Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat Ruokamatkailu

Argentiinaa aidoimmillaan – Barilochen paras pihvi

tammikuu 25, 2016

Tähän alkuun todettakoon, että kyllä, olen aika paatunut lihansyöjä ja lihattoman lokakuun kaltaiset haasteet eivät vaan ole minua varten.

Reissussa ollessa kasvisvaihtoehdot käyvät toki satunnaisesti, ja myönnettäköön, että reissuvatsa voi näillä ehkäpä toisinaan paremmin kuin lihaisilla makunautinnoilla…kuulostipa tahattoman irstaalta! Jossain vaiheessa alan kuitenkin pitemmän päälle kaivata edes salamisiivuja pizzaani tai kalkkunan suikaleita riisi-vihannespaistokseeni, enkä usko että minusta saisi aivan täysipäiväisen oikeaoppista kasvissyöjää, vegaania tai muuta vastaavaa.

Ja koska jokainen saa syödä juuri niinkuin itse parhaaksi näkee, en missään nimessä väheksy näitä tai muitakaan ruokavalioita. Päin vastoin, onneksi on olemassa erilaisia vaihtoehtoja ja hyvä niin!

Bariloche Argentina

Chilessä ja Argentiinassa matkatessa ovat kasvisvaihtoehdot nähdäkseni verrattain vähissä. Berliinistä takaisin Chileen muuttaneen kaverini kasvisruokavalion ylläpito kesti kotimaahan paluun jälkeen tasan kaksi viikkoa. Myös  Argentiina on tunnettu mehukkaista naudanlihapihveistään, ja näiden liha on kuulemani mukaan erityisen maukasta muun muassa sen vuoksi, että Argentiinassa lehmät laiduntavat sekä tasaisella että korkeuseroissa vaihtelevilla mailla.

Bariloche, Argentina

Andien vuoriston ja järvien reunustamaan, Patagonian tuuliseen ja suklaastakin tunnettuun Barilochen kaupunkiin saapuessamme heti ensimmäisellä henkäisyllä haistimme sen: hyvin voimakkaasti tuoksuvat, tuoreet grillipihvit. Sama reaktio oli hotellihuoneen ikkunan avatessa tai kadulle ulos astuessamme, joka ikinen kerta. Haju ei kuitenkaan ollut millään lailla epämiellyttävä rasvankäry vaan sen sijaan herkullinen, hajuaistia ja kasvavaa ruokahalua kutkuttava aistikokemus.

Bariloche, Argentina

Toisena iltanamme suuntasimme El Boliche de Alberto -nimiseen pihvipaikkaan, joka löytyy aivan kaupungin ydinkeskustasta. Aiemmin päivällä olimme käyneet kyselemässä, kannattaisiko kyseiseen paikkaan tehdä pöytävaraus, sillä se vaikutti aina täpötäydeltä, mutta tämä ei ollut kuulemma tarpeellista, koska marraskuussa ei vielä ollut matkailukausi täydessä vauhdissaan. Iltayhdeksän hämyssä nälkäisinä Alberton ravintolaan kävellessämme saimme kuin saimmekin pöydän ravintolan rauhallisesta takaosasta.

Perinteinen mausteinen chimichurri-kastike

Perinteinen mausteinen chimichurri-kastike

Nyt tähän väliin täytyy todeta, että vaikka pidän lihasta, en ole kuitenkaan kovin suuri naudanlihan ystävä enkä ravintolassa yleensä tilaa pihviateriaa. Minulla ei ole sen suurempaa tietämystä, mitä tarkoittaa esimerkiksi mediumkypsä pihvi käytännössä, mutta onneksi reissukaverini Mr. Chile osasi jelpata ja tilata minullekin paikan kuuluisan bife de chorizon ilman sen suurempia ihmettelyjä. Alkupaloiksi löysimme listalta myös provolettaa eli grillattua juustoa, ja olihan hyvää!

El Boliche de Alberto, Bariloche

Ja sitten itse pääaterian kimppuun! Pihvit reilun ranskalaisannoksen kera tuotiin pöytäämme puisella lankulla tarjoillen, mikäs sen rustiikkisempaa. (toim. huom. jos keksitte pätevämmän suomen kielen vastineen termille ‘rustic’ niin huikatkaa!) Ja entäpä sitten se itse makuelämys? Jos ainakin kerran elämässään saa nauttia aidon argentiinalaisen pihviaterian, kannattaa siihen tilaisuuteen tarttua kuin härkää sarvista. Minun mielestäni pihvi oli juuri sopivasti grillattu, ei liian kypsä eikä liian verinen vaan aivan passelin mehevä.

