Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat Majoitusvinkit

Maailman laidalla – maatilamajoitus Chilessä

tammikuu 29, 2016

Puerto Varas, Patagonia, Chile

Palatessamme Argentiinasta ajoimme läpi Patagonian pitkittyneen talven, lumen ja jään takaisin Chilen puolelle ja aina Puerto Varasin aurinkoiselle järvenrannalle asti. Tien varrelta löytyi pieni kuppila, jonka terassille paistoi sopivan lämpimästi aurinko, joten istuimme kahvikupillisen ajaksi hyödyntämään paikan langatonta nettiyhteyttä ja paikantamaan tarkemmin tulevan yön majapaikkamme.

Noin 37 000 asukkaan Puerto Varas sijaitsee Etelä-Chilessä ja aluetta ympäröi useampi järvi sekä aktiivinen tulivuori. Maisemat ovat syystäkin aika idylliset ja kaupungissa on rauhallisen kylämäistä tunnelmaa. Suuntasimme autonnokan kohti Bordemundo-nimistä (suom. ‘maailman reuna’), ystävämme pitämää maatilaa, joka toimii bed&breakfast -majoituksena Llanquihue-järven rannalla.

Bordemundo, Patagonia

Tilalta löytyi neljä modernia mökkiä, joista pääsimme mitä näteimpään, kaminalliseen omaan koloomme, josta löytyi kaksi viihtyisää makuuhuonetta, olohuone, pieni keittiö astioineen ja keittomahdollisuuksineen sekä kylpyhuone. Petivaatteet ja pyyhkeet sekä langaton nettiyhteys koko majoituksen alueella kuuluivat hintaan. Sulavan marimaisesti onnistuin lähes ensitöikseni saamaan avaimen katkeamaan oven lukon sisään, mutta ei hätiä, sillä apu oli heti lähellä ja asia korjattuna ennen kuin ehdin kintut ristissä istahtaakaan.

Bordemundo

Bordemundo

Bordemundo

Bordemundo

Mökkien ympäristössä parveilee omissa aitauksissaan muun muassa lampaita, kanoja sekä riikinkukko, ja maatilalla nauttii olostaan myös pari kissaa ja muutama koira. Etäämmällä näimme myös söpöjä alpakoita aidan molemmin puolin, joten yksi reissun bucket listin asioista oli alpakkabongauksen myötä kuitattu!

Puerto Varas, Patagonia, Chile

Pitkät ja jyrkähköt portaat laskeutuessamme alas järvenrantaan tunsimme todella, että olemme matkanneet kauas maailman laidalle. Näkökentässä siinsi kirkas vesi sekä horisontissa Osorno-tulivuori.

Puerto Varas, Chile

Puerto Varas, Chile

Bordemundoa ylläpitää energinen ja mitä sympaattisin ja elämäniloisin chileläis-eteläafrikkalainen nuori pariskunta, joille maatilalla asuminen, omavaraisuus ja b&b-isännöinti on elämäntapa. Aiemmin Venetsiassa b&b-majoitusta pitänyt sekä myös Berliinissä asunut Javiera halusi kaiken maailmanmatkailunsa jälkeen palata takaisin juurilleen Etelä-Chileen ja toteutti pitkäaikaisen unelmansa avata oma bed&breakfast Patagoniassa.

Bordemundo, Patagonia, Chile

Auringon laskiessa virittelimme grillitulet ja sipulin sivelemät ritilät saivat pian seurakseen possuribsejä, kanaa, chilimakkaraa sekä juustolla ja kananmunalla täytettyjä paprikoita. Kyytipoikana maistui chileläiset, kotitekoiset pisco sour-drinkit tuoreella inkiväärillä maustettuna. Kylmän tullessa kipaisimme aterioinnin ja illanistumisen jälkeen kotoisaan mökkiimme, jonne Javieran kumppani Lathan oli aiemmin käynyt sytyttämässä valkean kaminaan.

Barbeque in Chile

Chilean pisco sour

Grillimestari työssään!

Grillimestari työssään!

Aamulla Javiera toi meille mökkiin aamiaisemme puukorissa, ja mitä herkkuja sieltä paljastuikaan! Muun muassa leipä oli vastaleivottua, hillo itsetehtyä ja munakas oman kanalan munista valmistettua.

