Pallontallaajat.net
Valikko
Ruokamatkailu

Kanadan reissun maukkaimmat ruoat

elokuu 15, 2015

Aina on hyvä syy syödä ja tämän lisäksi myös puhua ruoasta, eikö niin?

Parin viikon takaisella Ottawan reissulla(kaan) en totta tosiaan joutunut olemaan missään vaiheessa nälkäkuoleman partaalla. Kaupungin murkinakulttuurista löytyy aina niin ihanan ja paljon puhutun maapähkinävoin lisäksi loistavia ja edullisia ravintoloita kuin myös ruokatavarataivas Whole Foods Market.

Jos mennään kerrankin loogisen kronologisen järjestyksen mukaan ja aloitetaan aamiaisesta, voi sen nautiskella kaikessa rauhassa kotosalla (Annikan luona) maapähkinävoilla kuorrutetun paahtoleivän ja mansikka-banaani-smoothien kera.

Toast with peanut butter

Tai sitten voi heti aamusta hakeutua Ottawan paikallisen kahvilainstituutio Bridgeheadin ilmastoituihin, tuoreen kahvintuoksuisiin tiloihin nauttimaan kahvihifistelijän aamun ensimmäisen sumpin.

Latte at Bridgehead, Ottawa

Lounaanmetsästykseen voi heittäytyä Whole Foods Market-ruokatavarataivaassa, jossa on terveellisen, korkealaatuisen ja vegaanisen ruoan lisäksi tarjolla näytteitä yhdestä jos toisestakin hedelmästä, keksistä, mehusta, suklaasta….you name it! Ja kun olet koko laajan tavaratalon läpi koluttuasi nälkäinen kuin susi, voit hakea tuoretiskiltä vaikkapa couscousannoksen tai muun herkullisen tuoreen, paikan päällä valmistetun aterian ja syödä sen kaikessa rauhassa ruokailualueella huilaten. Ihan loistava konsepti, kun kaikki kuitenkin tulee ruokaostoksilla useimmiten jo valmiiksi nälkäisinä ja  vesi kielellä kuolaten kaikkea mikä ei lautaselta pakene.

Whole Food Market in Ottawa

Whole Food Maret in Ottawa

Vaihtoehtoisesti voi myös järkätä kevyen lounaan italialaisesta La Bottega-myymälästä haetuista maistuvista juustoista, joiden kyytipoikana menee leikkeleitä, leipää sekä suuria kanadalaisia mustikoita.

Brunch in Ottawa

Välipalaksi voi tekaista maapähkinävoi-banaanismoothien, jotta energiatasapaino varmasti säilyy eikä ala heikottaa kesken rankan lomapäivän.

Peanutbutter smoothie

Rideau Centre-ostoskeskuksen ja Byward Market-torin kiertelyn jälkeen voi alkuillasta paeta hellettä hämyiseen The Vineyards-ravintolaan, jossa on after work-tarjouksena kolme maisteluviinilasillista (noin 9,50 €) oman valinnan mukaan sekä alkupalat puoleen hintaan. Valikoimasta löytyy esimerkiksi “Chardonnay Charmers”, jonka kolme valkoviiniä edustavat Argentiinaa, Ranskaa sekä Niagaraa. Varoituksen sana kuitenkin nacholautasesta, joka ei ole koossaan alkupaloja nähnytkään, vaan on sen verran runsas, että siitä riittää jaettavaksi kaver(e)illekin. Sharing is caring!

Wine in Ottawa

Nachos

Tai jos jostain syystä kokee pizzan vieroitusoireita, löytyy Ottawasta kolme ZaZaZa-pizzerian toimipistettä. Allekirjoittaneelle maistui “Curry Crazy”-tandoorikanapizza ja paikan päällä selvisi myös, että pizzan voi ihan hyvillä mielin nauttia vaikkapa avokadon kera!

Chicken tandoori pizza at Zazaza, Ottawa

Illalla voi järkätä sangriaillan kanadalaisittain, jolloin perinteisen sangrian lisäksi tarjolla on myös valkoviiniin tehtyä valkoista sekä rose-viinipohjaista sangriaa. Porukalla voi maistella pienten suolaisten suupalojen sekä aasialaisten rullien kera mikä fuusioversio on paras, korkata jälkkäriksi vegaanimansikkajuustokakun sekä loppuillasta rikkoa vessanpöntön vetokahvan (ja korjata sen tilapäisesti kätevästi hakaneulan avulla!).

Sangria night in Ottawa

Tämmöistä meillä oli Ottawassa heinäkuussa.

Mites teidän elokuu on lähtenyt käyntiin?

P.S. Toim.huom. näitä kaikkia ei ole pakko eikä myöskään suositeltavaa nauttia saman päivän aikana… Tästä postauksesta jäi vielä muutama ruokakimara pois, joten teen varmaan aiheesta myöhemmin toisen postauksen osa 2.

Kirjoittaessa soi MAGIG! – Rude

Eng: As you can see from the pictures, for sure I wasn’t starving during my trip in Ottawa last month!

 

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta elokuu 15, 2015 at 19:25

  Uhh joo ei mitenkään saa samaan päivään noita :D Mutta nam, tulipas melkein nälkä taas. Tuo vessan hajoaminen kesken sangria-illan oli kyllä aika tapaus :D Onneksi oli eteviä leidejä vieraina, niin pelastui sekin ilta!

  • Vastaa Mari elokuu 17, 2015 at 02:09

   No niinpä Annika, oli siispä hyväksi havaittu ilta juuri tuolloin hajottaa vessa! Ja tästä puheen ollen, vessan hajoaminen seuraa mua nähtävästi samalla tavoin kuin helleaalto mantereelta toiselle – tänään ei toiminut kaverin vessa! Onneksi osasi korjata sen ihan lonkalta, sillä ite en ois osannut tehdä Italian vessalle yhtikäs mitään :D

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta elokuu 16, 2015 at 10:58

  Haustakasti kirjoitettu postaus. NAM! :)

  • Vastaa Mari elokuu 17, 2015 at 02:06

   Kiitos Meri! Ihan vesi kielellä kirjottelin sitä! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.