Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Venetsian tulvat ja marraskuun kaukoreissu

lokakuu 16, 2015

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että marraskuu on ehkäpä yksi vuoden parhaista ajankohdista suunnata reissuun uusiin maisemiin ja minun tapauksessani mielellään auringon alle.

Suomen marraskuuta ei varmaan tarvi sen kummemmin kuvailla, mutta ei se täällä Venetsiassakaan kovin kummoinen tule olemaan. Varsin eksoottinen kyllä, jos ajatellaan positiivisesti. Ilmankosteusprosentti 90 tekee alkutalven keleistä hyytävän kolean ja syksyn ensimmäisiä tulvia (it. acqua alta) saimme ihmetellä tarkalleen 14. lokakuuta. Tulvissa on toki oma erikoinen viehättävyytensä etenkin aavemaisella sadekelillä ilta-aikaan. Päivisin tulvivat kadut auringonpaisteessa värikkäisiin kenkäsuojiin sonnustautuneine matkailijoineen herättävät puolestaan enemmänkin hilpeyttä ja muistikuvia lapsuuden lätäkköleikeistä.

Acqua alta in Venice

Aqcua alta in Venice

Acqua alta in Venice

Acqua alta in Venice

Tulvakausi alkaa useimmiten marras-joulukuussa, mutta kuten huomaatte myös jo aiemmin veden pinta saattaa nousta 140 senttimetriin tai yli (vertauskohteena meritieteellinen nollapiste lähellä Santa Maria della Saluten katedraalia). Lisäksi muun muassa viime helmikuussa todistin vastaavanlaisia tulvia.

Tulviminen ei onneksi tarkoita sitä, että koko kaupunki olisi veden vallassa ja uimarenkaille löytyisi varsinaista käyttöä. Vesi kohoaa maksimissaan sen verran, että polviin asti ulottuvilla saappailla pärjää ja tulvia on vain tietyillä matalilla alueilla, kuten San Marcon aukio ja Dorsoduro. Jos olette matkalla Venetsiaan tulvakauden aikana (loka-helmikuu), kannattaa ladata Hitide Venice-kännykkäsovellus, josta näkee kolmen seuraavan päivän tulvaennustuksen. Venetsiassa paikan päällä soi tulvavaroitusmerkkiäänenä vanha toisen maailmansodan aikainen sireeni kaksi tuntia ennen tulvan alkamista. Eli kyllä vaan, jos tulviminen alkaa kuudelta aamulla, soi sireeni tällöin reippaasti aamuneljältä. Onnea herkkäunisille!

Acqua alta a Venezia

Tulvista postauksen toiseen ilmoitusluontoiseen asiaan!

Seuraava kaukoreissu on ollut suunniteltuna ja budjetoituna kesästä lähtien ja kohde suuntautuu tällä kertaa minulle täysin uuteen maahan. Maanosa sen sijaan on rakas lempparini, Etelä-Amerikka.

Viime helmikuisen Brasilian reissuni jälkeen Lattarit kutsuu taas ja kahden ja puolen viikon ajan on tarkoitus ihmetellä tulivuoria ja järviä, vierailla viinitilalla, bongata pikku pingviinejä sekä parhaimmillaan keskellä suojatietä möllötteleviä merileijonia. Suunnitelmana on tehdä road trip ja piipahtaa myös Andien vuoriston yli naapurimaan puolella. Joko alkaa poltella?

Chile

Jep, marraskuun toisella viikolla suuntaamme Venetsiasta Madridin kautta…..

CHI – CHI – CHI – LE – LE – LEEN!

Lento laskeutuu keväiseen pääkaupunki Santiago de Chileen, jossa on tarkoitus palloilla muutama päivä Valparaison ohella ja sen jälkeen jatkaa matkaa kohti etelää ja Argentiinan rajaa. Varsinainen reittisuunnitelma on vielä tätä kirjoittaessani hahmottumassa, mutta onneksi matkaseurana on vanttera Chilen maanmies, jonka paikallistuntemus ja toivon mukaan myös ajotaito autottomassa Venetsiassa asumisen jälkeen ovat vielä kohdillaan kun päästään perille. Luonnollisestihan minun kartanlukutaidoissani sen sijaan ei ole koskaan ollut mitään nokankoputtamista…

Ja sokerina pohjalla saattaa ehkä ihan pikkasen jännittää, kun luvassa on myös ensimmäistä kertaa anoppilassa vierailu. Jep jep.  :)

Oletteko te suuntaamassa muille maille marraskuussa? Ja onkos jollakulla olennaisia tai vähemmän olennaisia reissuvinkkejä Chileen?

Kirjoittaessa soi Cultura Profética – Ilegal

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta lokakuu 16, 2015 at 17:08

  Oi ihanaa! Chile on mulla sellainen kaukainen unelma, haluaisin sinne niin kovasti mutta toistaiseksi en kuitenkaan niin paljon että olisin tehnyt asialle jotain… Siispä jään odottelemaan sun tulevista Chile-postauksista inspiraatiota. :)

  • Vastaa Mari lokakuu 17, 2015 at 20:12

   Jee Meri, kiva kuulla että Chile kiinnostaa sielläkin! :) Mulla se on myös ollut kaukainen haave nimenomaan kirjaimellisesti kaukaisen sijaintinsa suhteen. Juttua aiheesta tulee blogiin varmasti postaus jos toinenkin!