Breakfast at Bordemundo, Patagonia

Näin! Voisiko päivä lähteä tämän paremmin käyntiin?

Kirjoittaessa soi Calle 13 – Un beso de desayno

Eng: Coming back from Argentina to Chile we headed our way to Puerto Varas to find Bordemundo, an awesome bed & breakfast cabin stay on the shore of Lake Llanquihue and overlooking the volcano Osorno. Besides the picture-perfect location and surroundings this place is all about farm animals and you can even find a beautiful peacock there – not to mention a few cute alpacas nearby the farm! What’s best here however are the warm and welcoming hosts Javiera and Lathan who do anything to make you feel like home – and not the least with Javiera’s delicious breakfast with home made bread!

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Noora tammikuu 29, 2016 at 18:27

  Aivan ihastuttava paikka! Yleensä skippaan majoituspostaukset, sillä mua ei pahemmin kiinnosta mitkään kliinisten ketjuhotellien arvostelut. Mutta tällaisista paikoista lukee enemmän kuin mielellään. Ihanan kotikutoinen ja intiimi paikka, voisin aivan hyvin itsekin kuvitella yöpyväni tuolla. Ja nuo maisemat, vuoret on kyllä niin mun heikko kohtani :)

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2016 at 19:09

   Kiva kun kommentoit Noora! Minustakin tämä majoitus oli ehkäpä yksi reissujeni ainutlaatuisimmista kautta aikojen ja mielelään oltaisiin viivytty Bordemundossa pitempäänkin. Eikä tulivuoret ympärillä mitenkään ainakaan vähentäneet huikeaa tunnelmaa :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta tammikuu 29, 2016 at 19:40

  Voi ihanan oloinen paikka!! Ja ihan mieleton tuo tulivuori lumihuippuineen… :O Chileen on paastava!

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2016 at 19:10

   Tuo oli aivan ihana majapaikka eikä maisemissakaan ollut mitään vikaa :) Lähtisin toistekin!

 • Vastaa Ansku BCN tammikuu 29, 2016 at 21:24

  Oijoi, mahtavia tämmöiset hieman erilaiset paikat! Ne jää ihan eri tavalla mieleen kuin ketjuhotellit :)

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2016 at 19:11

   Ihan totta Ansku BCN, tuo mökkimajoitus oli aika ikimuistoinen kokemus! :)

 • Vastaa Sanni - Sannin Taikasaappaat tammikuu 29, 2016 at 22:51

  Voi miten ihana paikka! Maatilamatkailu ja juuri tuollaiset pienet kotoisat paikat ovat olleet oma heikkouteni siitä lähtien kun eräs kouluprojekti liittyi niihin. Meillä on myö suunnitelmissa tässä kevään aikana vierailla jollain maatilalla Etelä-Saksassa, enkä malta odottaa! Pitääpä ruveta oikein toden teolla suunnittelemaan nyt. :)

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2016 at 19:15

   Kiva kun kommentoit Sanni! Minäkin pyrin reissuilla löytämään erikoisia ja ainutlaatuisia majoituspaikkoja, joissa on mielellään joku kiva juju :) Maatilavierailu Etelä-Saksassa kuulostaa myös huikealta!

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle tammikuu 30, 2016 at 08:18

  Onpa symppiksen kuuloinen ja näköinen paikka. Erityisesti tykkään majoituspaikoista, joissa on eläimiä ja mikäs sen parempaa, kuin majapaikan tarjoamat omien kanojen munat! Mekin ollaan lähdössä ihan kohta Argentiinaan ja Chileen. :)

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2016 at 19:18

   Me tykättiin molemmat tuosta paikasta ihan kympillä ja seuraavalla kerralla majoitutaan siellä varmaan useampikin yö. Ja voihan vitsit, huippua että olette lähdössä Argentiinaan ja Chileen! Mä haluan sinne takasin! :)

 • Vastaa Anna / Muuttolintu tammikuu 30, 2016 at 09:36

  Jotenkin tulee ihan suomalainen mökki mieleen. Vielä makkaranpaisto ja järvimaisemat… No tulivuoria ei sentään Suomesta löydy. Ihanan näköinen paikka!

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2016 at 19:19

   Kiitos kommentistasi Anna! Ja joo, tuollahan tuli suorastaan kotoisa olo järven rannalla makkaranpaistossa :D

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.