Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Vuoden viimeinen pikapyrähdys Milanossa ja Uusi Vuosi Venetsiassa

tammikuu 3, 2016

Moikka moi ja lämpimät Uuden Vuoden tervehdykset teille kamut!

Loppuvuosi meni täällä päässä leppoisasti koti-Kajaanissa joulupyhiä viettäen ja hieman ennen Uuden Vuoden juhlistuksia olin aikonut suunnata takaisin Venetsian pääsaarelle. Lentoni kulkivat Milanon kautta, joten Milano Centralen päärautatieasemalle minua vastaan tullut Mr. Chile olikin varannut meille parin yön minipyrähdyksen Pohjois-Italian kansainvälisessä kulttuuri- ja muotimekassa! (Toim. huom. kymmenen pistettä ja papukaijamerkki – en tietäisi parempaa keinoa hemmotella reissunaista!)

Minun aiemmista Milanon visiiteistä on tätä nykyä seitsemän vuotta, joten olihan se jo aikakin päivittää kuulumiset mahtipontisen Duomon aukion ja katedraalin sekä talvivaloasussaan kimaltelevan Galleria Vittorio Emmanuelen kanssa.

Piazza Duomo Milano

Piazza Duomo Milano

Piazza Duomo Milano Italy

Piazza Duomo Milan

Galleria Vittorio Emmanuele Milan Italy

Galleria Vittorio Emmanuele Milan

Galleria Vittorio Emmanuele Milano

Uutta minulle oli Naviglin alue parin kilometrin päässä Duomolta, jota halkoo useampi ravintoloiden ja pienten baarien reunustama kanaali. Hotellimme sijaitsi kivenheiton päässä Naviglio Granden kanaalikadulta, joka oli kätevä tukikohta kahdelle yöelämän- (ja pizzan-!!) nälkäiselle tallaajalle. Kirjoittelen tarkemmin tästä hotellista sekä parista aperitiivi- pizzeriavinkistä Milanoon myöhemmin omassa postauksessaan.

Navigli Milano

Navigli Milan by night

Navigli Milan by night

Navigli Milan Italy

Aperitivo Milanese

Ekan illan aperitiivikierroksen sekä toisen illan pizzanmetsästyksen jälkeen palailimme hyvin ruokittuina ja onnellisen tyytyväisinä takaisin Venetsiaan Uuden Vuoden aatoksi. Ilta kului kaveriporukalla venetsialaisia cicchettejä eli pientä purtavaa napostelemalla sekä keskiyön ilotulitusta Huokausten sillan kupeessa, mansikkainen fragolino kourassa ihastelemalla.

Cicchetti veneziani

Venice New Year's Eve

Fragolino in Venice Hotel Danieli

Vähäsen paremman ilotulitusnäkyvyyden voi tsekata tältä videolta:

Eli mahtavaa alkanutta vuotta teille kaikille, pidetään lippu korkealla ja aina valmiina uusille seikkailuille! Pus!

Kirjoittaessa soi Vesala – Tequila

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Susanna tammikuu 3, 2016 at 21:36

  Hienot joulukoristelut ja valot.
  Hyvä yllätys!

  • Vastaa Mari tammikuu 4, 2016 at 12:47

   Kiitos Susanna! Tuo oli ehkä paras ylläri ikinä!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.