Pallontallaajat.net
Valikko
Majoitusvinkit Venetsia

Kodikasta ja tyylikästä majoitusta Venetsiassa: Casa Robinig

huhtikuu 29, 2016

 Casa Robinig Lido di Venezia

Minulta on ruokailu– ja kahvilavinkkien lisäksi useampaan otteeseen kyselty majoitusvinkkejä Venetsiaan.

Aihe on sikäli mikäli kimurantti, että valitettavan usein etenkin pääsaaren tarjonta majoituksen suhteen on varsin ylihinnoilteltua eikä huoneiden taso vastaa hintaansa. Useat vanhoista rakennuksista hotelleiksi kunnostetut lukaalit ovat jo nähneet parhaat päivänsä – tai vastaavasti hulppeasta palatsimaisesta majapaikasta saa pulittaa mojovan hinnan.

Mutta ei huolta, sillä nyt olen viimein löytänyt ihanan ja teillekin suositeltavan majoituksen Venetsiasta, jossa voi yöpyä paikallisen asukkaan tavoin!

Koska komeampi puoliskoni täytti vuosia viime viikonloppuna, olin suunnitellut meille pienen staycation-henkisen irtioton täällä Venetsian maisemissa. Tarkoituksena oli siis kaikessa yksinkertaisuudessaan rentoutua ja syödä hyvin – mitäs sitä muuta tarvii Italiassa?

B&B Casa Robinig Venezia

Keskeinen ja rauhallinen sijainti

B&B Casa Robinig sijaitsee Venetsian Lidon saarella, joka on tunnettu etenkin kesälomakohteena pitkälle jatkuvine Adrianmeren hiekkarantoineen. Lisäksi Lidon yleinen hintataso on Venetsian pääsaarta lompakkoystävällisempi, eivätkä pahimmat turistiruuhkat yllä sinne asti. San Marcolle sieltä pääsee kätevästi usein tiheään liikennöivillä vesibusseilla noin vartissa.

Casa Robinig löytyy Lidon pääkadulta poikkeavan, pienemmän ja rauhallisemman sivukadun päästä. Tänne ei liikenteen melu yllä, ja silti läheiselle Aurora-hiekkarannalle on vain korttelin kävelymatka. Lähistöltä löytyy myös lukuisia ravintoloita, baareja, kahviloita, gelaterioita…you name it! Lidon vesibussipysäkiltä kävelee tänne suoraan noin kuudessa minuutissa, paitsi jos pysähdytte matkan varrelle osuville jätskikojuille tai jäätte seuraamaan kadulle asti leijailevaa pizzan tuoksua :)

Kauniit, modernin kodikkaat huoneet

Rauhallisen ja yksilöllisen majoituskokemuksen takaamiseksi Casa Robinigissa on vain kaksi vierashuonetta. Meidän Botanica-huoneemme oli tyylikkään vaaleasävyinen kultaisilla sisustuselementeillä sekä tummalla puulattialla. Huoneessa on parisängyn lisäksi oma, kaunis kylpyhuone, TV, vaatetanko, lämmitys sekä ilmastointi kesän kuumia päiviä varten.

Casa Robinig Venezia

Casa Robinig Venezia

Casa Robinig Venezia

Casa Robinig Venetsia majoitus

Casa Robinig Venezia

Casa Robinig Venezia

Tuoreita croissantteja aamiaiseksi

Viereinen, taiteellisia yksityiskohtia sisältävä olohuone toimii vieraiden aamiaissalina. Saimme itse esittää toiveita, mihin aikaan aamusta haluaisimme mannermaisen aamiaiskattauksen ja jokaisen omaa rauhaa ja tilaa kunnioittaen aamiaistimme eri aikoihin toisessa huoneessa majoittuneen perheen kanssa. Toki toisin sopiessa aamiainen onnistuu myös yhtä aikaa muiden vieraiden kanssa – kaikki riippuu vieraiden omista toiveista.

Casa Robinig Venezia

Casa Robinig Venezia

Vastakeitettyä kahvia meille tarjoiltiin jättimäisestä, 12 hengen sumpit keittävästä Bialetti-pannusta. Ja entä sitten se tuore, sopivan suolaisesta taikinasta tehty croissant-leipä, jonka vuoksi minäkin mielelläni pistäisin töppöstä toisen eteen jo aamuseitsemältä, kun lähileipomo aukaisee ovensa!

Aamupala Casa Robinig

Aamiainen Casa Robinig

Rentoa ja yksilöityä palvelua

Casa Robinigin sydän on värikkään energinen ja välittömän lämmin Monica, joka pitää majoituksen emännöinnin lisäksi creative coaching-luentoja ja henkilökohtaista opastusta oman luovuuden löytämiseen. Monica tykkää jutella paljon ja hän tuntee Venetsian hyvin, joten häneltä kannattaa myös kysellä ravintola- tai vaikkapa pyöränvuokrausvinkkejä. Pitkulaista Lidoa kun saa Venetsian pääsaaresta poiketen tutkia myös pyöräillen!

Jos haluatte elää hetken kuin paikallinen venetsialainen, suosittelen majoitusta Casa Robinigin kodikkaissa huoneissa. Suosittu majapaikka on avoinna ympäri vuoden ja saatavuutta sekä hintoja voi tiedustella suoraan Monicalta sähköpostitse osoitteesta monicarobinig(a)gmail.com.

JA HEPS VIELÄ!

Koska tiedän, kuinka matkailukärpäsen puraisemia tekin siellä ruudun takana olette, Marimenten lukijat saavat 10% alennuksen varauksista, kun mainitsette s-postissa blogin Marimente-nimen!

Casa Robinig Venezia

*Yhteistyössä B&B Casa Robinigin kanssa

Lisää reissuvinkkejä ja inspiraatiota Italiaan Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

 

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna toukokuu 2, 2016 at 20:53

  Ihana! Tuli ihan lämmin fiilis kun tätä luki. Ja alkoi haluttamaan croissantteja. Tuskimpa Lidlin paistopisteeltä saa yhtä hyviä kuin Italiasta… :)

  • Vastaa Mari toukokuu 2, 2016 at 22:49

   Kiitos Maarit Johanna! Meillä oli myös lämmin fiilis kun majoituttiin tuolla, sateisesta illasta huolimatta. Ja oi, nytkin maistuis tuore croissant suoraan leipomosta… :)

 • Vastaa Susanna toukokuu 8, 2016 at 23:22

  Kivalta kuulostaa ja hienot ruusut siellä pöydällä, sisältyikö ne huoneeseen vai saitko lahjaksi?
  en ole varma mutta risteilylaiva lipui Lidon tai sitten jonkun muun hiekkarannan ohitse, tosin se näytti pieneltä rannalta. Millä menitte Lidolle?

  • Vastaa Mari toukokuu 9, 2016 at 01:43

   Ruusut olivat olohuoneen eli vieraiden aamiaishuoneen pöydällä, ja nättejä kuin mitkä!

   Lidossa on aika pitkälle jatkuva hiekkaranta, mutta voi olla että risteilyalukset lipuvat juurikin Lidon ohi. Me otettiin vesibussi (vaporetto) Cannaregiosta Lidoon, mutta esim. Piazzale Roman pysäkiltä sinne pääsee nopeiten noin puolessa tunnissa.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.