Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu

Pulassa on hyvä olla

heinäkuu 18, 2016

Pula Croatia

Tämän vuoden ensimmäinen (!)  ulkomaanreissu osoittautui toimivaksi täsmäiskuksi ja yhdistelmäksi rantaa, kaupunkia ja herkullista ruokaa.

Etenkin enimmäkseen ensimmäistä ja viimeistä!

Kroatian Istrian rannikon suurin, noin 60 000 asukkaan kaupunki ja suosittu reissukohde Pula paljastui edelleen edulliseksi Kroatian matkailun viime vuosien kasvusta sekä kesän huippusesongista huolimatta. Pulan keskustassa näkyvät edelleen historian vaikutteet niin Rooman, Genovan kuin Venetsiankin entisten valtakuntien ajoilta, ja useimmat asukkaat puhuvat kroatian kielen lisäksi sujuvasti englantia ja/tai italiaa.

Ja jäniskevennyksenä tuhannen taalan kysymys: mitä suomalais-chileläinen, Italiassa asuva pari pakkaa mukaansa matkalle?

Vastaus: Bialetti-keittimen kahvineen, lime-hedelmiä sekä lakritsia!

Pienenä koosteena rentouttavan neljän yön reissun kohokohtia olivat:

1. Jylhät luonnonmaisemat ja kirkas, turkoosinsininen Adrianmeri

Pula Croatia

Pula, Croatia

Pula Croatia

Pula, Croatia

2. La Playa -baarin kupeessa sijaitseva kauniin rosoinen ja valkokivinen, ilmainen ranta ja viilentävä vesi

Pula Croatia

Pula Croatia

3. Pulan vanha kaupunki Arena-amfiteattereineen

Pula Croatia

Pula Croatia

Pula Croatia

Pula Croatia

Old town Pula Croatia

4. Kroatialaisen keittiön antimet, etenkin ćevapi-lihakebab sekä punainen ajvar-herkkusalsa

Croatian meat kebab

5. Perinteisen malvazija-viinin maistelu ja tunnelmointi “omassa” terassipuutarhassa

Malvazija wine in Pula, Croatia

Näihin paneudutaan tarkemmin pian omissa postauksissaan, eli luvassa on muun muassa lisäkuolauksia maukkaista Istrian rannikon ruoista sekä kuinka liikkua kätevästi ja edullisesti minibussilla Italia-Slovenia-Kroatia -akselilla ja muuallakin Euroopassa.

Oletteko te reissanneet Kroatian suunnalla ja mitäs tykkäilitte?

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Jenni / Unelmatrippi heinäkuu 18, 2016 at 20:29

  Malvazija on hyvää! Samoin ruoka tuolla seudulla. Kävin siis juuri, postaukset tekeillä omallakin tontilla. Ennen reissua olin juuri ollut Italiassa kunnon herkuttelulomalla, ja koska tuolla päin Kroatiaa ruoka on aika pitkälti samanlaista kuin Italiassa, alkoi safka melkein jo kyllästyttää. Mutta onneksi vain melkein. :) Tykkäsin Istriassa erityisesti sisämaassa kurvailusta autolla ja vierailuista oliiviöljytiloilla (sekä siitä paikallisesta viinistä, todella hyvää). Muutama kylä rannikolla jäi myös mieleen erityisen kauniina.

  • Vastaa Mari heinäkuu 19, 2016 at 15:54

   Jes Jenni, kiva kuulla että sinäkin viihdyit Istriassa! Mulla oli hieman samanlaisia mietteitä ennen reissua, olisiko alue liian samankaltainen kuin vaikkapa Veneto, koska nimenomaan halusin matkalta vähän vaihtelua tähän Italia-kuplaan :) Toki ruoka ja muukin kulttuuri ovat saaneet vaikutteita lännestä, mutta myös monilta muilta seuduilta. Viimeisenä päivänä olin jo aivan innoissani pienestä leipomosta löytyneestä suussasulavasta pizzarella-pötköstä :) Ja mulla jäi myös mieleen joitakin pieniä ja pittoreskejä rannikkokyliä sekä Kroatian että Slovenian puolella, niitä olisi kiva tutkia lisää.

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta heinäkuu 18, 2016 at 23:23

  Balkan. <3

  • Vastaa Mari heinäkuu 19, 2016 at 15:47

   Niin totta Meri! <3

 • Vastaa Katja/historiadeviajes heinäkuu 19, 2016 at 07:29

  Me tehtiin just viimekesänä tuo samanmoinen rannikkoreissu, (eli lennettiin venetsiaan ja siitä junalla ja busseilla pikkuhiljaa alas Pulaan ja sieltä lento takaisin kotisuomeen) joten kiva lukea nyt myös teidän kokemuksista. Ruoka oli kyllä Istriassa niin hyvää ja ihan sen takia voisin matkustaa takaisin. :D

  Ja ompas ollut vielä rannalla vähän porukkaa (jos kuvat on Verudelasta), toista se oli elokuussa, kun rannalta sai etsimällä etsiä paikkaa .

