Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat

Bikinit ja pipo valmiina lattareihin

marraskuu 9, 2015

Holaa, buongiorno, que onda, come va?

Italian ja espanjan kielet on täällä syystäkin sekaisin niin kuin on koko reissuneitikin tänään alkavan kolmisen viikon Etelä-Amerikan taipaleen myötä! Venetsian syksyisen kirpsakan sumuisista aamuista ja vielä auringon lämmittämistä iltapäivistä matkaamme Chilen leppoisaan alkukesään.

Venezia Campo Santa Margherita

Venetsian Campo Santa Margherita syysasussaan

Valparaiso Chile

Chilen Valparaison värikästä arkkitehtuuria

Pakkaussavotta alkaa olla onnellisesti takana ja bikinit ja villapipo nätisti vieretysten matkalaukussa :) Arvoin eilen hetkisen aikaa otanko vaihtelevien olosuhteiden reissuun mukaan rakkaan rinkkani vaiko uskollisen kovakuorisen matkalaukkuni ja jälkimmäinen veti tällä kertaa pitemmän korren. Järkeilin, että Santiagon ja Valparaison kaupunkikohteissa sekä autolla Chilessä etelään päin liikkuessa ei varsinaisesti tule sen suurempia matkatavaroiden kantamisia hankalissa maastoissa. Ainakaan toivottavasti :D

Packing for South America

En osaa ottaa oikeaoppisen esteettistä Instagram-kelpoista pakkauskuvaa, joten lätkäsen tähän Marimenten toimituksen pakkaustunnelmia aidoimmillaan kaikessa värikylläisyydessään: levittelen ensin kaikki kamppeet joita luulen tarvitsevani sängylle, käärin ne rullalle tilaa säästääkseni sekä ryppyjä välttääkseni ja sitten isken ne laukkuun, voilà!

Packing for South America

Lennot menee myös tällä kertaa harvinaisen järkevää reittiä Venetsia-Madrid-Santiago de Chile ja Madridissa on kolmisen tunnin odotus, joka on ihan kätevä aika tuhlata hyvin ennakoitu reissubudjetti lentokentän duty freessä…

Poikkeuksellisesti otan tälle reissulle mukaan läppärini työjuttujen vuoksi (ja koska Iberialla ei tietääkseni ole viihdenäyttöjä liki 14 tuntia kestävälle mannertenväliselle lennolle…), mutta blogi päivittyy hyväksi havaittuun tapaan todennäköisesti vasta reissusta palatessa.

Instagramiin, Facebookiin ja Twitteriin sen sijaan päivitän kuulumisia uunituoreeltaan reissun päältä aina nettiyhteyksien salliessa, joten käykäähän seurailemassa Marimenten matkakommelluksia näissä kanavissa!

Mukavaa marraskuun jatkoa ja joulunodotustunnelmia teille! Adios, besos ja palaillaan kuun lopussa!

Chile volcano

Kirjoittaessa soi ranskalais-chileläinen Ana Tijoux – Somos Sur (feat. Shadia Mansour)

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Annika - home & away marraskuu 9, 2015 at 22:50

  Ihanaa Chileä, me lähdetään perässä keskiviikkona samalle suunnalle :)

  • Vastaa Marimente marraskuu 10, 2015 at 19:24

   Kiitos kovasti Annika, samoin teille huikeeta reissua! (:

 • Vastaa Susanna marraskuu 12, 2015 at 01:59

  Hyvää reissua!:) ota paljon kuvia!
  hei ootko muuten tehnyt jo jutun miten viihdyt koneessa pitkiäkin aikoja, onko mukana kirja/kirjoja tms? otitko jotain rokotteita reissuun, tarvitseeko?

  • Vastaa Mari marraskuu 29, 2015 at 19:19

   Kiitos Susanna! Kuvia ja juttua Lattareista luvassa hyvin pian :)
   Kirjoittelin aiemmin postauksen Vinkkejä pitkille lennoille, sieltä löytyy muutama hyväksi havaittu neuvo ja kannattaa lukaista myös kommenttiosion lisävinkit.

   Rokotteista mulla on hepatiitti A:n molemmat osat sekä perusrokotteet voimassa (kurkkumätä-jäykkäkouristus ja MPR). Aiemmalla reissulla Argentiinasta Brasiliaan palatessa piti jonkin tiedon mukaan olla keltakuumerokotus, jonka kävin ottamassa, muttei kukaan kysellyt tätä rajalla. Chile-Argentiina -reissua varten en noiden lisäksi ottanut mitään muuta eikä tietääkseni siihen ole tarvetta.

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home marraskuu 20, 2015 at 19:13

  Mahtavaa reissua! Mä oon ruvennut pikku hiljaa miettimään, pitäiskö lähteä seuraavaksi pidemmälle reissulle Etelä-Amerikkaan, joten vinkkejä odotellessa!

  • Vastaa Mari marraskuu 29, 2015 at 19:20

   Kiitos paljon Jenni! Ihan ehdottomasti suosittelen Etelä-Amerikkaa reissukohteeksi, kaikista mahdollisista varoitteluista huolimatta! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.