Pallontallaajat.net
Valikko
Ruokamatkailu

Tallinnan ravintolavinkki: perinteikäs Von Krahli Aed

maaliskuu 6, 2016

Yksi helmikuisen Tallinnan reissumme päätavoitteista oli mitäs muutakaan, kuin syödä hyvin ja mielellään myös edullisesti.

Tämä toive pantiin käytäntöön tiedustelemalla yöpymispaikkamme Solo Sokos Hotel Estorian avuliaalta respaneidiltä, mistä kannattaa lähteä hakemaan aitoja eestiläisiä makuelämyksiä – ja minne hän itse suuntaisi illastamaan.

Saimme kartan kera runsaasti mainioilta kuulostavia vinkkejä, ja lopulta eri ravintoloiden menuja tutkailtuamme teimme pöytävarauksen perinteistä eestiläistä ruokaa tarjoavaan Von Krahli Aed -ravintolaan. Varaus oli kuulemma enemmän kuin suositeltava, sillä kyseinen paikka täyttyy illan myötä nopeammin kuin italialainen huitaisee espressot hattuunsa.

Tallinn Old Town

Ennen iltakahdeksaa tallustimme tunnelmallisen Vanhankaupungin tupruttelevan paksussa lumisateessa kohti ravintolaa, joka sijaitsi vain korttelin päässä Raekoja plats-aukiolta osoitteessa Rataskaevu 8, aivan aiemmin hehkuttamani Vegan Restoran V -ravintolan vieressä.

Von Krahli Aed restaurant in Tallinn, Estonia

Loistavan sijainnin lisäksi tunnelma tiivistyi, kun astuimme sisään keskiaikaiseen, karun kotoisaan ravintolaan, jonka seinät on jätetty hieman rosoisiksi ja pöytiä valaisee kirkkaat, pienet pöytälamput. Tarjoilija kysyi oitis, haluammeko, että hän vaihtaa valaistuksen himmeämpään kynttilänvaloon, mutta vakuutimme pärjäävämme alkuperäisellä viritelmällä – ja kirkkaassa valossa näkisi annosten kaikki 50 eri sävyä.

Von Krahli Aed, Tallinn Estonia

Von Krahli Aedin ruokalista on ytimekäs ja tarjoaa varsin riittävästi valinnanvaraa. Tilasimme viron ja englannin kielellä taituroidusta menusta alkupaloiksi kahden hengen lajitelman “Estonian landscape on a plate”, joka sisältää muun muassa jäniksenmaksapateeta ja viiriäisenmunia Järveotsasta, pannulla paistettua Kalamatsi-juustoa Järvamaasta sekä eestiläistä savutaimenta. Suurimman hurmion chileläisessä matkakumppanissani aiheutti kuitenkin veriletun tapainen maksakiekko, jonka allekirjoittanut luovutti mielihyvin toisen makusteltavaksi.

Starters at Von Krahli Aed, Tallinn

Kun alkutaipale oli onnellisesti ohi, siirryimme pääruoan pariin. Minun lautasella komeili grillattuja kasviksia linssipadan kera, paahdettua paprikakastiketta sekä grillattua vuohenjuustoa, ai että! Vaikka en ole vegaani ja useimmiten valitsen listalta lihaa tai kanaa, tämä annos vaan vei kielen mennessään. Mr. Chilen makuhermoja puolestaan kutkutti päivän kala persiljavaahdolla sienien ja parsan kera.

Von Krahli Aed restaurant, Tallinn

Von Krahli Aed, Tallinn

Annokset olivat näennäisestä pienehköstä koostaan huolimatta melkoisen tuhteja. Jaetulle jälkiruoka-annokselle jäi kuitenkin juuri ja juuri sen verran tilaa, että pöydällä koreili hetken päästä lämmin suklaafondant, pallo lakritsijäätelöä sekä kirsikkahilloketta.

Von Krahli Aed, Tallinn

Tallinnan edullisesta hintatasosta kertonee se, että tämä kolmen ruokalajin tuhti illallinen proseccokannuineen fine dining -paikassa kustansi meiltä kahdelta yhteensä 58 euroa.

Ja tähän hintaan sai laatua ja raikkaan ystävällistä palvelua hyvällä englanninkielellä.

Jälleen ISO sydän Tallinnalle! <3

Pysy Marimenten matkassa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kirjoittaessa soi Twenty One Pilots – Stressed Out

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna maaliskuu 6, 2016 at 19:17

  Mien kestä näitä Tallinnan ravintolahehkutuksia! Ihan epäreilua miten helppoa se on joillekin lähteä tuonne vaikka vain hyppäämällä laivaan. Ihanan näköinen ravintola ja voi vitsi miltä tuo kala-annos näyttääkään. Persiljavaahtoa kiinnostais päästä testaamaan, vaikka se kieltämättä näyttääkin ihan hammastahnavaahdolta :p

  • Vastaa Mari maaliskuu 7, 2016 at 18:49

   Mustakin tuntuu, että Tallinnan ravintolat on nyt jostain syystä kovassa huudossa! Kainuussa asuessa ei tullut käytyä siellä kertaakaan, joten ymmärrän hyvin että Lapistakin Helsinkiin päästessä lähtee samantien vähän Tallinnaa pitemmälle reissuun. Tuo persiljavaahto näytti kieltämättä aika eksoottiselta mutta maku oli ihan kohillaan! :)

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta maaliskuu 6, 2016 at 21:39

  Tätä on pakko testata, näyttää tosi hyvältä ja vielä ehkä vähän edullisempi kuin yleensä! :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 7, 2016 at 18:50

   Tämä oli ihan yllättävän edullinen ja ruoka vähän liiankin maukasta t. mikä kesäkunto?? :)

 • Vastaa Chennai Express maaliskuu 8, 2016 at 19:59

  Hei tää on ihana paikka, käyn aina Tallinnanreissulla myös! Kasvisruokavalikoima on erinonmainen, kiva että pääsitte nautimaan Aedista :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 9, 2016 at 13:09

   Kiva kun kommentoit Chennai Express ja mukava kuulla lisää hyviä kokemuksia Aedista! Ehdottomasti kävisin siellä toistekin :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.