 • Vastaa Katja lokakuu 16, 2015 at 21:22

  Aaah Chile! Mun unelmien unelmien ykkös unelma! <3 Onneksi pääsen pahimpaan hätään nyt sun kanssa reissuun. Se maa on varmasti kaikin tavoin niin kaunis ja ihana :D

  • Vastaa Mari lokakuu 17, 2015 at 20:15

   Mulla on myös samankaltaisia mielikuvia, että Chilessä on kaunista ja paljon monipuolista ja eksoottista luontoa tulivuorimaisemineen päivineen :) Virtuaalinojatuolimatkapostauksia on siis tulossa pian ensi kuun lopulla!

 • Vastaa Inka lokakuu 17, 2015 at 08:57

  Uu mitä suunnitelmia! Aivan mainio tapa paeta Venetsian tulvia. :D Ja tsemppiä anoppilavierailulle, kääk!

  • Vastaa Mari lokakuu 17, 2015 at 20:16

   Hahaa kiitti Inka! Mahdollisimman kauas nähtävästi pitänee paeta tulvivaa kaupunkia ;)

 • Vastaa Hanna / Ranskatar reissaa lokakuu 17, 2015 at 13:01

  Kuulostaa ihan mahtaville reissusuunnitelmille, ihan jo siksi, että joulu-tammikuussa itse olen suuntaamassa samoille seutuville! Jään siis innolla oottamaan kertomuksia Chilestä :)

  • Vastaa Mari lokakuu 17, 2015 at 20:18

   Vau Hanna, tämähän sattui sopivasti! Minne päin olet itse suuntaamassa? :)

   • Vastaa Hanna / Ranskatar reissaa lokakuu 17, 2015 at 21:10

    Vietetään maailmanympärimatkalla noin neljä viikkoa Patagoniassa sekä Argentiinan ja Chilen puolella ja sitten noin viikko Santiagossa!

    • Vastaa Mari lokakuu 22, 2015 at 12:16

     Aijai, kuulostaa ihan huipulta! Meillä ois tarkotus olla kolme päivää Santiagossa ja jatkaa siitä Valparaison koukkauksen kautta kohti etelää :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta lokakuu 17, 2015 at 16:06

  Niin mahtavaa! Itselläkin polttelee Chile ja Patagonia muutenkin hirveästi, mutta kun ei ole aikaa niin ei ole aikaa :P Työkaveri oli muuten juuri Boliviassa ja Chilessä ja eihän sillä ole muuta kuin positiivista sanottavaa :)
  Tsemppiä anoppilaan…;)

  • Vastaa Mari lokakuu 17, 2015 at 20:20

   Heh kiitti Annika, sitä tarvitaan..! ;) Ja hyvä kuulla että Chilestä on positiivisia kokemuksia! Voisin kuvitella että Brasilian jälkeen siellä on rauhallisempaa noin Lattareiden tasolla.

 • Vastaa Anna K. - Kaukaa haettua lokakuu 17, 2015 at 23:40

  Voi vitsi mikä maa! Aivan varmasti vaikka mitä nähtävää, oon kuullut pelkkää hyvää. Kiva päästä nyt sun juttujen kautta näkemään lisää. Ja turha jännittää anoppilavisiittiä, ne tykkää susta ihan varmasti!

  • Vastaa Mari lokakuu 22, 2015 at 12:19

   Hehee Anna, toivotaan parasta! :) Mä olen myös kuullut Chilestä pelkkää hyvää ja sormet syyhyten odotan, että pääsen jakamaan tulevia kokemuksia blogiinkin!

 • Vastaa Annika - home & away lokakuu 18, 2015 at 23:34

  Oi, Chileen! Jännää :) Valpo on aivan ihana, po. ;) Me lähdetään marraskuussa pimeyttä karkuun Argentiinaan. Mulla on ehkä suunnitelmassa pieni Mendoza-keikka. Ollaankohan samoihin aikoihin siellä? :)

  • Vastaa Mari lokakuu 22, 2015 at 12:23

   Vau, ihan huippua että ootte suuntaamassa Argentiinaan ja juurikin marraskuussa! Mä ehottelin että käytäisiin Mendozassa mutta kuulemma menee liian kauas meiän ajan ja reitin kanssa. Sen sijaan piipahdetaan pari yötä Barilochessa, oottekos käyneet siellä? :)

   • Vastaa Annika - home & away lokakuu 30, 2015 at 19:10

    Nico on varmaan käynyt, mutta itse en tunne Barilochea ollenkaan. Se on oikein tunnettu suklaa-paikka, joten ei varmaankaan yhtään huono vaihtoehto. Upealta paikalta vaikuttaa, kuvien perusteella muistuttaa hitusen Suomen luontoa :)

    • Vastaa Mari marraskuu 2, 2015 at 21:34

     Joo, suklaa ja kauniit maisemat ei ole ollenkaan huono yhdistelmä :) Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea Barilochesta löytyy!

 • Vastaa säppä lokakuu 23, 2015 at 10:40

  Vau, kyllä kelpaa! Ihanaa reissua ja tsemppiä anoppilaan ;)

  • Vastaa Mari lokakuu 23, 2015 at 12:35

   Jee, kiitos paljon säppä! Jännitys tiivistyy pian :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.