Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Pääsiäisterkut Venetsiasta

maaliskuu 28, 2016

Keväinen Venetsia

MAUKASTA PÄÄSIÄISMAANANTAITA!

Vaikkei helmikuisesta karnevaalihumusta toipuvassa Venetsiassa järjestetä sen suurempia pääsiäiskemuja kuten monissa muissa Italian kaupungeissa, täälläkin kadut ja suosituimmat nähtävyydet Rialton siltoineen ja San Marcon aukioineen ruuhkautuvat reippaasti pääsiäispyhien aikaan. Maalis-huhtikuu onkin ehkäpä parasta aikaa vuodesta vierailla Venetsiassa ennen kesän paahtavia helteitä ja suurimpia matkailijavirtoja.

Palmusunnuntaiaamun perinteinen veisaava kulkue suuntasi täällä palmunlehvineen Campo Santa Maria Formosan aukiolta kohti Piazza San Marcoa. Muistan vuosi sitten heränneeni kulkueen kantavan voimakkaaseen ääneen Venetsian akustisen kapeilla kaduilla ja viimein suoraan oman huoneeni ikkunan alla. Melkoisen ainutlaatuinen ja mieleenpainuva aamuherätys!

Pitkäperjantai ei ole Italiassa virallinen vapaapäivä, vaan kaupat ja toimistot ovat huoletta auki normaalisti ja pääsiäispyhien ruoan hamstraaminen alkaa vasta lankalauantaina. Ilokseni huomasin, että lähi-Conadin marketti oli myös eilen sunnuntaina auki puoli kahteen asti, joten ehdin vielä täydentämään pääsiäisen suklaa- (ja prosecco?) -kimaraa.

Italiassa vallitsee sanonta “natale con noi, pasqua con chi vuoi”, joka pääpiirteissään tarkoittaa, että joulua vietetään perheen kesken mutta pääsiäisenä saa viipottaa kenen kanssa tahtoo. Etenkin pääsiäismaanantai, pasquetta on perinteinen kavereiden kesken vietettävä piknikpäivä, joka koostuu hyvän seuran ja toivotun auringon lämmön lisäksi hyvästä ruoasta ja juomasta.

Pasquetta a Lido di Venezia

Pääsiäistunnelmia viime vuoden puutarhapiknikiltä Lidon saarelta

Italialaiseen pääsiäiseen kuuluvat kauppoihin jo helmikuun alkupuolella ilmestyvät makeat ja kovasti joulukakku panettonea muistuttavat pääsiäiskakut eli colombat (suom. ‘kyyhkynen) sekä jättiläismäiset suklaamunat. Suurin kaupasta bongaamani muna oli noin metrisen korkuinen ja maksoi 27 euroa, mutta ystäväni Kaisa pisti vielä paremmaksi ja bongasi 10 kilon munan – vain reilut 100 euroa! EDIT// Viimeisimmän tiedon mukaan kallein löydetty muna oli 145 euroa…sillä hinnalla saisi jo lennot Helsingistä Roomaan! Kaikki on vähän suurempaa Italiassa näin pääsiäisen alla…

Pasqua

Olen hiukan kipeillyt tämän pääsiäsviikon lopulla, joten onneksi emme suunnitelleet täksi pääsiäiseksi sen suurempia reissuja.

Täällä “palmunlehvien” ja suklaisten herkkujen keskellä on ihan hyvä nyt :)

Pasqua italiana

Vasemmalla komeilee colomba-pääsiäiskakku, pullo venetolaista valkoviiniä seuranaan Baci-suklaamuna, Lindt-suklaapupu sekä muita pikkumunia

Venezia Italia

Mites teillä päin on vietetty pääsiäistä tänä vuonna?

Kirjoittaessa soi Nicky Jam – Travesuras

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.