Pallontallaajat.net
Valikko
Italia Majoitusvinkit

Hotellikokemus Roomassa: Locanda Carmel

syyskuu 11, 2015

Rooman marraskuinen Trastevere.

Reissu, jolle lähdin viime vuonna parin päivän varoitusajalla, kun aika sattui sopivasti. Tuon matkan aikana minulla ei ollut vielä aavistustakaan, että parin kuukauden päästä siitä muuttaisin Italiaan pitemmäksi aikaa – Venetsiaa tallailen tällä hetkellä yhdeksättä kuukautta.

Takaisin aiheeseen, Trastevereen. Kirjoitin tästä hurmaavasta Ikuisen kaupungin naapurustosta aiemmin muun muassa neljän tunnin ruokakierroksen merkeissä, mutta majapaikkaani en vielä ole ehtinyt kuvailla.

Locanda Carmel Roma

Vietin neljä yötä Locanda Carmel-hotellissa, joka sijaitsee rauhallisella sivukadulla Trasteveren sydämessä, noin kilometrin päässä Trasteveren juna-asemasta. Varasin booking.comin kautta yhden hengen huoneen omalla kylpyhuoneella, aamiaisella ja langattomalla Internetillä- Maksoin tästä 37 euroa yöltä ja tähän päälle tuli Italian matkailijoilta perittävä kaupunkivero 3 euroa per yö.

Locanda Carmel

Locanda Carmel

Locanda Carmel

Itse huone oli hyvin simppeli ja pelkistetty, mutta siisti ja onnekseni siellä oli toimiva lämmitys, sillä marraskuun yöt ovat Roomassa jo aika vilpoisia.

Locanda Carmel Trastevere

Locanda Carmel

carmel05

Locanda Carmel Roma

Roma Trastevere

Aamupala kuului huonehintaan ja se tarjoiltiin erillisessä talvipuutarhamaisessa salissa. Diiliin kuului pari leipää, hedelmä, kakunpala, kahvi sekä mehu, joilla pärjäsi lounaaseen asti. Aamiaissalissa tapasin suomalaiset Tommin ja äitinsä, jotka olivat juhlistamassa äidin 70-vuotissynttäreitä Rooman reissun merkeissä. Yhdessä ihastelimme hotellin tunnelmallisen rönsyilevää kattoterassia, joka oli marraskuisina aamuina kolea mutta kesäaikaan varmasti täydessä hehkussaan.

Locanda Carmel

Breakfast at Locanda Carmel

Locanda Carmel

Locanda Carmel

Hotellin henkilökunta oli hyvin ystävällinen ja avulias ja italian lisäksi englannin kielellä pärjäsi mainiosti. Napolin päiväreissulta illan suussa lopenuupuneena palatessani hotellille huoneessani odotti pieni yllätys ruusujen muodossa:

Locanda Carmel Trastevere

Locanda Carmel sopii mielestäni parhaiten budjettireissaajalle, joka ei kaipaa sen suurempaa luksusta majoituksen suhteen vaan käyttää reissurahansa mieluummin muihin virikkeisiin.

Viimeisenä aamuna ennen lentokentälle lähtöä nautiskelin hyvän kahvisumpin pienessä naapuruston kuppilassa ja mietin, että tänne on palattava myös seuraavalla Rooman reissulla. Iso sydän Trasteverelle <3

Kirjoittaessa soi Club Dogo – All’ultimo respiro

Eng: I spent four nights at Locanda Carmel hotel in Rome Trastevere last November. The hotel is pretty basic but affordable and features a beautiful rooftop terrace in a peaceful street of Trastevere. Highly recommended for budget travelers (37 euros plus city tax 3 e per night in a single room with private bathroom and breakfast) who rather use their money for other than accommodation.

 

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Susanna syyskuu 11, 2015 at 18:23

  Kivalta näyttää ja olipas edullinen! Rooman keskustassa on lähinnä vain kalliita hotelleja mutta Trasteveressä näyttäisi olevan edullisempia. Kiva että siellä oli myös kirjoja, niin viihtyy paremmin myös sateella. Löysin kerran Rooman keskustasta todella oudon B&Bn siellä oli mm. mikrouuni sijoitettu kaasuhellan päälle ja lämmitystä ei saanut käyttää kun se on kallista. Lämmitystä kyllä tarvitsee Roomassakin talvella, sen huomasin

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2015 at 11:11

   Joo, mä itse asiassa hyödynsinkin tuota kirjahyllyä kun sieltä löytyi yllättäinkin aika hyödyllinen Rooma-opas! :) En yleensä kuljeta opaskirjoja mukana ja muutenkaan en ollut juuri ehtinyt tehdä taustatyötä tuota reissua varten, joten pamahdin vaan paikalle ja hankit muutaman tärpin ja ohjeen hotellin kirjahyllystä. Ja Italian asunnot ja lämmitys talvella, voih! Tuosta aiheesta voisin kirjottaa kokonaisen avautumispostauksen ;D

 • Vastaa Sanna huhtikuu 30, 2017 at 17:42

  Kävin tutustumassa Carmeliin etsiessäni kahden hengen huonetta kavereilleni maaliskuussa 2016. Hinta oli 110 € yöltä. Minulle näytettiin pieni, pimeä huone ja koko hotelli haisi vahvasti tupakalle. Tyyli oli pölyistä ja kulahtanutta 70-lukua. En suosittelisi paikkaa muille kuin kengännauhabudjetilla reissaaville nuorille, jotka tarvitsevat nukkumapaikan yöksi, ei muuta. Sijainti on kyllä mainio ja ratikka-ja bussipysäkit keskustaan ja nähtävyyksille sijaitsevat pienen kävelymatkan päässä. Trasteveren rautatieasemalle matkaa on kävellen pari kilometriä ja bussilla/ratikalla 13-16 minuuttia.

  • Vastaa Mari toukokuu 1, 2017 at 18:06

   Kiitos kokemuksesi jakamisesta Sanna! Tuo hinta perustason huoneista kuulostaa aika suolaiselta, harmi! Olikohan silloin jokin tapahtuma meneillään Roomassa? Omalla kohdallani majoituksen valinta osui nappiin, enkä viettänyt huoneessa sen enempää aikaa nukkumista ja suihkussa käyntiä lukuunottamatta, kun kaupungissa oli niin paljon nähtävää ja koettavaa.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.