Pallontallaajat.net
Valikko
Budjettimatkailu Lattarimaat

Rio de Janeiron viimeinen auringonlasku

elokuu 26, 2015

Miettikää sitä tunnetta, kun olette painaneet menemään viimeiset viisi päivää ja viisi yötä Brasilian kuuman kosteassa karnevaalihumussa, palanneet aina aamun pikkutunneilla hostellille nukkumaan muutamaksi tunniksi ja nousseet aamulla ennen kymmentä jalkeille, jotta ehditte hostellin mielettömän maukkaalle buffet-aamiaiselle.

No kidding, ja tästä elämäni parhaasta hostellista Recifessä myöhemmin lisää, jotta pysytään ainakin melkein postauksen tämänkertaisessa aiheessa.

Arpoador, Rio de Janeiro

Recifen karnevaaleilta Koillis-Brasiliasta Rio de Janeiroon palatessani viime helmikuussa olin suorastaan onnessani, että ehtisin rentoutua vielä yhden illan ajan ennen pitkääkin pitempää kotimatkaa halki Atlantin valtameren.

Miten siis ottaa kaikki ilo irti viimeisestä illasta Riossa, etenkin, kun olet liikkeellä yksin?

En suoraan sanottuna olisi voinut keksiä mitään sen parempaa tapaa, kuin suunnata kulkuni kohti Ipaneman rannan itäisimmässä poukamassa sijaitsevalle Arpoadorin kukkulalle.

Arpoador, Rio de Janeiro

Ja mitä siellä voi tehdä?

Ostaa katukojusta jääkylmän, tuoreen puolen  litran caipirinhan kolmella eurolla.

Istahtaa alas kukkulan varrelle ihailemaan hitaasti laskevaa, ihoa nuolevan lämmintä ja räiskyvää aurinkoa.

Katsella riolaisen rantaelämän eläväisen välitöntä iloa ja naurua.

Ipanema, Rio de Janeiro

Sunset in Rio de Janeiro

Ja kun auringon säteiden kiihkeä palo hiljalleen hiipuu ja värjää koko taivaanrannan Dois Irmãos (Kaksi veljestä) -vuoren takana…

Sunset in Rio de Janeiro

Sunset in Rio de Janeiro

Sunset in Rio de Janeiro

No words.

Arpoadorille pääsee parhaiten Ipanemalle menevällä bussilla tai metrolla (General Osorio-asema) ja sieltä kävellen noin 10-15 minuuttia.

Missä te olette kokeneet elämänne huikeimman auringonlaskun?

Kirjoittaessa soi Ana Tijoux – Somos Sur (feat. Shadia Mansur)

Eng: Got to experience probably the most amazing sunset of my life in Rio de Janeiro last February, seen from the hill of Arpoador towards the Ipanema beach and the Two Brothers mountain.

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle elokuu 26, 2015 at 21:38

  Mahtavan tunnelmallista. Tuo on kyllä upea paikka nauttia auringonlaskusta :) Oman, upeimman auringonlaskun olen kokemut Sri Lankalla. Biitsi oli ihan vaatimaton, eikä siellä ollut ketään muita kuin me, mutta tsiisus sitä värien ilotulitusta, jonka se auringonlasku tarjoili. Siinä oli joka ikinen purppuran sävy mukana.

  • Vastaa Mari elokuu 28, 2015 at 01:08

   Kiitos Elina. Rio ja Arpoador ovat todellakin mahtavia paikkoja auringonlaskun ihailuun :) Ja ai jai, tuo kuvailemasi ranta Sri Lankassa räiskyvine väriloistoineen kuulostaa aivan upealta, etenkin oman parhaan reissuseuran kanssa.

 • Vastaa Noora elokuu 29, 2015 at 19:18

  Aikasta helppo valinta, Australia, Great Ocean road ja sen kohokohta twelve apostols kera kaksi parasta kaveriani♡ oli pakko selata kuvat niistä taas läpi :)

  • Vastaa Mari syyskuu 3, 2015 at 15:06

   Hehee, ylläri Noora :) Mun pitää mennä kurkkimaan sun blogista ihania Aussi-aurngonlaskuja ja inspiroitumaan..nimim. 2 v. aikaa vielä hommata WH-viisumi ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.