El Boliche de Alberto, Bariloche

Bife de chorizo

Pihvien kimpussa ei sen kauempaa nokka tuhissut kummallakaan ja reilun kokoiset annokset oli tuhottuna yllättävän nopeasti. Jälkkärille ei enää tosin jäänyt tilaa, paitsi yömyssyille läheisessä Viking-baarissa.

Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa takaisin halki Andien, lumen ja jään aina Chilen puolelle takaisin kesän lämpöön ja tulivuorten ympäröimään, Puerto Varasissa sijaitsevaan vekkuliin maatilamajoitukseen.

Mutta se on jo tarina ihan erikseen, johon palataan pian!

Oletteko te päässeet maistelemaan argentiinalaisia herkkuja, joko paikan päälle tai jossain muualla?

Kirjoittaessa soi Yerba Brava – La cumbia de los Trapos

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Jenni / Unelmatrippi tammikuu 25, 2016 at 22:03

  Olen päässyt maistelemaan argentiinalaisia pihvejä paikan päällä, ja en voi muuta sanoa kuin että ne todella ovat maineensa veroisia! Yhtä herkullisia pihvejä ei ole muualla tullut vastaan.

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2016 at 20:16

   Täällä ihan samaa mieltä Jenni, ja tästä Argentiinalle isot pisteet! Kaikki se hypetys noista pihveistä vaikuttaa täysin aiheelliselta.

 • Vastaa Annika - home & away tammikuu 25, 2016 at 22:54

  Apua. Iski nälkä ja koti-ikävä! Bife de chorizo <3

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2016 at 20:16

   Se oli niiiiiin hyvää Annika! Tahtoo takas! <3

 • Vastaa Enni Maria - Denia Hania tammikuu 25, 2016 at 23:54

  Tulipas nälkä noita kuvia katsellessa! Argentiina on kyllä ihan top 5 unelmakohteissa minulla! Toivottavasti sinne vielä joku päivä pääsis.

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2016 at 20:19

   Kiva kun kommentoit Enni Maria! Arvaa tuliko mulla nälkä tuota postausta kirjotellessa ;) Ja Argentiina on ihan huippukohde, suosittelen.

 • Vastaa Inka tammikuu 26, 2016 at 21:21

  No nam! Tulipa näläkä, en kestä!

  Ja muuten ihana tuo sun uus banneri, jotenki tosi paljo just sun näkönen. :)

  • Vastaa Mari tammikuu 28, 2016 at 15:55

   Heh, kiitti kovasti Inka! Vähäsen kaipasin blogiin uudistunutta ilmettä tälle keväälle :)

   Ja nythän maistuisi tuollanen pihvi vaikka tältä istumalta!

 • Vastaa Hanna / Ranskatar reissaa tammikuu 27, 2016 at 01:44

  Chileläiset pihvit olivat myös herkullisia, vaikka argentiinalaiset toki ovat kuuluisampia :) Mä tykästyin myös empanadoihin ja etenkin Barilochen suklaaseen! :D

  • Vastaa Mari tammikuu 28, 2016 at 16:03

   Joo Hanna, empanadat oli niin hyviä ja Barilochesta lähti itelle ja tuliaisiksi useampi suklaaostos :) Meillä jäi chileläiset pihvit miltei testaamatta, mutta pidettiin ite siellä pieni grilli-ilta ja laitettiin omat pihvit grilliin. Ens kerralla pitänee käydä myös ravintolan kautta pihvien kimppuun. Ja mites argentiinalainen dulce de leche, maistelitko? :)

   • Vastaa Hanna / Ranskatar reissaa helmikuu 5, 2016 at 07:32

    Maistoin sitäkin, mutta hieman ehkä jopa liian ällönmakeaa oli omaan makuuni. Argentiinassa dulce de lecheä kyllä tungettiin joka paikkaan, joten siltä oli vähän vaikea välttyä :D

    • Vastaa Mari helmikuu 9, 2016 at 15:34

     Jep! Mä en ollut koskaan ennen Argentiinan reissua kuullutkaan dulce de lechestä, mutta ihastuin sen verran että purkillinen lähti myös kotia vietäväksi :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.