Pallontallaajat.net
Valikko
Ruokamatkailu Venetsia

Pikaopas Venetsian Lidoon: Syö ja juo kuin paikallinen

toukokuu 5, 2016

Venetsia Lido

Kesä lähestyy ja Venetsian oman Rivieran, hienohiekkarantaisen Lidon saaren matkailukausi alkaa pian kukoistaa.

Jos teillä on useampi päivä aikaa kierrellä Venetsiaa, suosittelen tutustumaan historiallisen keskustan lisäksi myös Lidon leppoisan, pienen saaren symppikseen sykkeeseen.

Kirjoittelin aiemmin blogissani majoitusvinkkejä Lidoon ja yleisön pyynnöstä nyt on vuorossa Marimenten toimituksen testaama ja toimivaksi havaittu miniopas Lidoon ruoan ja juoman muodossa:

Osteria Al Merca

Merca Lido di Venezia

Merca Lido di Venezia

Täällä pääkadulta pienemmälle, kanaalien reunustamalle sivukadulle poikkeavassa kuppilassa kannattaa aloittaa ilta vaikkapa tyypillisen, venetsialaisen Spritz-drinkin muodossa. Mercan ulkopuolella voi istahtaa aperitiiville joko puoliympyrän muotoisen pöydän ääreen taikka sivummalle penkeille, joiden pöytinä toimivat vanhat viinitynnyrit. Toisin kuin monissa Venetsian baareissa, täällä soitetaan myös musiikkia ja tunnelma on juuri passeli kutkuttamaan vaikkapa lähestyvää päivällistä…

Osoite: Via Dandolo Enrico 17B, 30173 Venetsia.

Trattoria “Andri”

Trattoria Andri Lido di Venezia

Trattoria Andri

Andriin suuntaavat myös paikalliset venetsialaiset aina mannermaalta asti. Miksi? Koska se tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan erinomaista venetsialaista ruokaa, kuten erilaisia äyriäisiä, kalaa sekä pasta-annoksia. Ravintolan seinillä voi ihailla omistajan värikylläisiä taideteosnäytöksiä ja kuuluisat Muranon lasiesineet toimivat sekä kattauksessa että sisustuselementteinä. Pöytävaraus on etenkin viikonloppuiltaisin suositeltava.

Osoite: Via Lepanto 21, 30126 Venetsia.

Al Canton

Al Canton Lido di Venezia

Jos ruoan jälkeen maistuu jälkkäriksi vaikkapa tuorettakin tuoreimmista mintunlehdistä värkätty mojito tai palmulomatunnelmiin virittelevä piña colada, suuntaa kulkusi Al Cantoniin. Tämä vesibussipysäkin lähellä, Lidon pääkatu Granviale Santa Maria Elisabettan alkupäässä sijaitseva kuppila täyttyy viikonloppuiltaisin ulkoterassia ja sisätiloja myöten. Kesäperjantai-iltaisin Cantonissa voi usein myös nauttia laadukkaasta livemusiikista.

Osoite: Via Lepanto 4, 30126 Venetsia.

Lido di Venezia Italia

Oletteko käyneet Venetsian Lidossa? Tai kenties suunnittelemassa reissua sinne suunnalle?

Lisää kulinaristisia ja #piñacoladanhuuruisia vinkkejä Venetsiaan Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Kirjoittaessa soi Tomo Como Rey – Arriba de la pelota

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Susanna toukokuu 5, 2016 at 18:37

  Hienoja nuo lasikoristeet. Lido kyllä kiinnostaisi mutta nyt on ollut vielä ehkä liian viileää siellä käymiseen, paitsi nyt on kelit lämmenneet. Voisin kuvitella että Lido olisi hyvä rantakohde, myös Lido di Jesolo kiinnostaa hieman

  • Vastaa Mari toukokuu 5, 2016 at 21:23

   Joo, meidän viime visiitille sattui myös valitettavan sateiset kelit. Pitänee palata paikalle uudemman kerran joku kaunis aurinkoinen päivä. Lido di Jesolo on kuulemma myös ihan rantaparatiisi!

 • Vastaa salaine toukokuu 8, 2016 at 21:06

  Tutun näköisiä paikkoja. Viime kesänä olimme Venetsiassa ja majailimme tuon ajan Lidossa. Toivottavasti ei haittaa, että laitan linkin. Muuten tuona aikana pääasiassa söimme Lidossa muutaman kerran muualla, kuten Buranossa. Aivan mahtavat ruuat.
  http://matkallalahelletaikauas.blogspot.fi/2015/08/venetsiassa-toukokesakuussa-2015.html

  • Vastaa Mari toukokuu 9, 2016 at 01:39

   Kiva kun kommentoit salaine ja kiitos linkistä, pitää käydä fiilistelemässä teidän kokemuksia Venetsiasta. Lidossa on kyllä ruoat kohdillaan!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.