  • Vastaa Mari heinäkuu 19, 2016 at 16:02

   Joo Katja, tuo näyttäisi olevan varsin hyväksi havaittu reitti jonka voi taittaa jos minkänäköisellä kulkuneuvolla! Ja ihan totta että kroatialainen ruoka vei todellakin kielen mennessään, juuri kietasin täällä leivän päälle Pulasta tuotua ajvaria, oi nam :)

   Rantakuvat on Verudelan ympäristöstä, satuttiin tuossa vaiheessa harvinaiseen hyvään aikaan kun sinne olisi mahtunut sekaan vaikka miten päin. Seuraavana päivänä (keskellä viikkoa) oli huomattavasti täydempää (?).

 • Vastaa Maurelita heinäkuu 19, 2016 at 08:07

  Olemme menossa juuri elokuussa tuonne huudeille, Poreč-kaupungin tienoille. Ihana lukea postauksesi, on jo vesi kielellä kaikin puolin !!!

  Kroatia jo tuttu hyvän kroatialaissyntyisen ystävän ansiosta ; Split, Trogir, Šolta ja Brač kolmella reissulla.

  Linkkaan alle ekan matkan blogipostauksen ; ikimuistoinen moottoripyörämatka Ranskasta Kroatiaan !

  • Vastaa Mari heinäkuu 19, 2016 at 16:42

   Kiitos ja kiva kun kommentoit Maurelita! Meilläkin Kroatia-kuumetta siivitti entisestään täällä asuva kroatialainen kaveri, jonka mukana olisi tarkoitus lähteä tutkimaan vähemmän tunnettuja paikkoja uudemman kerran ehkäpä syksymmällä. Innolla odotan myös sinun reissukokemuksiasi Porečista!

 • Vastaa Johanna Hulda - Discovering Sunbeams heinäkuu 19, 2016 at 17:19

  Oi, Pula on kiva kaupunki! Sinne tuli mentyä muutaman vuoden takaisella Balkanin-reissulla ihan varta vasten, jotta voisi lähettää kotiin postikortin “jouduin Pulaan” -tekstillä varustettuna. Niitä kortteja kirjoiteltiin tuon amfiteatterin viereisessä puistossa istuskellen. Alunperin kai Turkista tulleet burek-pasteijat oli kyllä oma lemppari alueen ruoista, voi nam!

  • Vastaa Mari heinäkuu 23, 2016 at 10:58

   Kiva kun kommentoit Johanna! Hahaa, mä olen tykänyt myös leikkiä tuolla ‘pula’-sanalla, vaikka varsinaisten korttien lähettäminen jäi. Me istuskeltiin tuon amfiteatterin edessä olevalla terassilla ja keskeisestä näköalapaikasta huolimatta juomat olivat erittäin edullisia! Nuo mainitsemasi pasteijat kuulostaa hyviltä, pitää muistaa metsästää seuraavalla reissulla :)

 • Vastaa Susanna heinäkuu 26, 2016 at 15:26

  Kiva reissukohde, ilmeisesti hieman erilainen kuin Dubrovnik. Minua kiinnostaisi myös Split. Dubrovnikissa olisi ollut saman hintaiset taxit kuin muuallakin. Ilmeisesti airbnbllä on tuolla suunnilla vielä edullisiakin majoituksia? olen ihmetellyt kun vielä pari vuotta sitten airbnb oli edullinen myös muualla, mutta nyt useat yksityiset pyytävät jopa yli sata euroa kotimajoituksistaan

  • Vastaa Mari heinäkuu 28, 2016 at 18:12

   Ihan totta Susanna, on hieman harmillista että Airbnb on kallistunut vuosien mittaan! Pulasta löytyi kuitenkin aika pienellä varoitusajalla kelpohintainen, oma huoneisto meille, 69 euroa yöltä! Kirjoittelen tästä oman erillisen postauksensa myöhemmin. Ja Kroatiasta löytyisi todellakin monta mielenkiintoista kohdetta Pulan ohella.

 • Vastaa hennamaria.j elokuu 30, 2016 at 09:10

  Olipa kiva nähdä tuoreita kuvia Pulasta! Meidän matkasta sinne on muutama vuosi ja oli kyllä yksi parhaista, jotenkin erilainen. Oli ihanaa ajella rauhallisia maaseututeitä ja katsoa mitä eteen sattuu tulemaan, kuten tippukiviluola jossa asuu muinainen valkoinen salamanteri olmi. Samalla matkalla kävimme katamaraanilla Venetsiassa, johon minulla ei myöskään ollut mitään odotuksia. Mutta Venetsia olikin turistimäärästä huolimatta todella hurmaava.

  • Vastaa Mari syyskuu 1, 2016 at 20:37

   Vau, teidän reissu kuulostaa ihanalta yhdistelmältä! Ja olen samaa mieltä, että Pulassa on jotenkin oma, erilainen tunnelmansa, ja Venetsiaan verrattuna siellä oli ihanan rauhallista lomailla. Hurmaavia kaupunkeja kuitenkin molemmat hyvine ja vähemmän hyvine puolineen!

 • Vastaa Heini/Tarinoiden taival heinäkuu 13, 2017 at 23:03

  Ah, ihanalta näyttää! Pula on meidän suunnitelmissa ehdottomasti parin viikon päästä, kun huristelemme Trogirista ylöspäin!

  • Vastaa Mari heinäkuu 14, 2017 at 10:58

   Kiva kun kommentoit Heini! Ja Pula on kovasti suositeltava kohde Kroatiassa! En voi uskoa, että reissustamme on aikaa jo vuosi…

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.