Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Veneretki Venetsian laguunilla

toukokuu 28, 2016

Venetsia Italia

Näin viikonlopun kunniaksi halusin kirjoitella vaihteeksi ihan vaan hyvän mielen fiilistelypostauksen viime sunnuntaisesta veneretkestämme Venetsian laguunilla ja saaristossa.

Edellisistä veneilyistä minulla oli jo vuoden päivät ja viime vuoden samankaltaisesta seilistä kirjoittelin aiemmin täällä.

Menneellä viikolla kerkesi sadella useampaan kertaan, joten venemestarillamme oli täysi työ äyskäröidä veneeseen suojasta huolimatta päässyttä vettä ja saada paattiamme muutenkin ajokuntoon. Mutta mikäs siinä, meillähän ei ollut kiire minnekään ja aurinkokin näytti killottelevan kauttaaltaan siniseltä taivaalta siihen malliin, ettei huonosta kelistä ollut tietoakaan.

Venezia Cannaregio, Italia

Venezia Italia

Lähdemme liikkeelle Cannaregion pieneltä kanaalilta ja koukkaamme mukaamme vielä yhden kaverin joukkoon hilpeään. Veneiden tankkiaseman kautta suoraan viilentävälle laguunille, moottori hurisee tasaisesti ja vesitaksit sekä muut isommat paatit saavat aikaan sen verran pärskähteleviä laineita, että meren pisarat pääsevat aika ajoin vilvoittamaan auringossa paahtuvia kasvoja ja käsivarsia.

Venezia Laguna

Venezia Italia

Sunnuntai on oiva päivä myös purjehdukseen ja matkan varrella ohitamme monia, toinen toistaan värikylläisempiä purjealusviritelmiä. Näiden lisäksi näkökenttään lipuu Muranon “lasisaaren” kaunis ja ylväs, tyypilliseen venetsialaiseen tapaan Instrian kivestä rakennettu majakka, joka on edelleen toiminnassa.

Lighthouse in Venice Murano

Venezia laguna

Venetian Lagoon

Pikkunälän ja janon iskiessä parkkeeraamme pienelle Torcellon saarelle ja istahdamme paikan luultavasti ainoan kuppilan varjoon nauttimaan paistettuja äyriäisiä. Pojat ehtivät käydä jaetun annoksen kimppuun niin apinanraivolla, että ruokakuvat jäävät tällä kertaa ihan suosiolla ottamatta :D

Jos teillä on useampi päivä aikaa tutkia Venetsiaa, niin Torcellon saarelle pääsee San Marcon aukiolta myös vesibussilla nro 4.2 Muranon kautta, jossa vaihdetaan Torcellolle menevään vesibussiin nro 12.

Venice Torcello

Venice Torcello

Hyvin ravittuina matkamme jatkuu läpi soisen syvänteen, lipuen lukuisten pienten saarten ohi, joista yhdellä parveilee solkenaan kissoja. Takaisin laguunille päästessämme ohitamme myös piskuisen saaren, jota hallitsee merkillisen näköinen, ilmeisen hylätty rakennus.

Venice Italy

Venice Italy

Venetian Lagoon

Tuuli yltyy hieman ja saamme jokainen päällemme aimoannoksen turkoosinväristä merivettä, jolloin venemestarit vetävät kiireenvilkkaa säänkestävät takit niskaansa. Mutta se on vain vettä? Eihän meitä ole tehty sokerista, sanoisi ehkäpä jämy suomalainen kasvot kohti aaltojen pauhua suunnaten.

Laguunilta poikkeamme jälleen tyynemmälle sivukanaalille ja kiipeämme kyydistä pois Fondamenta di Misericordian katutaipaleella, kun venemestari käy sitomassa paattinsa kiinni paikoilleen.

Nyt on aika hehkuvaa iltapäiväauringon paahdetta viilentävälle proseccolasilliselle.

Salute ja mukavaa viikonloppua!

Lisää Marimenten turinoita Venetsiasta ja muualta Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Kirjoittaessa soi Mauro Valdemi – Fill Your Life

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Susanna kesäkuu 13, 2016 at 23:49

  Ihana kohde tämäkin!
  siellähän on vaikka mitä nähtävää, huoh, jäi tuokin näkemättä mutta ehkä joskus toiste.. Myös Murano kiinnostaa kovasti, mutta tässähän on jo monta hyvää syytä palata joskus Venetsiaan. Venetsia on kyllä kohde johon haluan vielä takaisin. Myös risteilysatamana Venetsia oli kivempi kuin Genova

  • Vastaa Mari kesäkuu 14, 2016 at 18:39

   Minusta myös on kiva jättää joitain paikkoja tutkimatta reissulla, että on sitten hyvä syy palata myöhemmin samaan paikkaan. Ja Venetsialla taitaa olla tapana hurmata useimmat kävijät kerta toisensa jälkeen :)

 • Vastaa Susanna kesäkuu 13, 2016 at 23:51

  Oliko tämä siis järjestetty veneretki ja jos oli niin minkä kautta? vai vuokrasiko joku ystäväsi veneen?

  • Vastaa Mari kesäkuu 14, 2016 at 18:42

   Poikakaverini kaverilla on oma vene, joten mekin hyppäsimme kyytiin nauttimaan aurinkoisesta veneilypäivästä. En ole varma voiko täällä vuokrata veneitä, koska vesiliikennesäännöt on tosi tiukkoja, täytyy tietää mitkä kanaalit on yhdensuuntaisia, ajorajoitukset Canal Grandella ja veneiden pysäköintirajoitukset. Soutuveneitä pystyy tosin vuokraamaan ja näitäkin näkyy nyt kesäaikaan yhä enemmän sisäkanaaleilla!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.