenen aikaan päästessäni totesin pytingin olleen auki jo viimeisen tunteroisen. Mutta ei se mitään, sillä jono oli arkiaamuna siltikin huojentavan lyhyt, ja viiden minuutin jonottelun jälkeen törötin jo sulavasti lippuluukulla käteiskolikot kourassani. HUOM! Kannattaa varata käteistä mukaan, sillä toimiston seinällä siintävän lappusen mukaan kortilla voi maksaa ainoastaan, kun ostokset ylittävät 30 euroa.

Venetsia Campanile

Lippuluukulta siirryin yllätyksekseni hissille (HISSI Venetsiassa tai ylipäätään Italiassa, WHAAT..??!), joka valvojan johdolla vei noin kahdeksan henkeä kerrallaan Campanilen tornin näköalatasanteelle. Kuten tavallista, huipulla tuulee, joten aamusta tai viileämpinä kesäpäivinä suosittelen vilukissoja ottamaan pitkähihaisen paidan tai vaikka huivin mukaan. Ylhäällä ei ollut mitenkään tungosta, muutamia innokkaita matkailijoita minun lisäkseni, joten siellä pääsi vaivatta liikkumaan ja kuvailemaan maisemia lintuperspektiivistä Venetsian punaisten kattojen yllä. Näin myös ensimmäistä kertaa kirjaimellisesti, mitä italian kielen sanalla ‘ombra’ (suom. varjo) tarkoitetaan, kun sitä käytetään merkityksessä pieni lasi viiniä: venetsialaisilla oli muinoin tapana nautiskella lasillisensa San Marcon aukion terassilla Campanilen tornin varjossa:

Campanile Venezia

Venetsia Campanile

Venetsia Italia

Tornin viidestä kellosta enää yksi on alkuperäinen ja koko torni on rakennettu useaan kertaan uusiksi ajan saatossa. Se on toiminut myös majakkana ja suunnannäyttäjänä Venetsian laguunilla lipuneille veneille.

Venetsia Campanile

Ja mitä jäi päällimmäisenä mieleen Campanilen käynnistä?

Venetsia on laguuni

Venetsia todellakin ON laguuni.

Lisää Marimenten turinoita tuoreeltaan Venetsiasta Facebookissa

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Anna / 270 Degrees elokuu 11, 2016 at 20:17

  Hassua, sillä mulla on jotenkin mennyt ihan ohi tällainen mahdollisuus silloin kun itse Venetsiassa vierailin :D Onpa kaunis tuo kapunkinäkymä! Omakin käynti ajoittui aikoinaan heinä-elokuun vaihteeseen ja silloin kyllä oli turistihelvetti irti, joten voipi olla ettei torniin olisi muutenkaan ollut asiaa…

  • Vastaa Mari elokuu 11, 2016 at 20:40

   Kiva kun kommentoit Anna! Ja juuri tuota minäkin oletin, ettei torniin tai minnekään San Marcon lähelle olisi asiaa näinä kesäkuukausina, joten yllätys oli varsin positiivinen :) Ja aavistusta aikaisemman aamuherätyksen arvoinen myös!

 • Vastaa Susanna elokuu 12, 2016 at 00:56

  Hyvä kuvat! Just tänään mietin että näitä tuon näköisiä torneja löytyy muualtakin samassa maakunnassa, ilmeisesti sama tyyppi on suunnitellut ne. Tosin ei niissä näy tuota leijonaa, mutta samat värit ja koristelut. Tuo Campanilen torni näkyi tosi hyvin myös laivaan

  • Vastaa Mari elokuu 12, 2016 at 22:06

   Kiitos Susanna! Ja totta että samantyylisiä torneja löytyy myös muun muassa Kroatian Istrian rannikolta, kaiketi yhteisen historian vuoksi. Ja Venetsiassa Campanilen lisäksi korkeita torneja on esimerkiksi tuo viimeisessä kuvassa vastapäisellä San Giorgion saarella siintävä torni.

 • Vastaa Pingviinimatkat elokuu 14, 2016 at 21:38

  Tämä on niin pakko kokea ensi kerralla kun kaupunkiin pääsen! Juuri tänään postausta tehdessäni pohdin kuinka ihana kesäkuinen Venetsia olikaan. Ollapa nyt siinä sinun suosikkibaarissasi Aperolilla miellyttävän lempeässä auringossa :)

  • Vastaa Mari elokuu 15, 2016 at 12:15

   Joo Milla, Campanilen torni on ihan must jos haluaa nähdä Venetsian lintuperspektiivistä! Ja juuri mietittiin että tänään illalla mennään juhlistamaan Ferragostoa siihen samaan kuppilaan, elleivät ole juhlapyhän vuoksi kiinni. Sormet ristissä! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.