Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Vuoden eka reissu

helmikuu 4, 2016

Terppa vaan ja hyvää helmikuun alkua!

Tammikuu vierähti täällä Venetsiassa rauhallisesti aina karnevaalien aloitusviikonloppuun lauantaihin 23. päivään asti. Olimme tällöin kärppinä paalupaikalla todistamassa karnevaalien hulppeaa avajaisseremoniaa suoraan tässä kotikadun kanaalin varrella, ja seuraavana viikonloppuna pääsin ekan kerran ihmettelemään karnevaalien ikimuistoisia iltakemuja. Teen karnevaaleista myöhemmin oman postauksensa, kun olen tutkinut ja hutkinut, mitä täällä kannattaa silloin tehdä, syödä ja minne mennä kokemaan veikeän venetsialainen karnevaalifiilis. Juhlahumut jatkuu ja pidot paranee täällä aina 9. helmikuuta asti, joten oppaasta on toivottavasti hyötyä ensi vuoden karnevaaleja ajatellen.

Venice Carnival 2016

Karnevaalien sekä Venice -mobiilimatkaoppaani julkaisun lisäksi minut on pitänyt kiireisenä helmikuun loppupuolella häämöttävän reissun suunnittelu. Matkaan lähdemme Venetsiasta ystävänpäivän jälkeen – ja kohde on tällä kertaa niinkin eksoottinen kuin iki-ihana koti-Suomi! Kajaanin lisäksi käväisemme muutaman päivän ajan myös Helsinki-Tallinna -akselilla, mikä alkaa olla minullekin jo eksoottista, koska en ole tallaillut Helsingin katuja kunnolla vuoteen ja Tallinnan reissustakin on jo hyväsen aikaa.

Ja miksi taas Suomeen, johan siellä vietettiin viimeisimmät joulupyhät? Koska Mr. Chilelle on korkea aika näyttää, mitä kaikkea upeaa Pohjolan talviasuisesta helmestä löytyy! Ja koska marraskuussa pääsin itse tutustumaan Chileen ripauksella Argentiinaa, on nyt vuorostaan aika tutkia Suomea hyöstettynä helmikuisella Tallinnalla.

Kajaani, Finland

Tämän hetken suunnitelmissa on käydä kelien salliessa Kainuussa mökillä moottorikelkkailemassa ja paistamassa makkaraa nuotiolla, hiihtämässä joko ladulla tai umpihangessa tai molemmissa ja näyttää sekä muistella itsekin, mitä on suomalainen rauha ja rikkumaton hiljaisuus.

Helsinki tuo tähän varmasti vastapainoa monipuolisella kaupunkikulttuurillaan ja muun muassa Ravintolapäivä sattuu sopivasti meidän visiitille, joten nälissään tuskin tullaan tälläkään reissulla olemaan. Iltaelämän suhteen hakusessa on joku kiva kuppila, ja paljon vinkkejä olenkin käynyt lueskelemassa esimerkiksi Pako Arjesta -blogista. Nappasimme lisäksi Eckerö Linen matkamessutarjouksena olleen reittimatkan Helsingistä Tallinnaan yhdistettynä kahden yön hotelliyöpymisellä.

Tallinn, Estonia

Uusiin maihin, vieraisiin kulttuureihin ja ihmisiin tutustumisen ohella yksi mielenkiintoisista seikoista on myös kotikansainvälistyminen sekä oman kulttuurin ja tapojen näkeminen vieraan ihmisen näkökulmasta.

En usko, että osaisin arvostaa Suomea niin paljoa kuin nykyään teen juuri siksi, että olen saanut tilaisuuden nähdä useampaan kertaan, miten muualla eletään. Yksikään näistä elämäntavoista ei ole parempi tai oikeampi kuin toinen, ja ehkäpä hienointa on ymmärtää, että näistä tavoista voi poimia itselleen sopivimmat ja rakentaa niiden pohjalta oman kyvyn hahmottaa elämää ja ympärillä olevaa maailmaa. Lisää pohdiskelua suomalaisuudesta ja mitä Suomi minulle nykyään merkitsee kirjoittelin muutamia kuukausia sitten omassa postauksessaan.

Mites teillä on lähtenyt helmikuun alku käyntiin?

Kirjoittaessa soi Pitura Freska – Bea Fia

 

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta helmikuu 4, 2016 at 15:09

  Ehditte varmaankin tehdä enemmän lomanne aikana kuin olen itse ehtinyt koko asuinaikanani täällä :P. Tallinnaankaan en ole vielä eksynyt x). Varmasti on mielenkiintoista nähdä Helsinki ja Suomi taas erilaisesta näkökulmasta. Kiitokset linkkauksesta ja toivottavasti kirjoituksista on ollut apua :).

  • Vastaa Mari helmikuu 6, 2016 at 00:56

   Ole hyvä Jerry ja kiitos vielä osuvista vinkeistä! :) Muistan kun muuttaessani Helsinkiin paikalliset jaksoi kerta toisensa jälkeen päivitellä, miten en ollut koskaan tuohon aikaan käynyt Tallinnassa. Perustelin aina, että Kainuusta asti kun lähdetään matkaan niin mielellään mennään pikkasen pitemmälle kun kerta Helsingin kautta on kuitenkin mentävä :P

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta helmikuu 7, 2016 at 13:08

    Eipä kestä :). Jep, Tallinna on hieno paikka, mutta itseäni houkuttelevat vähän kaukaisemmat maat, kuten tiedätkin :P.

    • Vastaa Mari helmikuu 8, 2016 at 11:38

     Jep, sama “vika” täällä! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.